MLP:FiM

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

MLP:FiM

Post autor: nieznany »

Chyba nie trzeba nic wyjaśniać, bo temat mówi już wszystko, ale mimo to dam linka dla niekumatych.
http://pl.wikipedia.org/wiki/My_Little_ ... 4_to_magia
Jak wiadomo, kreskówka ta osiągnęła zadziwiającą popularność mimo docelowej grupy odbiorczej. Osobiście uważam, że mamy z bronies (dla niekumatych: oglądacze kreskówki i śledzący fandom) więcej wspólnego niż się wydaje, na przykład problem uprzedzenia wobec tytułu, który kojarzy się z czymś dla małych dzieci, jak Reksio. Różnice? Fandom bronies jest o wiele, wiele większy, a w efekcie bardziej atakowany. Niejeden user z naszego forum jest jednocześnie bronym, na przykład ja (napisałem już niejeden fanfic i mam wiernych czytelników). Fandom produkuje ogromną ilość fanficów, grafiki i muzyki, której nie mogę porównać ilościowo ani jakościowo do żadnego innego fandomu.
Zatem, przechodząc już do swobodnego omawiania, kto jest bronym? Polecacie jakieś fanfici, niekoniecznie polskie?
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Re: MLP:FiM

Post autor: Autor8 »

Zapewne tak już jest, że przed wszyscy się bronią. Ale to po prostu wciąga. Pierwsza piosenka już jest bardzo dobra (http://www.youtube.com/watch?v=6jo0eWfTifM).
No to powiedzcie mi teraz jaka jest wasza ulubiona postać/rasa. Moja to Pinkie Pie, być może tylko za piosenki, a rasa to oczywiście alikorny.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Twilight Sparkle, lubię ją mimo jej całej nerdowatości. Alicorny są... no cóż, piszę co prawda fanfic, którego bohaterem jest alicorn, ale zgadzam się z tym, że alicorny są overpowered, przebajerowane. Jednorożce są lepsze, magiczne, a wciąż normalne.
Hmm, dałeś linka do polskiej wersji... Polski dubbing nie jest aż tak tragiczny, jak niektórzy mówią [Skiper jako Discord - 100% zadowolenia, dobry głos dla mojego ulubionego villaina (już nie villaina, szkoda)], ale jednak gorszy od oryginału.
Obrazek
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Totalna nie integracja z obrazem przy okazji ;)
No to może się zapytam o wasze początki? Ja dzięki czystej ciekawości+forum PR :D
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Jedno słowo: Bot. Nie ma szybszej metody na skuczenie niż obiecując zapowiedź ze strony dobrego kolegi o niemal identycznym guście.
Obrazek
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

Post autor: bot »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=av8EJf3J2Kk[/youtube]

Anyway - odnoście odwiecznej wojny odnośnie: "Who is the best pony?" odpowiadam, że wszystkie kuce są fajne.
...aha i nie lubię (nie wiem czemu) Snipsa i Snailsa - więc to dla mnie "worst ponies".
Obrazek
Nobody expects the Spanish Inquisition!
The One Who Disturbs So Terribly...
Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Jakiś tam żenujący post tu był, ale go usunąłem... no prawie...
Ostatnio zmieniony pn, 1 wrz 2014, 14:56 przez Autor8, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

http://mlp.wikia.com/wiki/Dr._Hooves/Gallery - galeria Doktora z wiki mlp (angielskiej)

http://www.youtube.com/watch?v=gXYU2n-NBeI ---> trailer harry pony (of angielski i fanowski)

http://www.youtube.com/watch?v=sMKrbPOUYBQ ---> kolejna fanowska o Potorrze

Jest dużzzzzo, tego i najlepiej popytać trochę wujka Google :wink:

EDIT: jak fajnie, doktor usunął konto i teraz ten post jest taki wyrwany z kontekstu ;/.
Ostatnio zmieniony ndz, 16 lis 2014, 19:32 przez Autor8, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

Ahh... kocham to. ^^ Najlepsza bajka jaką w życiu widziałem. <3
Ostatnio zmieniony ndz, 24 lis 2013, 10:46 przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

Patrzyłem na jeden odcinek i powiem, że mi się jakoś spodobała. Ale nie wiem, czy będę oglądać dalej. Jakoś nie jestem przekonany do tego. Może ktoś mnie przekona i sobie oglądnę?
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Ja akurat tego nie lubię.
Bajka ta jest przeznaczona dla dziewczyn (zazwyczaj młodszych od nas).
Jeśli wy znaleźliście jakieś fajne parodie i dlatego to oglądacie to wasza sprawa.
Ktoś powie:"Jesteś uprzedzony" - tak jestem uprzedzony, często się uprzedzam i zmuszam, ale jest mi tak dobrze (nie lubię za to, gdy ktoś mnie zmusza).
Wróćmy do tematu: po prostu tego nie lubię.
Koniec wypowiedzi.

Ps. Wymięcie mi jakieś parodie.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

http://pl.mlp.wikia.com/wiki/Lista_aluzji

Proszę - lista aluzji/parodii. Miłej lektury.
P.S. Przygody Reksia akurat miałybyć kierowane dla dzieci, młodszych od nas.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

Ciekawe, kiedyś ja też uważałem, że MLP jest dla dziewczyn ale gdy dowiedziałem się o nieznanym i jego zamiłowaniu do MLP, byłem zaskoczony. W końcu dowiedziałem się, że rzesza chłopaków to ogląda. I już teraz nie jestem zaskoczony. Nie mam nic do tego, bajka fajna. Ale mnie to zastanawia, kto to ci bronieś? Wiem, że się powtarzam ale zapomniałem. Jeszcze raz może mi ktoś wytłumaczyć? I jak was to zainteresowało? Jak żeście polubili MLP?
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor

Bronies - fani mlp. Forum bronies - www.mlppolska.pl

Humor, morały, piosenki etc. Takie różne różności mnie przekonały.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

No dobrze, a może teraz dla odmiany spytam: Jaki jest wasz ulubiony odcinek?
Moim zdaniem najlepszy jest dwuczęściowy "Powrót Harmonii", rozpoczęcie drugiego sezonu z Discordem. Jeśli ktoś obejrzy ten odcinek i nie zostanie bronym, to raczej nigdy nie wkroczy do fandomu, te odcinki były epickie do szpiku kości.
Obrazek
ODPOWIEDZ