Dodam jeszcze, że wielu z Was chciało aby na forum było mniej biurokracji. A taki Parlament jeszcze ją zwiększy.
Jeśli biurokracja jest w Moderatorium to źle, jeśli ogólnie na forum to dobrze?
xDominik pisze: PS. Jak dla mnie najlepiej byłoby usunąć GR i wprowadzić na jej miejsce coś nowego. Imo GR się juz wypaliła a jej kolejne próby ratowania kończą się klęską ;p. Lepiej dać Gwardii odejść z godnością niż trzymać ją przy życiu na siłę. "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść... Niepokonanym...". Tak więc może "zamknąć" GR i stworzyć coś nowego (moze być nawet połaczeniem GR i pralamentu...).
PS2. Sry za ewentualne nieścisłości, ale rozpoczęty post zostawiłem i dokończyłem go dopiero po kilku godzinach ;p
>> Ej no , liczyłem ze jakoś napiszesz czemu jednak parlament jest fajny, a ty zaczynasz od atakowania mniePapierowy Mario pisze:No moderować to nie moderujesz, ale do krytykowania to ty jesteś pierwszy.
Chociaż pomysł z przemianą GR jest dobry
>> ale dostępny dla każdego czy tylko dla wybranej grupy osób? Mogą (w sumie ty robisz juz to teraz , a parlamentu nie ma. Jakieś czary :O?). Teraz maja taka sama władzę , jakby mieli gdy powstanie parlament.przybysz z Kurakis pisze:Zamiast GR - Parlament - okej, ale nie pod nadzorem Moderatorium, czy userzy nie mogą sami się też wypowiedzieć? Toż to dobre połączenie demokracji i tego co jest teraz. Poza tym jak otrzymają taką władzę to mogli by coś wnieść - bo widzi wiele osób, że forum trzeba zreperować.
może i dobry, ale jakie czary o rany, to byłoby zwiększenie powszechności możliwości wprowadzania pomysłów userów w życie forum.Grześ pisze:A może dobrym rozwiązaniem byłby zamiast GR parlament pełniący funkcję doradczą oraz wnioskującą o wprowadzenie swoich pomysłów w życie przez Moderatorium.
>> NO dobra, a czym by się różnił 'głos' zwykłego usera od parlamentarzysty? Moze lepiej stworzyć nowy dział "pomysły" gdzie każdy mógłby napisać swój pomysł.przybysz z Kurakis pisze:może i dobry, ale jakie czary o rany, to byłoby zwiększenie powszechności możliwości wprowadzania pomysłów userów w życie forum.
Ale ja jednak przystałbym za troszkę większą władzą parlamentu.
I tu też dobry pomysł.xDominik pisze: >> NO dobra, a czym by się różnił 'głos' zwykłego usera od parlamentarzysty? Moze lepiej stworzyć nowy dział "pomysły" gdzie każdy mógłby napisać swój pomysł.
W sumie rada mędrców miała doradzać ;p. A coś w miejsce GR powinno powstać. Jaki by nie był pomysł usera to i teraz moderatorium go rzetelnie rozpatruje ;p. Ale po co od razu dodawać ten parlament.przybysz z Kurakis pisze:I tu też dobry pomysł.
Ale plus Parlament doradzający zamiast GR według pomysłu Grzesia.
To zniosłoby formalności - niepotrzebne forum...
Ale czy moderatorium będzie robiło swoje i odrzucało prośby useró czy będzie je rzetelnie rozpatrywać, a w razie wątpliwości pytać userów o zdanie
Grześ pisze:pełniący funkcję doradczą
Przepraszam. Z Moderatorium nie da sie współpracować. Przykłady?xDom pisze:- Wymyślanie różnych rzeczy dla dobra forum
- Współpraca z Moderatorium
>> To mozesz rownie dobrze robic jako zwykly user.