Mały bład

Obrazek
Czy ufo ma ładny kolor? Kiedy Kogut nauczył sie produkować statki kosmiczne? Jaki stosunek ma Żabba do książek? Oraz jak zbudować cuchnąco potężną broń Jajo Śmierdzi? Tu piszemy tylko o drugiej części przygód Reksia.
Awatar użytkownika
reksio000
Bywalec Nory

Post autor: reksio000 »

dawid6 pisze:Ja już chyba wiem całą historię: Najpierw przeszedł z wioski do wioski, potem wraz z kociołkiem poszedł do lasu nazbierać ziół, stanął obok jakiejś stromej góry albo stromego wzgórza, aby zerwać jakieś zioło, a na tej górze lub wzgórzu czaili się Wilkoni i zrzucili na niego głaz. Długo błąkał się w lesie, aż znalazł opuszczoną pieczarę, a w niej przepis na odzyskanie pamięci. Rozpalił ogień pod kociołkiem i czekał, aż ktoś przyjdzie i mu pomoże.
Oto historia wymyślona przeze mnie :arrow: :idea:

zgadzam się z tym ale mogło być też tak że zamiast nazbierać ziół poszedł szukać spokoju bo w wiosce było tak hałaśliwie że nie dało się skupić
myślę też że ci co pracowali nad RIU nie myśleli że ktoś będzie się czepiał takich szczegułów
Awatar użytkownika
reksio000
Bywalec Nory

Post autor: reksio000 »

a mam jedno pytanie przecież on stracił pamięć to skąd wiedział że ktoś zrzucił na niego głaz :?: i skąd wiedział że to akurat Wilkoni :?: i skąd w ogóle wiedział że stracił pamięć :?:
przecież takich rzeczy się nie pamięta
skiper-reksio
Bywalec Nory

Re: Mały bład

Post autor: skiper-reksio »

no właśnie i skąd wiedział że brakuje mu sześciu ziół
takijeden
Norman

Post autor: takijeden »

Może kiedy stracił pamięć pomyślał: "Skąd się tu wziąłem?! Co to za przedmiot?! Wygląda na ważny. Sądząc po tym głazie i mojej bolącej głowie chyba straciłem pamięć." Jeśli chodzi o przepis na eliksir to wilkoni mogli mu podrzucić tak dla ironii.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.
Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.

Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy).
http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... =23&t=7922
Spoiler:
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Post autor: Rdusiu25 »

A może po prostu miał ten przepis, gdzieś w swojej jaskini... Nie wiadomo
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Klasycznie...
Chyba trzeba założyć temat "Błędy fabularne w RiU", bo jest ich sporo.
Czyli:
-"paradoks Kornelka"
-"paradoks Indora"
-"paradoks Jaja"
-"paradoks z lądowaniem"
Sądzę, że AM klasycznie robiło grę "na bieżąco", więc zapomniało już o faktach.
Najlogiczniejsze wytłumaczenie: Pan Wódz poszedł sobie na spacer przez niebezpieczne góry(to trochę jednak nie logiczne).
A może: wioski znajdowały się dalej i dopiero potem założyli jedną wioskę, ale wtedy Motykiusze nie mogli znaleźć Pustelnika i pomyśleli, że zostali oszukani...
ODPOWIEDZ