Błędy w grach...

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Naklejki: 4
Kontakt:

Błędy w grach...

Post autor: Dizel »

Tutaj piszemy błędy związane z grami.....

W RIKN jak mnie mam Doktor Rolingstone obdarował swój Bicykl Masajają w zamian za uwolnienie....
Lecz tu jest błąd, że bicykl ma 1 koło duże a drugie małe.... Więc to bardziej przypominało Drezynę......
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
Kondi
Lider Podziemia

Post autor: Kondi »

Hę?!Nic takiego nie było... Jakbys zauważył w grze jest sam "szkielet".
Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
:)
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Post autor: Dizel »

A tak w ogóle słyszałeś jak Doktor mówił o bicyklu
I jak widziałeś szkielet to od szkioeletu włsńie zależy.....
On ma najpierw duże koło a potem małe, oraz do kręcenia....
Chyba, że to jest jakaś parodia......
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
Pawel96
Starszy Dźwigowy
Naklejki: 2
Kontakt:

Post autor: Pawel96 »

Przecież bicykl tak wygląda :lol:
Ma jedno duże i jedno małe koło :) :wink:
Awatar użytkownika
Kondi
Lider Podziemia

Post autor: Kondi »

No.Pomyśl, nie gadaj. :)
Zapraszam do opowiadania "Kretes i dawny wróg"
http://www.przygodyreksia.pl/pliki/kret ... 640#165640
:)
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Post autor: Artur »

No to bum, rozczarowałem was, w dziale o czarodziejach napisałem bug z klepsydrą, to jest dopiero błąd w grze. :o
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

W Czarodziejach to wszystko się ledwo trzyma kupy. Cud, że w większości przypadków da się przejść grę. Niestety nic nie możemy z tym zrobić, bo tamten programista od lat nie pracuje już z nami.
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

Post autor: Lone Star »

Chodzi o Pana Admina ? A propo błędów to w czarodziejach jest taki.. hmm troszkę inny błąd nie związany z błędem w programowaniu lub w scenach tylko chodzi oto że gra jest monotonna. Ciągle chodzimy do alchomika, do alchomika, od smokręta, do smokręta, od kogoś do kogoś... i tak dalej.
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
FORUM
Działacz Podziemia

Post autor: FORUM »

W RiC często powtarzają się elementy zręcznościowe.Lot na miotle,Smokręt,pojedynki magiczne,obrona murów...przez to gra jest monotonna.A teraz błąd w RiKN.Na pudełku są postawione pytania"Czy wielka podróż dookoła świata zakończy się sukcesem i czy w ogóle się zakończy?"i"Czy Willy Frogg zrobi wszystkich w balona?".Jest też napisane"Wszystkiego dowiecie się towarzysząc Reksiowi i Kretesowi w kolejnej zapierającej dech wyprawie,obfitującej w przygody i niespodzianki-w skali dotychczas niespotykanej".Nie ma w grze odpowiedzi na tamte dwa pytania.
Ech...
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: piotrek »

FORUM pisze:W RiC często powtarzają się elementy zręcznościowe.Lot na miotle,Smokręt,pojedynki magiczne,obrona murów...przez to gra jest monotonna.A teraz błąd w RiKN.Na pudełku są postawione pytania"Czy wielka podróż dookoła świata zakończy się sukcesem i czy w ogóle się zakończy?"i"Czy Willy Frogg zrobi wszystkich w balona?".Jest też napisane"Wszystkiego dowiecie się towarzysząc Reksiowi i Kretesowi w kolejnej zapierającej dech wyprawie,obfitującej w przygody i niespodzianki-w skali dotychczas niespotykanej".Nie ma w grze odpowiedzi na tamte dwa pytania.
A właśni, że jest

Podróż się zakończyła pomyślnie, aKretes powiedział "No i zrobił nas w balona"
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

Tak, bo cytuje kretesa "Czytałem to kiedyś, uda ci się zostanie ci jeden dzień czy jakoś tak"
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Post autor: Artur »

Lone Star pisze:Chodzi o Pana Admina ? A propo błędów to w czarodziejach jest taki.. hmm troszkę inny błąd nie związany z błędem w programowaniu lub w scenach tylko chodzi oto że gra jest monotonna. Ciągle chodzimy do alchomika, do alchomika, od smokręta, do smokręta, od kogoś do kogoś... i tak dalej.
Co? Mi się to właśnie podoba, dlatego gra jest taka ciekawa, najwięcej gier z Reksiem, w które grałem, to RiC, byłem uzależniony chyba od tej części. :)
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

A ja nie. Można by było zrobić np więcej krain.
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: piotrek »

Lone Star pisze:A ja nie. Można by było zrobić np więcej krain.
No można było, ale ja jednak podzielam zdanie Artura.
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

Nie wiecie o czym mówicie :)

To cud, że ta gra w ogóle istnieje. Wprowadzilismy tam tyle nowych dla nas rzeczy (chodznie dowolne, nieliniowa fabuła, losowe rozstrzygnięcie, dialogi, punty doswiadczenia, naukę czarów), że dziś bym się drugi raz na to nie zdecydował. Ostatnie 6 tygodni pracy nad projektem to było po 16-20 godzin dziennie z weekendami włącznie. Ostatni tydzień spałem na podłodze pod biurkiem :)

Aż tak monotonna to nie jest - w Wehikule też powtarzały się moduły i jakoś nikt specjalnie nie narzekał. Osobiście wolę wykorzystać w grze tę samą zabawę trzykrotnie niz raz, ale za to 3 etapy jeden po drugim ( własnie tak było ze smokretem, miotłą i obroną murów)
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
ODPOWIEDZ