Projekt: Minecraft Czasodziej

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Projekt: Minecraft Czasodziej

Post autor: nieznany »

Hello! Jak wiecie, mam zamiar niedługo zrobić serię let`s play Minecraft. To będzie Minecraft z fabułą, choć znajdzie się tam sporo momentów zwykłego, zupełnie spontanicznego odkrywania i budowania. Do rzeczy, oto krótkie wprowadzenie:
Spoiler:
Seria zrealizowana zostanie na single player, możliwe jest jednak, że na chwilę akcja przeniesie się na multi. Głos Kamienia Filozoficznego, bardzo interesującej postaci, będzie się zmieniał-skale utworzonej w magicznym eksperymencie wszystko jedno, jak mówi. Ważnym segmentem będą Dimensiony, w których Czasodziej będzie podróżował w celu aktywacji Uskoku. Występować tam będzie dziwna, nie zawsze spotykana naturalnie w minecrafcie budowa terenu.
Właśnie w tych dwóch ostatnich sprawach chciałbym poznać wasze zdanie. Macie jakieś pomysły na niezwykłe miejsce po drodze podróży? Chcielibyście dać Kamieniowi Filozoficznemu głos? Piszcie, co o tym sądzicie, chciałbym, byście mieli swój udział.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Shlafrok Holmes
Starszy Norman

Re: Projekt: Minecraft Czasodziej

Post autor: Shlafrok Holmes »

Mi się bardzo podoba do tego bardzo lubię minecarfta niestety nie pomogę ci bo mi się skasował minecraft a więc klops.
Ale mam nadzieję ze ci dobrze pójdzie może będziesz jak Jayjay
Obrazek
polecam robienie avatarów u AdaMaga jest w tym świetny
Awatar użytkownika
MrF11
Bywalec Nory

Post autor: MrF11 »

Powodzenia w kręceniu serii!
Fabuła przedstawiona w pierwszym poście wydaję się być ciekawa, ale efekt końcowy będzie zależał od tego jak seria zostania poprowadzona. Co do "niezwykłych miejsc" to jeżeli byłaby taka potrzeba mogę dać bezpośrednie linki do save'ów na których znajdują się epickie budowle, dziwne formacje terenu czy wiele innych rzeczy. Gdybym miał podać tylko propozycje na określone miejsca to, ostatnio przeglądając pewne zagraniczne forum odnalazłem ciekawą mapę. Było to wielkie, puste i ciemne miejsce przypominające wnętrze komputera. Setki obwodów z redstone'a i wiele bramek logicznych łączących się w jedną całość wyglądało naprawdę epicko. Można by zrobić tez coś na kształt atlantydy - ogromne podwodne kopuły, rozbudowane podziemia. Interesujące byłoby zastosowanie czegoś jak w "Avatarze": Wieeeelkie drzewa na których rozwija się życie. A propos kwesti technicznych, to do budowania tych krajobrazów polecam użyć WorldEdita. Jest to banalnie prosty w obsłudze plugin z którym budowa idzie dwa razy łatwiej i szybciej. Pozdrawiam :wink:
Obrazek

Spoiler:
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Witam! Tutaj ,,naczelny projektodawca" z newsami, a konkretnie screenami. Przestawiają fragment scenerii serii.

Oto pierwsze, dość ciekawe miejsce:
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 34131.png/

Wieża starego alchemika, która stanie się bazą tytułowego czasodzieja:
http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... 82409.png/

Komnata Mówiącego Kamienia Filozoficznego:
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 90775.png/

Bardzo ważne miejsce, które pojawi się dopiero w dalszych odcinkach.
http://imageshack.us/photo/my-images/58 ... 02870.png/
Obrazek
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
kubulus
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kubulus »

Ja proponuję, żeby jeden "wymiar" był zbudowany z kolorowych materiałów, n.p. wełny.
Mist. To be mist. To miss. To be missed. To be...
Awatar użytkownika
Rdusiu25
Bardzo Stary Norman

Post autor: Rdusiu25 »

kubulus pisze:Ja proponuję, żeby jeden "wymiar" był zbudowany z kolorowych materiałów, n.p. wełny.
Tak, wełna jest najlepsza.

[adm=Dizel]Ojj nie czytamy regulaminu... Leci upomnienie[/adm]
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Kolejny news:
Na YT pojawił się właśnie temat muzyczny jednej z lokacji, które wystąpią w serii. Jest dostępny przez mój kanał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paratroopa
Starszy Norman

Post autor: Paratroopa »

twoje budowle są nieźle wykonane :)
Obrazek
Obrazek
Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Hmm, zastosowałem troszkę modów i minecraft wygląda przepięknie, jak w The Legend of Hobo. Trawa się buja, cienie realistyczne, tak samo woda i kolorystyka, ale w skutek tego zarazem procesor i RAM mają mnóstwo roboty i są lekkie, ale stałe lagi. Gdybyście mieli jakieś rady, to piszcie, w szczególności nie mam pojęcia, jak zwiększyć ilość miejsca na dysku przeznaczoną na potrzeby pamięci komputera. Coś manipulowałem, ale wielkiej różnicy nie ma. Mogę oczywiście zrobić minecraft normalny, ale to nie to samo, wierzcie mi. Gdyby dało się grać z taką grafiką bez lagów, powstałaby seria, która jakością zawstydziłaby ponad połowę już istniejących.
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Post autor: AdamMag »

Ja gdzieś czytałem, że można usunąć niepotrzebne pliki i programy aby zwiększyć pamięć operacyjną- ale moim zdaniem do brzmi idiotycznie. Ale cóż... nie zaszkodzi spróbować. Możesz też sobie kupić takie specjalne urządzenie, które wspomaga komputer podczas grania (karta graficzna, pamięć RAM i procesor). Sam takie nawet miałem, ale cóż instalacja była tak skomplikowana i mozolna, że zrezygnował ze wszelkich dalszych prób :? i zrezygnowałem (ale chyba wkrótce wznowię sPróbuję).
Obrazek
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

Krajobraz fragmentu świata, wzbogacony modami, wygląda tak:
Obrazek
Jak widać, jest dużo lepiej z cieniami i światłem. Tutaj tego nie widać, ale trawa faluje równomiernie w rytm wiatru, a drzewa są również świetne w wyglądzie. Nie jest to jednak wszystko, wszystko to tylko na ustawieniach niższych, bo na wyższych gra wymaga za wiele RAM-u i minecraft pada. Raz tylko sprawdziłem to na dłużej: wówczas cienie są jeszcze piękniejsze. Minusem jest jedynie to, że jeśli cień pada na pochodnię, to ma raczej słaby efekt rozświetlający, muszę wciąż nad tym pomyśleć, by uniknąć ciemności egipskich.
Obrazek
Awatar użytkownika
kalmar
Bywalec Nory

Post autor: kalmar »

Słuchaj... Jak Ci laguje to wyłącz shadery. Bez nich też przeżyjemy.

PS Na ostatnim screenie w oddali widać jakąś wieżę i chyba niebieską owcę.
Zająłem 6 miejsce w tabeli roku 2011. Problem w tym, że od końca!
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

To nie tyle wieża, co raczej... hmm, nie mam jeszcze na to określenia. Coś pośredniego pomiędzy słupem telegraficznym, a ołtarzem. Ale owca faktycznie jest niebieska. To efekt promieniowania. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Rilana
Norman

Post autor: Rilana »

Z modami wszystko wygląda ładniej. x'3
Czy mógłbyś mi podać linki, albo chociaż same nazwy poszczególnych modyfikacji na PW? Niedawno myślałam nad zainstalowaniem kilku, by gra wyglądała ładniej.
A co do budowli, to muszę z przykrością powiedzieć, że nie zachwycają, ale brzydkie też nie są. c:
Powróciłam, ożyłam ponownie i nie zamierzam się już wynosić. :3
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry

No cóż, skoro akcja dzieje się w najdalszej przyszłości, to nie pojawią się majestatyczne pałace i budowle. Co najwyżej ruiny, ale nad nimi bardzo się postaram. Wszystkie mody użyte do serii znajdują się w artykułach tej strony: http://craftsite.pl/kategoria/aktualnosci
Obrazek
ODPOWIEDZ