Bitwa żarełkowa cz. 1.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Bitwa żarełkowa cz. 1.

Post autor: Dawid6 »

Ech... Koziołek przyszalał i dał nam 3,5 dnia czasu na przygotowanie 10 dań - 5 atakujących i 5 obronnych. Patryku, co Ty na to, by najpierw wpisać tu jakieś pomysły, a dopiero potem przygotowywać? No i jak z podziałem... Może będę miał czas, by zrobić więcej niż pięć xD

Moje pomysły:
Buraki z sosem z grzybów atomowych
Armata tortowa
Zupa z chemikaliów
------------------
Zupa w basenie pochłaniająca pociski w dział
Pieczeń ze świni zjadająca jabłka
Koktajl małego chemika rozpuszczający słone ataki
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Re: Bitwa żarełkowa cz. 1.

Post autor: Kretes102 »

Tak, zgadzam się, aby wpisywać jakiejś pomysły. Przy okazji, sorka, że teraz piszę, ale teraz dopiero wróciłem z polowań na podręczniki szkolne :wink:.
No, skoro czas mamy do soboty, to będę musiał o tym pomyśleć jutro i w piątek, gdyż w sobotę mnie nie będzie (będę tylko za pośrednictwem telefonu) i mam do ciebie prośbę, Dawidzie, a mianowicie, czy mógłbyś za mnie w sobotę o 20 wstawić dania do głównego tematu, które oczywiście zrobimy? Byłbym bardzo wdzięczny.

Moje pomysły:
Napój z odpadków
Ziemniaki polane kwasem siarkowym
Jajka oblane siarkowodorem
Skoro armata tortowa, to i armata pomidorowa
Szarlotka z metanem
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Kontakt:

Cóż, jeśli tylko nic mi nie przeszkodzi (siła wyższa, itp.), to wstawię. Hm... Widzę, że brakuje kilku dań obronnych... Tutaj trzeba się wczuć w przeciwną grupę xD
Dalsze propozycje:
Drink matematyczny
------------------------
Płonące danie - postrach dań z papierem
Można wykorzystać ten pochłaniacz pomidorów z postu Koziołka, a nuż ŚU wezmą pomidory xD
Neutralizator elektroniki
Anty-katapulta z warzyw przekłutych wykałaczkami

I tutaj właśnie nie wiem, jakie są ograniczenia co do tych obronnych... No bo w sumie można przygotować pięć odmian pochłaniacza wszystkiego... A może nawet Pochłaniacz warzyw będzie zbyt ogólny...
Ostatnio zmieniony sob, 30 sie 2014, 07:07 przez Dawid6, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

Ja mogę zrobić dania takie jak:
- ziemniaki oblane kwasem siarkowym
- szarlotka z metanem
- armata tortowa
- jajka oblane siarkowodorem
oraz
- płonące danie.

To wszystkie, które mogę zrobić (i tak musimy się podzielić po pięć, więc nie ma różnicy).
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

Oto moje dania:
1. Armata Tortowa (danie atakujące)
Spoiler:
Armata zrobiona z bardzo trwałego tortu, który ma w sobie zapalnik. Dodatkowo amunicją są torty, bardzzzzzo ssssłodkie.

2. Jajka z siarkowodorem (danie atakujące)
Spoiler:
Jajka polane siarkowodorem. Zapalisz i rzucasz. Super wybuch gwarantowany.

3. Płonące danie (danie obronne)
Spoiler:
Danie zrobione z różnej maści marchewek, ziemniaków, lodów, ogórków oraz wątroby. Danie obronne, ale potrafi atakować dania z papieru tudzież z innych tworzyw.

4. Szarlotka z metanem (danie atakujące)
Spoiler:
Bardzo dobra szarlotka, która zapewnia moc wrażeń. Wystarczy tylko rzucić, a samozapłon metanu jest gwarantowany. Coś podobnego do granatu.

5. Ziemniaki oblane kwasem siarkowym (danie atakujące)
Spoiler:
Pyszne ziemniaczki, wiejskie ziemniaczki oblane sosem z kwasu siarkowego oraz innych kwasów. Rozpuszczają wszystko na swojej drodze.

To tyle.
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Kontakt:

Atak - Drink matematyczny:
Spoiler:
Solidna porcja wiedzy, która zdolna jest powalić każdego, zwłaszcza w czasie wakacji...

Obrona - Koktajl małego chemika:
Spoiler:
Przyrządzony przeze mnie koktajl, na który pomysł zrodził się podczas zabawy chemikaliami z przedszkolakami. Rozpuszcza wszelkie dania, w których jest choć odrobina soli kuchennej, czyli chlorku sodu. Nie wiem, czemu, nie wiem, jak, ale działa...

Obrona - Neutralizator atakujących dań elektronicznych:
Spoiler:
Ze znalezionego złomu elektrycznego zbudowałem takie oto smakowite danie, które wszelkiej maści dania atakujące oparte o prąd elektryczny... po prostu rozbraja, odprowadzając niebezpieczny ładunek dodatni lub ujemny do gleby.

Obrona - Anty-katapulta z warzyw złączonych wykałaczkami:
Spoiler:
Odwrotność machiny oblężniczej z czasów średniowiecza i geniusz kuchni obronnej... Przed państwem anty-katapulta, która wyłapuje duże dania wyrzucone w powietrze i bezpiecznie ląduje je na ziemi, przy okazji absorbując ich pęd i siłę...

Obrona - Pieczeń ze świni zjadająca jabłka:
Spoiler:
Znana i lubiana pieczeń wieprzowa, która, zamiast stać na talerzu z owocem w pysku, zjada nadlatujące od strony wroga jabłka...

Smacznego.
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Kontakt:

No dobrze, skoro już wszystko mamy, to jeśli uzyskam dostęp do komputera o 20 wstawię dania, a jeśli nie, to niestety, Dawidzie, te zadanie spadnie na ciebie.
No, to chyba wszystko, co chciałem powiedzieć.

P.S. Przyznam, że ta anty-katapulta mi coś przypomina. Hmm... :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Płonące Fartuchy”