Gatunki Muzyki

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ

Jakiej muzyki słuchasz ?

Klasyczna
3
21%
Pop
0
Brak głosów
Rock
5
36%
Metal
1
7%
Cantry
0
Brak głosów
Regge
1
7%
Disco
0
Brak głosów
Disco polo
2
14%
Rip-hop
0
Brak głosów
Rap
2
14%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 5
Kontakt:

Gatunki Muzyki

Post autor: Pan Kreton Dykta 10 »

Cześć,tutaj piszemy o gatunkach muzyki.
np:co myślicie o rapie ?

Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
Awatar użytkownika
Kreton Polski
Bywalec Nory

Re: Gatunki Muzyki

Post autor: Kreton Polski »

Ja słucham soundtracków z reksia, zgranych jako wavy. xd
Niech ktoś kupi licencję i robi gry a nie tylko mówi że robi
Awatar użytkownika
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Pan Kreton Dykta 10 »

Ja lubię Gracjana Rostockiego.
Ostatnio zmieniony sob, 1 cze 2019, 11:45 przez Pan Kreton Dykta 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
Przybysz
Lider Podziemia
Naklejki: 3

Post autor: Przybysz »

Mam szeroki gust, ale szczególnie cenię poezję śpiewaną (teksty m.in Stachury, Kaczmarskiego, Cohena - ale to już chyba jest folk?)
także ten klasyczny rr Elvisa, psychodeliczny Hendrixa; lubię rocka, lubię czasem reggae, ska czy punk. Czasem nawet discopolo :oops: Hiphop (rap?) raczej nie, mózgotrzepy (techno) odpadają.

Klasyczną muzykę też doceniam albo jazz.
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Uwielbiam muzykę klasyczną, podobnie w sumie jak Dok. Nie chodzi tu tylko o intrumentalną, ale instrumentalno-wokalną/wokalną również nie gardzę (pieśni śmieszke, jakieś opery, kantaty, oratoria). Jako że gram na organach, to Bach mój zią ciekawi mnie twórczość Jana Sebastiana i innych organistów. Czemu muzyka klasyczna? Ano uspokaja, odpręża, ciekawi, zaskakuje. Dzisiejsza twórczość muzyczna typu piosenki nie spełnia często tych kryteriów. Oprócz tego przepadam za muzyką filmową/grielną (różne OSTy fajne są nawet), a także za muzyką ludową. Tu należy rozgraniczyć ją z disco polo, bo teoretycznie z muzyką ludową kojarzy się to, co śpiewają ludzie na wsi, no a jednak nie xDD Do gustu przypadają mi czasem niektóre piosenki z gatunku muzyki popularnej (ostatnio coraz rzadziej, bo coś się, coś się psuje). Rock'n'roll również śmieszke muzyczke, dubstep niektóre też. Nie lubię natomiast disco polo (często zbyt dawidowe teksty, przeciętna muzyka i prostactwo), metalu ostrego (gdzie nie da się zrozumieć nic poza czymś w rodzaju odgłosów samca alfa/godów z szatanem), techno czegoś i innych takich.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Traktor
Cesarz Śmietnika

Post autor: Traktor »

Progressive downtempo psychedelic acid jazz fusion neopost-rock
E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
ODPOWIEDZ