Hm....Dziwne...

Obrazek
Czy ufo ma ładny kolor? Kiedy Kogut nauczył sie produkować statki kosmiczne? Jaki stosunek ma Żabba do książek? Oraz jak zbudować cuchnąco potężną broń Jajo Śmierdzi? Tu piszemy tylko o drugiej części przygód Reksia.

O co tu chodzi?

Ufo samo porwało kornelka na szefa
42
42%
To jakiś błąd
6
6%
Hm...dziwne nie mam pojęcia
22
22%
Coś innego
31
31%

Liczba głosów: 101

Awatar użytkownika
Duchman
Starszy Norman

Post autor: Duchman »

Po prostu ufokury go porwały, żeby pracował w wojsku, a Kornelek awansował, potem awansował coraz bardziej, potem kurator zginął i władzę po nim przejął Kornelek.
Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Magia rządzi, pamiętaj!

Obrazek
Awatar użytkownika
Dr. Młottson
Roz-krecony

Post autor: Dr. Młottson »

to było inaczej ...
kornelka za młodu porwało ufo ...
jak był małym kogucikiem :)
"Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy" - Sokrates

"Jeśli kochasz to, co robisz, to nie jest to praca" - Konfucjusz

"Nigdy się nie tłumacz" - Mark Twain

"Myślenie o śmierci przedłuża życie" - Anonim
Awatar użytkownika
harkokokonem
Norman
Kontakt:

Post autor: harkokokonem »

Kornelek umówił się z ufokurami że mają bo zabrać i tyle, natomiast kogut wynalazca pomyślał z ufokury go uwięziły.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
MOJE FORUM
http://www.przygodo.fora.pl/
Zajerestruj się koniecznie!
Awatar użytkownika
Frog98
Działacz Podziemia

Post autor: Frog98 »

UFOKury go porwały, a potem np. awansował na Kuratora zamiast jakiejś UFOKury czy kogoś...
Awatar użytkownika
Funciek
Starszy Norman

Post autor: Funciek »

To raczej błąd...

Kosmici byli już w RiSP (pod końcem), tam były tylko te kury. Na końcu gry te kury zaczęli kraść i tak się zaczęło RiU, co wtedy było, że zniknął Kornel.
Czyli nie mógł od początku nimi władać.
Ponadto w następnych częściach nie zdjął maski ani peleryny.
Awatar użytkownika
antoś
Roz-kreca się

Post autor: antoś »

Ja zaznaczyłem opcje nr.3.
easy
Roz-krecony

Re: Hm....Dziwne...

Post autor: easy »

kornelek wszystko zaplanował 8)
Pozdrawiam kolorowo.
W kolorze.
Awatar użytkownika
nemo
Roz-kreca się

Post autor: nemo »

A ja uważam że Kornelek przedtem stworzył już swoje oddziały i kontaktował się z kurami telefonicznie. Kiedy dowiedział się że La Resistance stawia duży opór wydał kurom rozkaz żeby zabrały z ziemi wszystkie kury i jego. Potem kiedy ufo porwało kury odegrał przed kogutem małe przedstawienie że niby go porywają. I taka jest moja wersja.
pozdrowienia od nemo
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Post autor: Rdusiu25 »

Ja uważam, że UFOkury porwały Kornelka.Gdy wróciły zauważyły, że to kogut.I tak awansował na przywódce.
Awatar użytkownika
klau889
Starszy Norman

Post autor: klau889 »

Kornelek upozorował porwanie przed swoim bratem i tyle lol jaki problem :roll:
Zapraszam na moje blogi:
http://opowiadania-pi-cherre.blog.onet.pl/
http://pamietnik-klau889.blog.onet.pl/
http://prace-komputerowe-klau889.blog.onet.pl/[/color]
w opowiadaniach jest też Reksio więc wchodźcie,wchodźcie!
takijeden
Norman

Post autor: takijeden »

Kornelek mógł być porwany, ale gdy ufokury zauważyły jego potencjał i niski głos (wszystkie miały w końcu taki mimi-wysoki) mianowały go przywódcą.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.
Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.

Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy).
http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... =23&t=7922
Spoiler:
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Sądzę, że najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to po prostu błąd. AM po prostu chciało zrobić aluzję do projektu już całej gry i tak po prostu im wyszło. A jeżeli to nie błąd?
W takim razie zaczerpnę wiedzy z GW-Korneliusz jest parodią zarówno DV jak i Imperatora. Imperator coś tam miał być pojmany(zresztą mają napisać o tym książkę), ale chyba wtedy jeszcze nie znano tej wiedzy. A co z DV? Zemsta Sithów powstała w 2005 roku... Czyli mogli po prostu nie mieć lepszego pomysłu na zrobienie z Kornelka KURATORA.
A może mieli teorię?
Ja proponuję by to było tak: przypadkowo wszechświatem rządziła osoba podobna do Korneliusza. Najlepsze oficerki Republiki miały za zadanie odnaleźć potencjalnego dziedzica, bo władca był chory, a w galaktyce był taki mit, że Władca jest nieśmiertelny i że to on stworzył wszechświat. Tak więc wybór padł na Kornelka. Szkolono go latami, ale wkońcu uległ złu, które mu wpajano i został nowym Władcą.
Tymczasem krety nie wierzyły w mit i wygłaszały, że jest to zupełnie inna osoba, czy coś takiego. Korneliusz mianował się Kuratorem I, założył Kuratorium, podbił Układ Kretona i nakazał budowę Jaja. Zaczęły się prześladowania.
Chyba trochę jednak przesadziłem... :|
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Autor8 pisze:Sądzę, że najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to po prostu błąd. AM po prostu chciało zrobić aluzję do projektu już całej gry i tak po prostu im wyszło. A jeżeli to nie błąd?
W takim razie zaczerpnę wiedzy z GW-Korneliusz jest parodią zarówno DV jak i Imperatora. Imperator coś tam miał być pojmany(zresztą mają napisać o tym książkę), ale chyba wtedy jeszcze nie znano tej wiedzy. A co z DV? Zemsta Sithów powstała w 2005 roku... Czyli mogli po prostu nie mieć lepszego pomysłu na zrobienie z Kornelka KURATORA.
A może mieli teorię?
Ja proponuję by to było tak: przypadkowo wszechświatem rządziła osoba podobna do Korneliusza. Najlepsze oficerki Republiki miały za zadanie odnaleźć potencjalnego dziedzica, bo władca był chory, a w galaktyce był taki mit, że Władca jest nieśmiertelny i że to on stworzył wszechświat. Tak więc wybór padł na Kornelka. Szkolono go latami, ale wkońcu uległ złu, które mu wpajano i został nowym Władcą.
Tymczasem krety nie wierzyły w mit i wygłaszały, że jest to zupełnie inna osoba, czy coś takiego. Korneliusz mianował się Kuratorem I, założył Kuratorium, podbił Układ Kretona i nakazał budowę Jaja. Zaczęły się prześladowania.
Hm... Chłopie, radzę natychmiast zacząć jakieś opowiadanie na forum, tym bardziej, że jest tam akurat zastój. Umiesz rozumować logicznie i tworzyć fabułę, a to więcej, niż ma zwykle na starcie nowy użytkownik tego forum. Całkiem niezła teoria, choć istotnie raczej przesadzona.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Lobon
Bardzo Stary Norman

Post autor: Lobon »

nieznany pisze:
Autor8 pisze:Sądzę, że najbardziej prawdopodobne jest to, że jest to po prostu błąd. AM po prostu chciało zrobić aluzję do projektu już całej gry i tak po prostu im wyszło. A jeżeli to nie błąd?
A może mieli teorię?
Hm... Chłopie, radzę natychmiast zacząć jakieś opowiadanie na forum, tym bardziej, że jest tam akurat zastój. Umiesz rozumować logicznie i tworzyć fabułę, a to więcej, niż ma zwykle na starcie nowy użytkownik tego forum. Całkiem niezła teoria, choć istotnie raczej przesadzona.
Można czasami pofantazjować, nie przesadzajmy :wink:
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Obrazek
Vamos!Na zawsze!
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

W szkolę wpadłem na pomysł-Kurator może być też parodią historycznego Juliusza Cezara. :idea:
Na temat jego dzieciństwa też mało mówią(jedynie znamy miejsce narodzenia) tak jak Kornelka(jedynie wiemy, że uprowadziło go UFO).
I oczywiście-Juliusz Cezar był dyktatorem. Kornelek-kuratorem. Cezar zdobył Rzym siłą, a krety wyrażały się o kuratorze jak o jakimś generale druga strona.
ODPOWIEDZ