Uniknięcie spamu ''chcemy konkursy'' byłoby gwarantowane, oczywiście, jeśli user wiedziałby, że takie już są. Jakby się to miało odbywać, już daję moją propozycję.Johanna pisze:Ja wprowadziłabym też dwa stałe konkursy: jeden w dziale opowiadania, drugi w nasza twórczość - co miesiąc 1 praca by wygrywała, w grudniu byłby wielki finał itp.
Żeby wziąć udział w konkursie, trzeba byłoby zgłosić swoją pracę do odpowiedniej osoby (moda, admina, osoby zajmującej się tym). W przypadku opowiadania byłby warunek, co najmniej dwa rozdziały napisane w miesiącu. A w przypadku grafiki/rysunku, musiałaby być także zrobione w miesiącu, którego będzie dotyczyć głosowanie. Zgłaszać można byłoby przez cały miesiąc do jego końca. Później od 1 następnego miesiąca, do 7 byłoby głosowanie. Mamy cztery warianty jak przeprowadzane mogłoby być głosowanie (proszę wybrać jeden z nich) :
a) przez moderatorium - moderatorzy wybierają najlepsze prace, później wstawiają tabelę wyników do odpowiedniego tematu.
b) przez jury - moderatorium wybiera kogoś do jury, powinni to być userzy znający się na rzeczy, którzy będą sprawiedliwi, a nie będą głosować na tego kogo lubią.
c) przez userów, z ankietą - wszyscy userzy, którzy chcą wybierają pracę w ankiecie, nie muszą uzasadniać wyboru w poście.
d) przez userów, bez ankiety - podobne do punktu c, ale nie będzie zagrożenia że ktoś zagłosuje na siebie, bo będzie musiał napisać post na kogo głosuje (nie będzie mógł na siebie) i dlaczego.
Nagrodą mogłaby być ranga ''Grafik miesiąca'' dla biorących udział w konkursie graficznym, a dla literatów ''Pisarz miesiąca''. A roczny zwycięzca dostawałby rangę ''Grafik roku'' lub ''Pisarz roku''.
Taka jest moja propozycja. Dodatkowym plusem byłoby to, że userzy rozwijaliby się twórczo, więcej by tworzyli. Co wy na moją propozycję?