Błąd w Ufo w skali Giga-teraz gra już nie śmiga...

Obrazek
Czy ufo ma ładny kolor? Kiedy Kogut nauczył sie produkować statki kosmiczne? Jaki stosunek ma Żabba do książek? Oraz jak zbudować cuchnąco potężną broń Jajo Śmierdzi? Tu piszemy tylko o drugiej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
easy
Roz-krecony

Błąd w Ufo w skali Giga-teraz gra już nie śmiga...

Post autor: easy »

Otóż...
Miałem UFO stare(czytaj: z udziałem Pana Policjanta), teraz mam też nowe(czytaj: z serii KIDS lub dołączone do RiKwa, ja mam do RiKwa). No i pierwsze zostało odinstalowane, a nowe przeciwnie i teraz obie wersje się wymieszały... Znaczy wkładam nową płytę i muszę wpisać hasło(a był z tym problem, bo już nie mam tej książeczki :mrgreen:). Co prawda teraz gra i tak nie działa, tzn. trwale zpisały się tam różne rzeczy(nie da się przejść dalej niż 4, albo piąty epizod-nie pamiętam już. A także na podwórku nie da się nic zabrać, bo po wróceniu na tę planszę ta rzecz już tam jest, a wajhadłowiec jest juz zbudowany, ale nie da się nim polecieć.) Wiem, że płyty się rysują(zwłąszcza Reksie-tak uważam), ale moje Reksie były nie ruszane co najmniej przez pół roku. Myślałem o odinstalowaniu, ale wtedy znowu może nie działać. No, ja teraz zamówiłem sobie "Na kury!" i tam jest w pudełku UFO(tzn. jeszcze nie przyszło, ale powinno tam być), więc sądze, że już będę miał UFO, lecz mam tu 2 pytania:
-Czemu Reksie rysują się najbardziej, kiedy się ich nie używa?
-Czemu gra odinstalowana, przeniosła się na drugą płytę?
-CZemu się tak rozpisałem?
Pozdrawiam kolorowo.
W kolorze.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Re: Błąd w Ufo w skali Giga-teraz gra już nie śmiga...

Post autor: nieznany »

-Płyty nie rysują się bardziej, gdy się ich nie używa. Wtedy, o ile są niewłaściwie przechowywane, mogą się najwyżej kurzyć, a kurz też jest szkodliwy dla płyt.
-Bo nie usunąłeś absolutnie wszystkich plików? Radzę odinstalować grę, a następnie odszukać na komputerze foldery z nazwą gry i skasować, tak na wypadek. Po ponownej instalacji powinno być wszystko od nowa, bo nie przetrwają zapisy stanu gry.
-Bo lepiej się rozpisać, niż napisać za mało. :)
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Pytanie 1:
Czy ja wiem? Ja nigdy nie porysowałem żadnej płyty. I tutaj odpowiem ci pytaniem: "Czy rysują ci się inne płyty niż zawierające Reksie?"

Pytanie 2:
Ja kiedyś miałem, że plik antywirusa popsuł cały komputer. Ale na temat: być może jakiś wredny plik odpowiedzialny za Pana Policjanta przetrwał deintalacje (ja często tak mam) i "wpiął" się pod silnik gry. A jak wiadomo - silnik w wersji "starej" i "nowej" jest ten sam. Wydaje mi się, że ten cały system Pan Policjant jest bardzo zagmatwany. Przykładem tego jest, że nawet ktoś mający "starą" wersję może ominąć Pana Policjanta bez oszukiwania - wystarczy inny komputer...

Pytanie 3:
"Na to pytanie odpowiedź sobie sam"
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

Oj, tu się mam odmienne zdanie. Mi żadna płyta się nie porysowała. Ja zawsze dbam o nie. A czy się kurzą? U mnie nie, ponieważ są w szafie i się jakoś nie kurzą. Sposób na to, aby się nie porysowały jest taki, że trzeba je chować starannie a nie gwałtownie i potem są tego skutki. Lepiej, żeby zachować płytę na długie lata, trzeba się z nimi obchodzić prawie jak z jajkiem.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Szynkacz
Roz-kreca się

Post autor: Szynkacz »

Miałem podobny problem: otóż miałem dwie wersje RiWC; jedna z kodem policjanta, druga nie. Zainstalowałem obie (najpierw bez kodu, chwilę pograłem i zainstalowałem z kodem). Po odpaleniu gry nie było sofy, podobnie w drugiej wersji). Usunął obie gry (każdy plik i folder), po czym zainstalowałem wersję bez kodu. Działała.
RiC też był problem: Kretes miał przedmiot,ale gdy opuściło się miejce zabrania przedmiotu on znikał.
Postąpiłem tak samo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Reksio i Ufo”