Bolek i Lolek - gry uczące języków obcych

Obrazek
Widzisz tu tych przemiłych, uśmiechniętych, fajnych, wrednych, sadystycznych chłopców? Tutaj rozmawiamy o ich przygodach. A dokładniej o grach "Tajemnicze Zamczysko", "Piraci: Korona Władzy" i być może jeszcze jakichś, jeśli AM będzie się chciało wymyślić.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Bolek i Lolek - gry uczące języków obcych

Post autor: Dawid6 »

No dobra, widzę, że nie ma tu takiego tematu, a by się nawet przydał. Co sądzicie o grach z serii Bolek i Lolek: Język [...] dla [...]? Jak dla mnie, świetne gry. Posiadam dwie - Bolek i Lolek: Angielski dla Dzieci (niestety nielegal, ale wtedy jeszcze byłem bardzo mały i nie wiedziałem, poza tym nie ja to spiraciłem, ino dostałem od koleżanki mamy siostry brata wujka córki prezydenta czy coś, ogólnie wdzięczność, bo to moja pierwsza gra od AM, znalazłem w niej demo RiU <3) oraz Bil: Niemiecki dla Najmłodszych (to już kupione, fajność, ciekawość, AM mówi thx za hajs, dla najmłodszych, bo nie było dla dzieci xDDD). BiL: AdD jest wg mnie bardzo ciekawe, wiele plansz uczących mniej lub bardziej podstawowych rzeczy, wszystko podzielone na tematy, pseudo-questy, przyjazne sprawdziany ze słówek, akcja, fabuła, wybuchy. Ze szwabskim... No może już trochę gorzej, bo żadnej fabuły nie ogarnąłem... (tu przerwa, bo polazłem oglądać Reksia, akurat leciał w TV xDD) No więc żadnej fabuł, ale jakieś fajne rzeczy, takie typowo dla szkrabów. No, może większych szkrabów xDDD

Macie jakieś takie gry? Co sądzicie? Piszcie, rozruszamy to Forum xD
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Kreton Polski
Bywalec Nory

Re: Bolek i Lolek - gry uczące języków obcych

Post autor: Kreton Polski »

Dobry pomysł takie uczenie przez zabawę. Wg mnie dialogi trochę tracą ze swojej niepowtarzalności po przetłumaczeniu, ale i tak jest super.
P.S. Uczę młodszego brata angielskiego dając mu grać w RiMS LE po brytolsku 8)
Niech ktoś kupi licencję i robi gry a nie tylko mówi że robi
Jack_Posty
Się Odezwał

Re: Bolek i Lolek - gry uczące języków obcych

Post autor: Jack_Posty »

Bolek i Lolek: angielski dla dzieci to jedna z gier edukacyjnych które najbardziej pamiętam z dziecińctwa i które bardzo lubiłem, ale płyta już dawno się gdzieś zagubiła.
Czy ktoś wie gdzie można ściągnąć pełną wersje tej gry z internetu? Chciałbym znowu zagrać w tą gre i poczuć to uczucie nostalgii...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bolek i Lolek”