Reksio i Miasto Sekretów - Nowinki od Sz.K i rozmowa ogólna!

Obrazek
Kto normalny zakrywa dziurę w podłodze dywanem? Czy burmistrz ma coś wspólnego z deflacją sera? Co to znaczy deflacja? Kto pociąga za sznurki w Poco Pane? Ile musi mieć dziurek ser, aby był załącznikiem? I czy Lucinda jest drugim Endermanem? Tutaj dowiesz się wszystkiego o pierwszej części nowej serii Przygód Reksia.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kresio
Starszy Norman

Post autor: Kresio »

To był by lepszy pomysł. Tak dużo przygód.
Fajnie, wciągnęło mi 200 postów.
Gość

Post autor: Gość »

Szalony Kapelusznik pisze:no cóż :)

Spróbujemy z tym nowym Reksiem. Tym razem będzie więcej przygodówki, mniej mini-gierek. Może taka formuła wam się spodoba?
Mi bardzo się podoba ten pomysł, ostatnio w Reksiu trochę mi tego brakowało, coś na kształt tych wielkich przygodówek jak "Najdłuższa podróż" "Divine Divinity" czy "Planescape Torment" by było super, oczywiście bez zabijania jak w tych dwóch ostatnich
:wink:
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Naklejki: 2
Kontakt:

Post autor: xDominik »

Ja bym z miłą chęcią zagrał w RPG ze scenariuszem Sz.K. ;).

Robienie kolejnych Reksi jest jak odgrzewanie kotleta, gdy za długo będziesz grzał to się spali, więc trzeba wiedzieć kiedy zaprzestać.
Imo teraz jest najlepszy moment by zakończyć produkcje Reksi ,a wsiąść się za coś poważnego
"No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
Awatar użytkownika
Kresio
Starszy Norman

Po co się rejestrowałeś na forum> Żeby zaprzestać produkcje Reksia? NIE ROZUMIEM CIĘ!
Awatar użytkownika
Pat36
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Pat36 »

Nie wiem ale Reksio powinien mieć mnóstwo przygód inaczej nie byłby dzielnym psem.
...
Awatar użytkownika
Kresio
Starszy Norman

No właśnie. A ty xDominiku chcesz, żeby przeszedł na emeryturę.
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Kontakt:

Kresio pisze:Po co się rejestrowałeś na forum> Żeby zaprzestać produkcje Reksia? NIE ROZUMIEM CIĘ!
>> Ja lubię Reksia i dlatego jestem na tym forum. Po prostu wole zagrac w coś innego autorstwa "Sz.K team", niż kolejne produkcje
Pat36 pisze:Nie wiem ale Reksio powinien mieć mnóstwo przygód inaczej nie byłby dzielnym psem.
>> No fakt bohaterzy "Mody na Sukces" mają dużo problemów , inaczej nie byli by normalnymi ludźmi.
Kresio pisze:No właśnie. A ty xDominiku chcesz, żeby przeszedł na emeryturę.
>>> Czy on przejdzie na emeryturę ? Nie wiem, on ma dopiero ponad 41 lat. Uważam, że nie ma sensu ciągnąć serii w nieskończoność
czerwony
Awatar użytkownika
Kresio
Starszy Norman

Ale 5 części to trochę za mało nie sądzisz?
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek
Naklejki: 1

Post autor: Izzy »

xDominik pisze:Ja bym z miłą chęcią zagrał w RPG ze scenariuszem Sz.K. ;).

Robienie kolejnych Reksia jest jak odgrzewanie kotleta, gdy za długo będziesz grzał to się spali, więc trzeba wiedzieć kiedy zaprzestać.
Imo teraz jest najlepszy moment by zakończyć produkcje Reksia ,a wsiąść się za coś poważnego
Żal ;<.

A co ma piernik do wiatraka? Jak Ci nie pasuje, że odnawiają serię to nie wchodź tu i po problemie... -,-. Może niektórym zależy na tych grach? Zresztą, będzie następne pokolenie, które być może odnajdzie te gry, i co.? I zagra.
Mahna mahna...

Whovian.

Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
Gość

Post autor: Gość »

Bardzo podoba mi się pomysł by było więcej przygodówki. Minigry są miejscami trudne, a czasem głupie (np: mumionki [bez obrazy]). Elementy przygodowe są o wiele ciekawsze i upodabniają grę bardziej do książki niż gry. Jeśli chodzi o Reksia to powoli robi się tu taka kłótnia, że szkoda gadać! Zfadzam się z xDominikiem - chętnie spróbowałabym czegoś nowego, ale Reksiowi przydałoby się jeszcze kilka nowych (lepszych i ciekawszych) części.
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Kontakt:

Shadic pisze:Żal ;<.
www.żal.pl/Janusz/Shadic
Shadic pisze:A co ma piernik do wiatraka?

Jak to zauważył Michcio:
Mają tyle samo liter.
Shadic pisze:Jak Ci nie pasuje, że odnawiają serię to nie wchodź tu i po problemie... -,-. Może niektórym zależy na tych grach?

>> Mi się zdaje , ze nie odnawiają tylko potrzebują kasy.
Mają już tyle części , że na pewno mają w co grać.
Wszystko się kiedyś kończy, można zakończyć w dobrym stylu , albo pozostawić niesmak i zażenowanie graczy.
Imo RiKN bardzo dobrze zakończył serie i nic więcej nie potrzeba.
Shadic pisze:Zresztą, będzie następne pokolenie, które być może odnajdzie te gry, i co.? I zagra.
>> I powie - "ale debilna grafa, w jaki szajs grał mój ojciec/matka".

Kresio pisze:Ale 5 części to trochę za mało nie sądzisz?
I dwa dodatki. Uważam , ze wystarczy. Większość dobrych gier nie ciągnie nawet tyle
części. Po prosty trzeba wiedzieć kiedy skończyć
czerwony
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek

Pff... -.-. Wypchaj się ;x.

Może i tak powie, ale co z tego? ;/.

Jeśli Ci coś nie pasi, nie wchodź tu i tyle -.-, tak samo jak była sprawa z Bamboszem - zazdrość i tyle... pff. Dobra, kończę temat, bo nie mam ochoty by wyszło na OT.
Mahna mahna...

Whovian.

Awatar użytkownika
Kresio
Starszy Norman

To ma być forum Reksia czy forum dyskusyjne? Przestańcie się kłócić!
Ja osobiście jestem po stronie shadica ale kady ma wlasne zdanie wiec je szanuje
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Kontakt:

Shadic pisze:Pff... -.-. Wypchaj się ;x.
>> Powiem ci tak Januszku, kiedyś pewien mój kolega (którego pozdrawiam ;) ) powiedział taką rzecz "Takie teksty to ty se możesz , ale na poziomie przedszkola" i to tu pasuje jak ulał ;P.
Shadic pisze:Może i tak powie, ale co z tego? ;/.

>> to z tego , że to jest gra na jeden wieczór. VNS mogło by stworzyć gre na miarę najnowszych tytułów, którą będziesz chciał przechodzić/grać w mutli kilka miesięcy ;). I tego im serdecznie życzę.
Tylko wygodniej wykorzystać znaną markę niż promować nową ;)
Shadic pisze:Jeśli Ci coś nie pasi, nie wchodź tu i tyle -.-, tak samo jak była sprawa z Bamboszem - zazdrość i tyle... pff.

>> No fakt zazdroszczę , ze przez takich jak on gry są droższe ?
Po prostu najpierw coś mówi, a potem ma to w ... .
I tylko po to powstał ten temat.
Qniec obrzucania błotem Bambosza

O ty się ze mną nie zgadasz -_-. Nie masz własnego zdania i mi tego zadrościsz i tyle... pff.
Shadic pisze:ochoty by wyszło na OT.
>> GZ

Kresio pisze:To ma być forum Reksia czy forum dyskusyjne? Przestańcie się kłócić!
>> Na każdym forum się dyskutuje ;).
"Ale sóper twożom nowego reksia , ale sie ciesze ^^ XD :D"
Kresio pisze:Ja osobiście jestem po stronie shadica ale kady ma wlasne zdanie wiec je szanuje
>> Każdy ma własne zdanie i trzeba je szanować ;).
czerwony
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek

Dokończę ten temat, i koniec.

Nie jestem Janusz, może tak mam na imię - ale nie przyznaję się do tego ;/. Jestem Shadic [czyt. Szedik] i pozostanę nim -.- nigdy nie będę Januszem ;/.
Mahna mahna...

Whovian.

Zablokowany