Bug z klepsydrą

Obrazek
Czy czaru Sen można użyć przed operacją zamiast narkozy? Czy Drób Chaosu odlatuje na zimę? I czy Bobromir zostanie zabity przez orki? Tu rozmawiamy o trzeciej części przygód Reksia."
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Bug z klepsydrą

Post autor: Artur »

Kilka miesięcy temu odkryłem błąd w grze. Chciałem Wam zaprezentować mało znany bug, a dotyczy on przesypywania się klepsydry. Zaraz po wzięciu karty śledztwa z Piklibii udajemy się do czarodziei, w celu zgromadzenia podejrzeń. I tu bug - u jednego z nich, najlepiej Snejka, zamiast wysłuchać jego podpowiedzi, pytając o tego który tak potwornie mąci, od razu naciskamy strzałkę, znajdującą się na dole w czasie rozmowy z nim - wtedy przerwiemy rozmowę i opuścimy kartę z pytaniami. Możemy to powtórzyć wiele razy, bowiem klepsydra będzie się wtedy przesypywała o tyle, ile zechcemy. Nie trzeba się martwić o wiedzę, którą nam przyswoi czarodziej, gdyż mamy kartę śledztwa i za pomocą niej wysłuchamy podpowiedzi czarodzieja. Najlepiej jak już wspomniałem robić to u Snejka, bo on zawsze jest w swoim gabinecie i jest na uniwersytecie magii. Będziemy mogli sobie zwiększyć moc w każdej chwili, będąc w magiksie. Przesypanie się klepsydry nie tylko umożliwia naukę kolejnego czaru, ale również zwiększa moc magiczną Reksia, co przyspiesza ładowanie czarów.

Bug odkryłem myśląc sobie, że skoro klepsydra się przesypuje, gdy pytamy o zdrajcę, to nacisnę strzałkę przed zakończeniem słuchania czarodzieja i będę mógł to powtórzyć - powiodło się. Zapraszam do wypróbowania tricku. Życzę powodzenia! :mrgreen:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Re: Bug z klepsydrą

Post autor: piotrek »

Artur pisze:Kilka miesięcy temu odkryłem błąd w grze. Chciałem Wam zaprezentować mało znany bug, a dotyczy on przesypywania się klepsydry. Zaraz po wzięciu karty śledztwa z Piklibii udajemy się do czarodziei, w celu zgromadzenia podejrzeń. I tu bug - u jednego z nich, najlepiej Snejka, zamiast wysłuchać jego podpowiedzi, pytając o tego który tak potwornie mąci, od razu naciskamy strzałkę, znajdującą się na dole w czasie rozmowy z nim - wtedy przerwiemy rozmowę i opuścimy kartę z pytaniami. Możemy to powtórzyć wiele razy, bowiem klepsydra będzie się wtedy przesypywała o tyle, ile zechcemy. Nie trzeba się martwić o wiedzę, którą nam przyswoi czarodziej, gdyż mamy kartę śledztwa i za pomocą niej wysłuchamy podpowiedzi czarodzieja. Najlepiej jak już wspomniałem robić to u Snejka, bo on zawsze jest w swoim gabinecie i jest na uniwersytecie magii. Będziemy mogli sobie zwiększyć moc w każdej chwili, będąc w magiksie. Przesypanie się klepsydry nie tylko umożliwia naukę kolejnego czaru, ale również zwiększa moc magiczną Reksia, co przyspiesza ładowanie czarów.

Bug odkryłem myśląc sobie, że skoro klepsydra się przesypuje, gdy pytamy o zdrajcę, to nacisnę strzałkę przed zakończeniem słuchania czarodzieja i będę mógł to powtórzyć - powiodło się. Zapraszam do wypróbowania tricku. Życzę powodzenia! :mrgreen:
Już idę spróbować.
Awatar użytkownika
Shrek
Bardzo Stary Norman

Post autor: Shrek »

Dobre już w tym czasie mam wszytkie zaklącia. Jesteś super Venom.
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

Bardzo ładny, klasyczny bug :) W bardzo wielu grach występuje w takiej, czy innej formie - ostatnio podobny złowiłem w Oblivionie.
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Carl pisze:Dobre już w tym czasie mam wszytkie zaklącia. Jesteś super Venom.
Ale to odkrył Artur a nie Venom.
Awatar użytkownika
mycha
Norman

Post autor: mycha »

jeśli się nie mylę można też zrobić tak, że w piwnicy podnosimy klucz i kładziemy i tak ile się chce, a klepsydra się przesypuje.
Amigos, no more tears...
Awatar użytkownika
Shrek
Bardzo Stary Norman

piotrek pisze:
Pomyliłem się bo mają takie samę avatary.
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Carl pisze:
piotrek pisze:
Pomyliłem się bo mają takie samę avatary.
Domyśliłem się.
Awatar użytkownika
Kondi
Lider Podziemia

Post autor: Kondi »

Ten? Znałem go, ale nie chciało mi się pisać. :oops:
Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
:)
Awatar użytkownika
FORUM
Działacz Podziemia

Post autor: FORUM »

Patrz się na nicki,a nie na emblematy.
Ech...
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Dizel »

Hehe! Dobry bug, a szczególnie dla początkujących czarodzieji... w 2 obronie murów przydatne..... :)
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
Shrek
Bardzo Stary Norman

FORUM pisze:Patrz się na nicki,a nie na emblematy.
Ja patrze na emblematy. :twisted:
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Carl pisze:
FORUM pisze:Patrz się na nicki,a nie na emblematy.
Ja patrze na emblematy. :twisted:
To nie jest temat o ropoznawaniu userków.
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Post autor: Artur »

Dizel pisze:Hehe! Dobry bug, a szczególnie dla początkujących czarodzieji... w 2 obronie murów przydatne..... :)
Czemu? Więcej czarów wtedy jest? Bo na pewno nie moc, bo moc tylko przyspiesza ładowanie czaru. Ja sobie tak mocy naładowałem, że czar się nie musiał ładować, tylko od razu był naładowany. :)

PS. Może emblemat zmienię..
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
patryk11
Roz-kreca się

Post autor: patryk11 »

a kod działa na kazdej instalacji
pisze baz polskich znakuw (brak ortografi)
wejdzcie na *moją*stronke http://s11.bitefight.onet.pl/c.php?uid=98589
ODPOWIEDZ