Gry które zapadły wam w pamięć

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
Awatar użytkownika
Michał99
Roz-kreca się

Gry które zapadły wam w pamięć

Post autor: Michał99 »

Tutaj proszę pisać o grach które przeszliście w którą pierwszy raz zagraliście i w którą gracie aż do teraz. :D
Pierwszą grą którą przeszedłem i zagrałem było Call of Duty 1.Otóż pamiętam jak nie mogłem przejść treningu i musiał mi pomóc kuzyn.Kiedy nauczył mnie sterowania i podstaw gry o drazu załapałem o co chodzi.Pamiętam jak nie mógł poradzić sobie z pewną misją.Wtedy dał mi zagrać a ja po jakimś czasie ją przeszedłem,a później nabrałem takiego refleksu ,że przeszedłem całą grę,najpierw na żółtodziobie a poźniej na weteranie.Do tej pory gram w Call of Duty jednak teraz gram w piątą część.Grałem też z początku w Jazz Jack Rabitt,niezłą platformówkę i Crazy Taxi.Oczywiście w Call of Duty 5 nie gram już na pc tylko na Xbox-e 360.Posiadam też Ps2 z którą też mam wiele wspomnień.Czasami wspominam jak to grałem w jedynkę i aż mam łezkę w oku.Jednak nie posiadam już jedynki z pewnych przyczyn. :(
Obrazek
Gość

Post autor: Gość »

Mi zapadły w pamięci najbardziej: Baldurs Gate, Icewind Dale 1 i 2, Divine Divinity no i oczywiście Reksie. Wszystkie one <prócz Reksia oczywiście> są klasykami RPG i niewiele, który RPG w moim odczuciu im dorównuje a co dopiero przewyższa.
Gość

Myślę, że COLOBOT, The Sims1, Reksie, World of Warcraft, Starcraft.
Gość

Euresanda pisze:Myślę, że COLOBOT
Zapomniałbym o tej grze, była naprawdę extra, pomijając to że jak w nią grałem byłem mały i używałem kodów, ale i tak była super :D
Awatar użytkownika
Agrael
Norman

Post autor: Agrael »

Sokoban,The Curse of Ra,A w sumie wszystkie z 1998 i 1999 roku z numerów CD-Action.
Powracam!Sorry za nieobecność.
Gość

Sokaris pisze:
Euresanda pisze:Myślę, że COLOBOT
Zapomniałbym o tej grze, była naprawdę extra, pomijając to że jak w nią grałem byłem mały i używałem kodów, ale i tak była super :D
Nie wiedziałam, że są do niej kody :o. A ja się wytrudziłam, mój brat też i przeszliśmy :).

@TOPIC: Jeszcze "Liczę z Reksiem". Polecam. Grałam u koleżanki.
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3

Post autor: Bambosz »

Sokaris pisze:Mi zapadły w pamięci najbardziej: Baldurs Gate, Icewind Dale 1 i 2, Divine Divinity no i oczywiście Reksie. Wszystkie one <prócz Reksia oczywiście> są klasykami RPG i niewiele, który RPG w moim odczuciu im dorównuje a co dopiero przewyższa.
Mam podobne zdanie tylko dopisze jeszcze 2 genialne RPGi - Planescape Torment i Final Fantasy VII :wink:
Ogolnie jak mi cos zapada w pamiec to zazwyczaj jest to RPG, chociaz w ostatnich latach sie kilka razy zawiodlem (m.in. Gothic 3, Mass Efect) :)
Cort X-6 :D
Obrazek
Przybysz
Lider Podziemia

Post autor: Przybysz »

Encyklopedia Przyrody, Gumisie, Jazz Jackrabbit 2, Ace Ventura, Książe i tchórz, Corsairs, Red Alert... :wink:
Wszystkie powstały przed rokiem 2000... :wink: Te sobie przypomniałem...
"Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Post autor: Luk »

Reksie, Fifa 07 i 08, Need for speed (Most Wanted, Carbon, ProStreet) i Sherlock Holmes : Tajemnica Srebrnego Kolczyka.
Awatar użytkownika
Roostar
Norman

Post autor: Roostar »

Return Fire ( powstala w roku 1995 :) ), Final Fantasy 7, i oczywiscie MAFIA :)
Gość

Bambosz pisze: Mam podobne zdanie tylko dopisze jeszcze 2 genialne RPGi - Planescape
Nie wiem jak moglem zapomnieć o tej grze, to po prostu arcydzieło grałem co najmniej 3 razy i za każdym razem znajdywało się coś nowego, a na dodatek jest to jedna z niewielu gier, które można przejść magiem :D
Awatar użytkownika
Pawel96
Starszy Dźwigowy
Naklejki: 2
Kontakt:

Post autor: Pawel96 »

Age of Empires(cała seria), COLOBOT, Reksio (cała seria :D :) ), Rayman 2,3.
W większość z tych gier grałem więcej niż 10 razy :D
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty

Post autor: Grzes »

Mi najbardziej zapadły w pamięć gry z fascynującą fabułą:

Syberia 1 i 2
Broken Sword: Anioł Śmierci
Sam & Max: Sezon 1

Właściwie same przygodówki. ;)
Moderuję kolorem żółtym.
Awatar użytkownika
Voorens
Roz-kreca się

Post autor: Voorens »

Mi najbardziej zapadly w pamiec gry(gatunki troche zroznicowane ;)) Reksie, Mafia(oczywiscie :D), Max Payne i 3D Live Snooker.
Obrazek

"Fall seven times, stand up eight".
Awatar użytkownika
Marta
Pogromczyni Wózka Widłowego
Naklejki: 2

Post autor: Marta »

Bo ja wiem??
The Sims (najpierw 1, a potem 2) Hokus-Pokus Różowa Pantera, Różowa Pantera po skarb się wybiera, naturalnie wszystkie części Reksia. To by było na tyle. Więcej sobie nie przypominam :)
Moderuję pomarańczowym.

Byłam M@rtusia 1995 ;)
ODPOWIEDZ