Dlaczego?

Obrazek

Czy sofanie w czasie szkodzi na linię? Jak nauczyć się języka jaskiniowców? Czy fanatyzm Ryżokitowców był spowodowany za ciasnymi nakryciami głów? Tu piszemy tylko o czwartej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Dlaczego?

Post autor: Kretes102 »

Hmm.... To jest związane z RiWC i też z RiKN. Pamiętacie jak wnuki sofnęły się w czasie i im się zepsuł Wehikuł?
Więc kiedy Reksio i Kretes po rozwiązaniu zagadek i odwiezieniu Nostradamusa (wnuków Kretesa), mieli sofnąć się do domu, ale
z powodu niewiedzy nt. na którą nastawić Wehikuł sofnęli się do XIXw. Jak wnuki wróciły to Babć Kretes powiedział: "Och. Przysnąłem. Podsumowując. Utknęliśmy się z Reksiem w XIXw." Wnuki pytały o Nostradamusa itp. Więc moje pytanie jest następujące: Dlaczego po wypowiedzi Babcia Kretesa nie mogli zbudować drugiego wehikułu i uratować naszych bohaterów?
Być może jednym poważnym mankamentem było to, że oni nie chcieli się pokazać. Bo może to by zaburzyło czas i Kretes by się dowiedział, że ma wnuki?

A wy co sądzicie? Dlaczego nikt tego nie zrobił, chociaż wszyscy wiedzieli z wypowiedzi Babcia Kretesa, że oni utknęli w XIXw. bo popsuł się im wehikuł?
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Re: Dlaczego?

Post autor: AdamMag »

Nie sądzisz, że te wnuki Kretesa i tak już wystarczająco namieszały w historii?
Poza tym, na logikę można się domyślić, że skoro utknęli a babć siedzi przed nimi to udało mu się w jakiś sposób wrócić.
Oprócz tego, chcę zaznaczyć że tak gdybać można w nieskończoność...
Co by było gdyby Reksio i Kretes sofneli się do XX, a nie XIX wieku?
Co by było gdyby Her Kogut z XIX wieku nie zniszczył wehikułu?
I tak dalej :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kogut.wynalazca
Bywalec Nory

Post autor: Kogut.wynalazca »

Hmm... może wnuki uznały, że już dosyć mają podróży w czasie. Poza tym mógłby wtedy powstać paradoks, Kretes dowiedziałby się o wnukach, przed ich przyjściem na świat i... wszystko trafi do niebytu. Nie bez powodu przecież wnuki ukrywały się pod postacią Nostradamusa ;)
Allons-y Alonzo
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Wydaje mi się, że wnuki udawały Nostradamusa tylko po to, by nie dostać lania, a nie ze względu na paradoks.

A trochę bardziej do początku wątku:
Moim zdaniem najdziwniejsze jest to, że w intrze babć opowiadał o wechikule czasu, a w outrze pominął wszystkie przygody w Wechikule, przechodząc bezpośrednio do Kapitana Nemo.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Najbardziej logiczna odpowiedzieć jest taka: nie chciały dostać lania i domyślyły się, że skoro ich babć wtedy utknął, to jakoś wróci.

Kretoniepodziemny, wydaję mi się, że babć myślał, że już opowiedział wszystko o wehikule. Pewno pozapominał, że historii nie dokończył. W końcu starość, nie radość :) . A pytania wnuków o Nostradamusa tylko utrwalały go w tej myśli, bo w końcu nie domyślił się, że to oni nim byli.
Szynkacz
Roz-kreca się

Post autor: Szynkacz »

Nie mieli sofy;podstawy wechikułu
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Według mnie, skoro w ich rzeczywistości babć Kretes był obecny, żywy i lekko śpiący, to nie miały powodów do obaw. Ta cała afera z Nostradamusem jest przecież z dwóch powodów:
1. wnuki-jełopki utknęły w średniowieczu,
2. namąciły w przeszłości i przez to kontunuum czasoprzestrzenne ble ble Kretes rozłączył się z Molly i ogólnie przyszłość była nie taka, jaka powinna

A w outro - Kretes jest, opowiada o przygodach, wnuki są, prawdopodobnie jest też Molly i pokolenie pośrednie. Więc po co przejmować się przeszłością, ryzykując ewentualnie gorszymi zdarzeniami?
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
ODPOWIEDZ