Reksiowe Rysunki Tori

Obrazek
Tu wstawiamy prace wykonane przez nas, związane z kreatywnością. Częsta aktywność mile widziana.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tori
Roz-kreca się

Reksiowe Rysunki Tori

Post autor: Tori »

Hejka. Będę tutaj publikować rysunki z Przygód Reksia w wolnym czasie, więc będę co jakiś czas podbijać ten temat nowymi rysunkami/szkicami. Często specjalizuję się w rysowaniu rysunków w stylu różnych popularnych seriali animowanych.

Do rysowania używam tableta graficznego Wacom Intuos, oraz programów do rysowania - CLIP Paint Studio oraz Paint Tool Sai.

Reksio i Czarodzieje : Finałowa Walka
Spoiler:
Kretes i Kogut Wynalazca, z nawiązaniem do Ricka i Morty'ego.
Spoiler:
Ostatnio zmieniony sob, 16 paź 2021, 17:57 przez Tori, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Re: Reksiowe Rysunki Tori

Post autor: kretonpodziemny »

Jej! Dawno nie było tej klasy rysunków na forum!
A że się zapytam - ten pierwszy też jest inspirowany jakimś serialem animowanym?
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Kaczor Dziennikarski
Norman
Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Kontakt:

Post autor: Kaczor Dziennikarski »

Popieram zdanie przedmówcy. Super, że takie świetne dzieła znowu będzie można oglądać na Forum! Uwielbiam to, ile detali potrafisz umieścić na pojedynczym rysunku ^^

Jedna sprawa: zachęcałbym do wkładania grafik w spoiler (zaznaczasz adres grafiki, a potem klikasz przycisk "spoiler" na panelu górnym, pierwszy z lewej), bo w przeciwnym razie, z powodu szerokości tych zdjęć, trochę wybucha to szerokość samej strony i ciężko przeczytać treść samych postów.
Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny :love:
Awatar użytkownika
Tori
Roz-kreca się

kretonpodziemny pisze:Jej! Dawno nie było tej klasy rysunków na forum!
A że się zapytam - ten pierwszy też jest inspirowany jakimś serialem animowanym?
Tutaj akurat nie, tutaj po prostu chciałam zrobić scenę finałowej walki bardziej "epicką".

Kaczor Dziennikarski pisze:Popieram zdanie przedmówcy. Super, że takie świetne dzieła znowu będzie można oglądać na Forum! Uwielbiam to, ile detali potrafisz umieścić na pojedynczym rysunku ^^

Jedna sprawa: zachęcałbym do wkładania grafik w spoiler (zaznaczasz adres grafiki, a potem klikasz przycisk "spoiler" na panelu górnym, pierwszy z lewej), bo w przeciwnym razie, z powodu szerokości tych zdjęć, trochę wybucha to szerokość samej strony i ciężko przeczytać treść samych postów.
Ojoj, dawno nie korzystałam z forum i nie wiedziałam że dalej są takie problemy. Myślałam że mogę post edytowac XD .
Awatar użytkownika
Tori
Roz-kreca się

Zamieszczam nową pracę :) Tym razem nasz kogut Kornelek. :noisuper:
Spoiler:
Ostatnio zmieniony sob, 16 paź 2021, 18:12 przez Dawid6, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: naprawa grafiki
Awatar użytkownika
Hurricane
Roz-krecony
Kontakt:

Post autor: Hurricane »

Chyba wielokrotnie wyrażałem swój zachwyt na Discordzie, ale wyrażę swój zachwyt również i tutaj

To są jedne z najładniejszych prac, jakie widziałem w tym Fandomie :love:
Widać duże zaangażowanie i poświęcenie, aby narysować tak ładne rysunki
Aż momentami sam się zastanawiam, jak to jest, że się tworzy takie cuda :oops:

Jeżeli chodzi o aspekt rysunkowy to bezapelacyjnie i bezdyskusyjnie daję 10/10.
Jeżeli chodzi o aspekt techniczny FPR, to tak:

Ten temat był już poruszany, ale: Przydałoby się dać spojlery w dwóch pierwszych pracach, ze względu na niesamowicie wielką rozdzielczość.
Zdaję sobie sprawę, że to można łatwo zrobić przykładowo w Kanalizacji, ale w tym temacie to jest po prostu niemożliwe :szloch:

I to chyba tyle, co mogę na ten moment powiedzieć. :love:
"Łaska Boga Twaroga jest... naprawdę olbrzymia."
Awatar użytkownika
Kaczor Dziennikarski
Norman
Kontakt:

Wygląda jakby został przyłapany na gorącym uczynku... albo sam kogoś przyłapał.
Świetne są dla mnie zwłaszcza te detale na masce. No i mi tam zęby się podobają. Świetna robota.
Awatar użytkownika
Kaczor Dziennikarski
Norman
Kontakt:

Hurricane pisze: Ten temat był już poruszany, ale: Przydałoby się dać spojlery w dwóch pierwszych pracach, ze względu na niesamowicie wielką rozdzielczość.
Jak piszesz, temat był już poruszany, a Tori ewidentnie zrozumiała, bo ostatni post jest w porządku. Tak że akapit z deka bez sensu :drob:
A jeśli chodzi o edycję postu (tu zwracam się głownie do Tori), to zawsze można poprosić o moderatorów/administrację.
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Ja z kolei jestem zachwycony tymi piórami. Każde jest inne i tego na Discordzie nie byłem w stanie dostrzec. Naprawdę klimatyczny art. Ładnie wkomponowałaś też swój podpis.
Może wstawiłabyś jeszcze ten art z Kornelkiem i Reksiem oraz dzisiejszy fanart z RiMS?

Co do spoilerów, mam nadzieję, że administracja się tym zajmie i chyba to miał też na myśli Hurricane, wracając do tego tematu. Przy okazji należałoby też wywalić post z wadliwym linkiem i scalić posty Kaczora.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Tori
Roz-kreca się

Hurricane pisze:
To są jedne z najładniejszych prac, jakie widziałem w tym Fandomie :love:
Widać duże zaangażowanie i poświęcenie, aby narysować tak ładne rysunki
Aż momentami sam się zastanawiam, jak to jest, że się tworzy takie cuda :oops:

Jeżeli chodzi o aspekt rysunkowy to bezapelacyjnie i bezdyskusyjnie daję 10/10.
A dziękuje, dziękuje bardzo, za takie ciepłe słowa. :love:
Hurricane pisze:
Przydałoby się dać spojlery w dwóch pierwszych pracach, ze względu na niesamowicie wielką rozdzielczość.
Zdaję sobie sprawę, że to można łatwo zrobić przykładowo w Kanalizacji, ale w tym temacie to jest po prostu niemożliwe :szloch:
Właśnie problem w tym, że nie ma edycji posta, więc po prostu będzie lepiej jak któregoś z moderatorów o to poproszę, o ile to będzie dróbnostka.
Kaczor Dziennikarski pisze:Wygląda jakby został przyłapany na gorącym uczynku... albo sam kogoś przyłapał.
Świetne są dla mnie zwłaszcza te detale na masce. No i mi tam zęby się podobają. Świetna robota.
Bardzo możliwe, że Kornelka znowu korci przechodzenie na ciemną stronę, ale kto wie.
kretonpodziemny pisze:Ja z kolei jestem zachwycony tymi piórami. Każde jest inne i tego na Discordzie nie byłem w stanie dostrzec. Naprawdę klimatyczny art. Ładnie wkomponowałaś też swój podpis.
Może wstawiłabyś jeszcze ten art z Kornelkiem i Reksiem oraz dzisiejszy fanart z RiMS?
.
Z Kornelkiem i Reksiem to jeszcze podumam, bo jednak muszę jeszcze popracować nad mrocznością. Bardziej lubię rysować w "uroczych" barwach. Ale z RiMS mogę niedługo tu wstawić.
Awatar użytkownika
Tori
Roz-kreca się

Proszę bardzo, wrzucam fanarta z Miasta Sekretów.

Burmistrza i Lucindę. :mrgreen:
Mój domysł jest taki, że tak się w nim zabujała, źe aż zgodziła się na absurdalnie brutalną biurokrację, w której uczestniczył nasz biedny kret.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Tori
Roz-kreca się

667 pisze:Bardzo piękne rysunki! Cieszę się, że ktoś tu jeszcze zamieszcza swoją twórczość!
Dziękuje za przemiłe słowa.

Wstawiam kolejny rysunek. Tym razem odwzorowałam styl z PR, i narysowałam z ciekawości , jak wygląda kostium Nostradamusa od kuchnii. I muszę powiedzieć, że Nosek, Trampek, Dantek i Muszka nieźle sobie poradzili z poruszaniem się nim.

Nosek, Trampek , Dantek, Muszka - jako NosTraDaMus.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Kaczor Dziennikarski
Norman
Kontakt:

Fajna w tym, że wrzucasz swoje prace tutaj, jest możliwość przyjrzenia się wszystkim szczegółom. Wcześniej nie dostrzegłem pełnego wysiłku wyrazu twarzy Trampka, tego że stoi na palcach, czy tego, jaką minę ma Muszka.
Awatar użytkownika
Tori
Roz-kreca się

Na imgur są prace w wyższej rozdzielczości, co z tego powodu można ujrzeć więcej szczegółów. Trochę tylko jednak mnie boli, że otwierając spoiler, obrazek wtedy rozwala się na całą stronę i pewnie osobom ze słabym łączem długo się taki obrazek ładuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasza Twórczość”