Kilka spraw.

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kretti
Roz-kreca się

Kilka spraw.

Post autor: Kretti »

1.Reksio i skarb piratów to porażka jeżeli chodzi o długość.. Przeszedłem ją w 1.5 godziny (ja, który przechodziłem ufo rok czasu!!!). Czy Aidem Media nie myślał nad dodatkiem?
2.zauważyłem pewną rzecz w czarodziejach. Mam 2 zapisane stany gry. Gdy rozpoczynałem 3 gre Reksio od samego początku miał ogłoszenie i 500 złotych monet. I nie mogłem przejść dalej niż do budowy tego teleportera bo był już zbudowany czego koguty nie mogły zauważyć. Jest do tego jakaś łatka?
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

Post autor: Lone Star »

Budowa Teleporta to zaledwie początek więc odinstaluj gre i zainstaluj jeszcze raz :D
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
Waldimors
Starszy Norman

Post autor: Waldimors »

Taki plik mósiał Ci przeszkoczyć do stanu zpisów, ponowna instalacja jaką polecił Gonzo, będzie odpowiednim rozwiązaniem.
SNZ to magia!
Potter to strach!
(Na prawdę Potter jest o magii a SNZ taki horrorek dla dzieci.)
Dr. Jonns to chwilowe pseudo...
Awatar użytkownika
Maciekg
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Maciekg »

Gry są takie :wink: .
Obrazek
Awatar użytkownika
Kretti
Roz-kreca się

No w sumie też na to wpadłem, ale chciałem wiedzieć czy jest do tego łatka. A ta w norze kretesa to od czego jest bo nie jest napisane.
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

Jest łatka u koguta ,,Poprawki:
Łatka 1.1 do gry "Reksio i Czarodzieje"
Plik należy rozpakować do katalogu z grą na twardym dysku. Działa tylko przy pełnej instalacji. Zaleca się zainstalować łatkę przed rozpoczęciem grania, gdyż może zakłócić zachowane stany gry.''
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
Kretti
Roz-kreca się

No tak jest, tylko na co dokładnie ona jest jeżeli ktoś wie.
Awatar użytkownika
Lone Star
Lider Podziemia

Na wszystko żeby cała gra była łatwiejsza tak jak poziomy trudności ta łatka ustawia na łatwy :D tak myśle mi ta ł :D łatka wiele pomogła
Pozdrawiam, Lone Star
Obrazek
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

Pamiętajmy, że Reksio i skarb Piratów powstało baaardzo dawno temu (chyba z 5 lat temu?). To była nasza pierwsza próba zrobienia przygodówki, wtedy jeszcze nikt nie myslał, że rozwinie się to w potężną serię :) Poziom trudności był łatwiejszy, ale ewidentnie nierówny - ba, nawet Kretes nie był wtedy jeszcze Kretesem....

Robiąc Ufo myslelismy już trochę inaczej, podniesliśmy poprzeczkę wiekową i zaczęło się dziać.... :) Tak naprawdę Ufo to pierwszy odcinek przygód, a Skarb to takie trochę intro do serii....

Czarodzieje to był już karkołomny wyczyn, jesli chodzi o poziom skomplikowania i długość. Przez miesiąc siedzieliśmy w pracy do wczesnych godzin rannych, żeby to skończyć. I powiedzieliśmy sobie - nigdy więcej....

Przy Wehikule postanowiliśmy zostawić generalnie wielkość i interfejs z czarodziejów i zrobić grę trochę bardziej przypominającą Ufo jeśli chodzi o liniowość fabuły, a za to lepiej dopracować detale. I chyba nam wyszło, bo ilość błędów i niedoróbek była duuuużo mniejsza :)

Nemo będzie strukturalnie podobny do Wehikułu, ale pojawi się nowy interfejs - taki jak z Ufo tylko podrasowany. Będzie też duuuuzo więcej cutscenek i w ogóle animacji - myślę, że jakieś 3 razy więcej niż w Wehikule. Kilka mini gier zapowiada się naprawdę fajnie i smiesznie. Generalnie, jeśli uda się nam utrzymać w Nemo ten poziom, który jest dotychczas do samego konca, to jestem pewien, że gra będzie się wam bardzo podobać. No ale niestety, to wszystko trwa.....
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
Roostar
Norman

Post autor: Roostar »

Szkoda.Dla mnie Czarodzieje byli najlepszą częscią, bo byli najtrudniejsi.Wogule tam wszystko bylo do siebie super dopasowane.Wehikuł był juz dużo łatwiejszy i wolałbym aby Nemo było takie jak czarodzieje.Ale ja przeciez niemam nic do mówienia i bede sie cieszyl na takie nemo jakie będzie.
Awatar użytkownika
Kretti
Roz-kreca się

Dzięki Kapeluszniku za rozjaśnienie. A najlepsze w Reksiach jest to że.... chodzą na moim sprzęcie :P
ODPOWIEDZ