Reksio i cztery katastrofy świata

Obrazek
Tutaj możemy publikować swoją twórczość , pisać wierszyki i bawić się w różne zabawy literackie
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta
Naklejki: 4

Reksio i cztery katastrofy świata

Post autor: bot »

ROZDZIAŁ1 Pewnej nocy Reksio miał dziwny sen.Śniła mu się zagłada jego budy.Tysiące statków kosmicznych strzelało kosmicznym makaronem w jego budę.Nagle Reksio się obudził i poczuł dziwny lęk.Rano Reksio czuł się bardzo niewyspany.Chciał się przespać a tu niespodziewanie przyszed do niego Kretes. -Cześć Reksiu -powiedział komandor -Mamy dziś ładny dzień. -uuuah! No tak.Bardzo piękny-odparł Reksio -Musze się przespać. -O tak naprawdę.Jaka szkoda .No ale ja też mószę się zbierać .Do widzenia Reksiu -odparł Kretes I sobi poszedł.Tym czasem Kogut wynalasca siedział w swoim warsztacie i coś budował.

Obrazek
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

ROZDIAŁ2 Gdy Reksio ponownie zasnął, tym razem przyśnił mu się wybuch wulkanu.Rozgrzana lawa zniszczyła jego budę.Reksio przerażony obudził się.Z oddali docierały do jego uszu dziwne stukoty i hałasy.Poszedł w jego kierunku i zatrzymał się przed warsztatem gdzie spotkał Kornelka.Reksio spytał się co porabia jego brat.W odpowiedzi usłyszał o przełomowym wynalazku , który pochłonął upierzonego konstruktora bez reszty.Reksio;-Kornelku.Wiesz że, ostatnio miewam dziwne sny.Kornelek;-A jakie?Reksio;-W ostatnim moją budę spaliła lawa, a w pierwszym statki kosmczne mi ją zniszczyły.Kornelek;-takie sny nie wróżą nic dobrego.Niespodziewanie przyszedł Kretes.Kretes;-O witajcie!Co słychać?Kornelek;-Stoimy tu sobie i rozmawiamy.Kretes;-A gdzie jest Kogut?Kornelek;-Pracuje w swoim warsztacie.Kretes;-No nie wierzę.Co ten szurnięty Kogucior znowu wymyślił?!Kornelek i Reksio;-Nie wiemy.Korneliusz;-Stoimy tu i gadamy, a nic z tego nie wynika.Kretes;-Ale ten czas leci.Mószę wracać do nory i zjeść kolację.dowidzenia.Kornelek;-Ja też mószę się zbierac.Dowidzenia Reksiu.Reksio;-Dowidzenia korneliuszku.Pies pospieszył do budy.Zjadł kolację i poszedł spać.
Awatar użytkownika
MATEUSZSZ
Bywalec Nory

Post autor: MATEUSZSZ »

SUPER OPOWIADANIE :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :) :) :)
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

Fajnie dzięki!Opowiadanie to właściwie mam napisane .Mószę tylko przepisać.Rozdział trzeci będzie bardzo tajemniczy.A Reksio..a juz nic więcej nie powiem!! :wink:
Obrazek
Nobody expects the Spanish Inquisition!
The One Who Disturbs So Terribly...
Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek
Naklejki: 1

Post autor: Izzy »

Nawet,nawet może być ciekawe ale nie wiem co dalej się wydarzy możesz przecierz skopiowiować i dać no nie??
Mahna mahna...

Whovian.

Strzeż się, Izzy Cię obserwuje.
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

Ale to jest na papierze! :o
Obrazek
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek

Nie rozumiem co na papieża? Możesz mi to trochę bardziej wytłumaczyć bo naprawdę nie rozumiem
Mahna mahna...

Whovian.

Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

TO OPOWIADANIE! :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek

Aaaa!
Ja przepraszam za tamten post, pon ieważ nie zrozumiał o co chodzi. A teraz już rozumiem, że chodziło, że to opowiadanie jest na kartce. Dopiero później jak zanalizowałem ten post.
Mahna mahna...

Whovian.

Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

Podobała ci się stronka której adres ci przesłałem? :D
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek

Nie, a propo takie sprawy załatwia się na privie.
Mahna mahna...

Whovian.

Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

Uchylić ci talis(IZZY IZUMI)rąbka tajemnicy rozdziału?
Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

ROZDZIAŁ3 Reksio miał kolejny dziwny sen.Tym razem śniło mu się trzęsienie ziemi.Utworzyła się wielka wyrwa do której wpadła jegom buda.Nagle reksio obudził się.Postanowił wyjść na dwór, a tu patrzy.........Reksiowi niemal szczęka opadła gdy zobaczył siebie samego w wechikule czasu.Reksio przetarł oczy, bo myślał. że to sen ale postać nie znikała.Reksio;-K k kim j j jesteś?!Tajemnicza postać;-Jestem tobą.Przybyłem cię ostrzec, niedługo wydarzą się straszne katastrofy!Reksio;-N n naprawdę? Jjjjjjjuuuu!Fajt!Reksio zemdlał.Po jakimś czasie.....Kretes;-Reksiu,Reksiu,Reksiu!Reksio;-Coooo!Kretes;-Jakto co!Przecierz to ja Krretes. Reksio;-Ooo dzieńdobry Komandorze.Kretes;-REksiu.Co ty tutaj robisz?Przecierz miałeś być w łóżku.Reksio;-Dzisiaj w nocy na podwórku spotkałem samego siebie.To było straszne!kretes;-No nie wierzę.I co dalej?Reksio;-Powiedział że, przybył wehikułem czasu by mnie ostrzec przedjakimiś katastrofami.Kretes;-to bardzo dziwne.Reksio;-Kretesie.Kretes;-Co reksiu?Reksio;-Ostatnio miewam katastroficzne sny o mojej budzie.Najpierw kosmici potem wulkan, a ostatnio trzęsienie ziemi.Kretes;[-Takie sny nie wróżą nic dobrego.Reksio;-Patrz pan. To samo powiedział mi kornelek wczoraj.Kretes;-Co?Mu pierwszy powiedziałes anie mi.No wiesz.Reksio;-Przepraszam.Kretes;-Mószę się już zbierać.Dowidzenia Reksiu.Reksio;-Dowidzenia Kretesie.reksio wrócił do budy i zjadł obiad, mysląc o nocnych odwiedzinach samego siebie.
Awatar użytkownika
Izzy
Głodomorek

3 rozdział ciekawy, podoba mi się czekam na kolejne.
Mahna mahna...

Whovian.

Awatar użytkownika
bot
Komiksowy Artysta

Opowiadanie ma 10 rozdziałów.Następne rozdziały napisze jak najszybciej żeby napisać ,,Inspektor Reksio'' bo wtedy napisze ,,Reksio i cztery katastrofy świata 2'' więc będę mugł napisa ć opowiadanie na podstawie mojego niedawnego snu.
ODPOWIEDZ