Skąd wzieły się nazwy z Reksio i Kapitan Nemo?

Obrazek
Czy strażnik z Egiptu miał sklerozę? Czy doktor Jones przybył do Egiptu w poszukiwaniu magicznego kielicha? Jak przebrnąć przez egipskie ciemności?
Czemu zaawansowani technologicznie Starożytni Kretoni bali się starcia z prymitywnymi Jaskiniowcami? Tu rozmawiamy o piątej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czak nornik i Net
Roz-kreca się

Skąd wzieły się nazwy z Reksio i Kapitan Nemo?

Post autor: czak nornik i Net »

Skąd wzieły się różne nazwy z Reksio i kapitan Nemo? :)

Przykład:
na statku kretes przedstawił się jako ,,inżynier Gamoń bardzo mi przykro'',a Reksia jako,,Psidoroskiego''.W filmie pt. ,,Rejs''taki jeden przedstawia się ,,Inżynier Mamoń bardzo mi przyjemnie'',inny to Śidoroski.
Sofamy się w czasie!!!Stoi w morzu kret olbrzymi patrzy w przyjaciela oczy... La-rezistanse-banda ruchu stawiania oporu.kretti kretonen
Awatar użytkownika
kacperek10
Roz-kreca się

Post autor: kacperek10 »

Czak Nornik pochodzi od Aktora Chucka Norrisa co grał w strażniku Teksasu i jest mistrzem kopania z pół obrotu. :wink: :wink: :wink:
Gość

Post autor: Gość »

W Paryżu:
Na nazwisko Verne???
Wyjaśnienie: Verne to nazwisko pisarza. Napisał między innymi: Dzieci kapitana Granta, W 80 dni dookoła świata...
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

Post autor: Lone Star »

Myśle że gra jest oparta na wymysłach (Wspaniałych) Verne'go on napisał 100 ( czy tam ileś ;P) mil podwodnej żeglugi gdzie był Kapitan Nemo a także napisał w 80 dni (u niego Fyilas Fogg a w reksu Frogg*)

Frog - Po angielsku żaba
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3

Post autor: Bambosz »

Lone Star pisze:Myśle że gra jest oparta na wymysłach (Wspaniałych) Verne'go on napisał 100 ( czy tam ileś ;P) mil podwodnej żeglugi gdzie był Kapitan Nemo a także napisał w 80 dni (u niego Fyilas Fogg a w reksu Frogg*)

Frog - Po angielsku żaba
Nie 100 tylko 20000 mil podwodnej żeglugi :P
Cort X-6 :D
Obrazek
Awatar użytkownika
czak nornik i Net
Roz-kreca się

Post autor: czak nornik i Net »

Są też postacie z ,,allo allo''.Herr Kogut to Her Flick,Rene był właścicielem restauracji,a listonosz był angielskim policjantem słabo znającym język francuski.Kretes zresztą mówił na początku ,,allo allo listonosz"(czy jakoś tak) :D
Sofamy się w czasie!!!Stoi w morzu kret olbrzymi patrzy w przyjaciela oczy... La-rezistanse-banda ruchu stawiania oporu.kretti kretonen
Awatar użytkownika
kari m
Roz-kreca się

Post autor: kari m »

czak nornik i Net pisze:Są też postacie z ,,allo allo''.Herr Kogut to Her Flick,Rene był właścicielem restauracji,a listonosz był angielskim policjantem słabo znającym język francuski.Kretes zresztą mówił na początku ,,allo allo listonosz"(czy jakoś tak) :D
no wyprzedziłeś mnie chciałam o tym napisać

Ps: kto chce wiedzieć jakie dziś dostałam oceny w szkole niech pisze na PW !!!!!

Ps2: kurcze 16 postów !? :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Dark Zjava
Starszy Norman

Post autor: Dark Zjava »

kari m pisze:
czak nornik i Net pisze:Są też postacie z ,,allo allo''.Herr Kogut to Her Flick,Rene był właścicielem restauracji,a listonosz był angielskim policjantem słabo znającym język francuski.Kretes zresztą mówił na początku ,,allo allo listonosz"(czy jakoś tak) :D
no wyprzedziłeś mnie chciałam o tym napisać

Ps: kto chce wiedzieć jakie dziś dostałam oceny w szkole niech pisze na PW !!!!!

Ps2: kurcze 16 postów !? :shock: :shock: :shock:
o jezus a a co nas obchodzi jaką dzisiaj dostałaś ocene ;O
Jesteśmy aby żyć , a nie w szkole być.-
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kari m
Roz-kreca się

Post autor: kari m »

no sorry no ale byłam świeżo po szkole i się cieszyłam bo dostałam fajną ocenę z matmy no a ona nie była nigdy moją mocną stroną !!!a poza tym ostatnio fakt że jestem roztrzepana !!!!!!!!!
już myślę o feriach !!!!!!!!!!
aha i żebyście się nie dziwili że jutro mogę się zjawić koło 10:00 ( np ci co siedzą w domu ) to powiem że wcześnie kończę lekcje!!!!!!!!!!! :cry: :twisted: :evil: :oops: :o :( :x :oops:
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3

Post autor: Bambosz »

Więcej wykrzykników nie dało rady? :roll:
Cort X-6 :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

bardzo proszę:

a] nie dawać takich długich ciągów wykrzykników bez spacji, bo to rozwala forum
b] nie cytować tego typu postów podczas krytykowania ich, bo to rozwala forum w ten sam sposób :)

(oba posty przyciąłem)
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Reksio i Kapitan Nemo”