Bug odkryłem myśląc sobie, że skoro klepsydra się przesypuje, gdy pytamy o zdrajcę, to nacisnę strzałkę przed zakończeniem słuchania czarodzieja i będę mógł to powtórzyć - powiodło się. Zapraszam do wypróbowania tricku. Życzę powodzenia!
Bug z klepsydrą
- Artur
- Maniak Koparek
- Naklejki: 2
Bug z klepsydrą
Kilka miesięcy temu odkryłem błąd w grze. Chciałem Wam zaprezentować mało znany bug, a dotyczy on przesypywania się klepsydry. Zaraz po wzięciu karty śledztwa z Piklibii udajemy się do czarodziei, w celu zgromadzenia podejrzeń. I tu bug - u jednego z nich, najlepiej Snejka, zamiast wysłuchać jego podpowiedzi, pytając o tego który tak potwornie mąci, od razu naciskamy strzałkę, znajdującą się na dole w czasie rozmowy z nim - wtedy przerwiemy rozmowę i opuścimy kartę z pytaniami. Możemy to powtórzyć wiele razy, bowiem klepsydra będzie się wtedy przesypywała o tyle, ile zechcemy. Nie trzeba się martwić o wiedzę, którą nam przyswoi czarodziej, gdyż mamy kartę śledztwa i za pomocą niej wysłuchamy podpowiedzi czarodzieja. Najlepiej jak już wspomniałem robić to u Snejka, bo on zawsze jest w swoim gabinecie i jest na uniwersytecie magii. Będziemy mogli sobie zwiększyć moc w każdej chwili, będąc w magiksie. Przesypanie się klepsydry nie tylko umożliwia naukę kolejnego czaru, ale również zwiększa moc magiczną Reksia, co przyspiesza ładowanie czarów.
Bug odkryłem myśląc sobie, że skoro klepsydra się przesypuje, gdy pytamy o zdrajcę, to nacisnę strzałkę przed zakończeniem słuchania czarodzieja i będę mógł to powtórzyć - powiodło się. Zapraszam do wypróbowania tricku. Życzę powodzenia!
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
- piotrek
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
Re: Bug z klepsydrą
Już idę spróbować.Artur pisze:Kilka miesięcy temu odkryłem błąd w grze. Chciałem Wam zaprezentować mało znany bug, a dotyczy on przesypywania się klepsydry. Zaraz po wzięciu karty śledztwa z Piklibii udajemy się do czarodziei, w celu zgromadzenia podejrzeń. I tu bug - u jednego z nich, najlepiej Snejka, zamiast wysłuchać jego podpowiedzi, pytając o tego który tak potwornie mąci, od razu naciskamy strzałkę, znajdującą się na dole w czasie rozmowy z nim - wtedy przerwiemy rozmowę i opuścimy kartę z pytaniami. Możemy to powtórzyć wiele razy, bowiem klepsydra będzie się wtedy przesypywała o tyle, ile zechcemy. Nie trzeba się martwić o wiedzę, którą nam przyswoi czarodziej, gdyż mamy kartę śledztwa i za pomocą niej wysłuchamy podpowiedzi czarodzieja. Najlepiej jak już wspomniałem robić to u Snejka, bo on zawsze jest w swoim gabinecie i jest na uniwersytecie magii. Będziemy mogli sobie zwiększyć moc w każdej chwili, będąc w magiksie. Przesypanie się klepsydry nie tylko umożliwia naukę kolejnego czaru, ale również zwiększa moc magiczną Reksia, co przyspiesza ładowanie czarów.
- Szalony Kapelusznik
- Kierownik Budowy
- Naklejki: 4
- Kontakt:
- piotrek
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
- piotrek
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
- Kondi
- Lider Podziemia
Ten? Znałem go, ale nie chciało mi się pisać. 
Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640

http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
- Dizel
- Doradca Budowlańców
- Naklejki: 4
- Kontakt:
- piotrek
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
- Artur
- Maniak Koparek
- Naklejki: 2
Czemu? Więcej czarów wtedy jest? Bo na pewno nie moc, bo moc tylko przyspiesza ładowanie czaru. Ja sobie tak mocy naładowałem, że czar się nie musiał ładować, tylko od razu był naładowany.Dizel pisze:Hehe! Dobry bug, a szczególnie dla początkujących czarodzieji... w 2 obronie murów przydatne.....
PS. Może emblemat zmienię..
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
- patryk11
- Roz-kreca się
a kod działa na kazdej instalacji
pisze baz polskich znakuw (brak ortografi)
wejdzcie na *moją*stronke http://s11.bitefight.onet.pl/c.php?uid=98589
wejdzcie na *moją*stronke http://s11.bitefight.onet.pl/c.php?uid=98589