Morał?

Obrazek

Czy sofanie w czasie szkodzi na linię? Jak nauczyć się języka jaskiniowców? Czy fanatyzm Ryżokitowców był spowodowany za ciasnymi nakryciami głów? Tu piszemy tylko o czwartej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Morał?

Post autor: Serpentus snake »

Przed chwilą skończyłem grać w RIWC i natknąłem się na morał(chyba) Kretes powiedział:
-Zobacz Reksiu jak to się dziwnie w życiu układa wystarczy jedno małe przepraszam i cała historia zmienia obieg.

Więc morał z tego wynika taki,że wystarczy przepraszam i całe życie zmienia obieg(zmienia się)...

Co o tym myślicie?
Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος

A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
Gość

Post autor: Gość »

Rzeczywiście wygląda to tak jakby twórcy Reksia specjalnie propagowali sztukę przepraszania. Jest to ważne, gdyż nie czarujmy się, mało osób w dzisiejszym świecie umie przepraszać...
Awatar użytkownika
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Serpentus snake »

Tak....
Więc to taka gra przygodowo-edukacyjna :D
Czyżby morał był nie tylko w RIWC ?
Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος

A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
Awatar użytkownika
garat007
Bywalec Nory

Post autor: garat007 »

Tak , AidemMedia chciało nauczyć że trzeba przepraszać :wink:
HEJHO fanom reksia !!!!
Wróciłem po dwóch latach.
skiper-reksio
Bywalec Nory

Re: Morał?

Post autor: skiper-reksio »

i nie tylko że nie wolno podróżować w czasie!!!! Ale o przepraszaniu trzeba pamiętać
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

@odkop.

Oczywiście. Zawsze w życiu trzeba drugą osobę przeprosić, jeżeli zrobiło się komuś krzywdę. Najlepszym przykładem jest RiWC, gdzie Kretes zbił posąg Ibisa. Ale gdyby nie Reksio, zapewne Kretes by nie przeprosił, albo by się bał przeprosić. Dlatego trzeba przeprosić, chociaż nawet osoba tego nie przyjmie. To jest wyraz kultury i szacunku oraz skruchy. Pamiętajmy: słowo "przepraszam" nie jest trudne, tylko trzeba do niego dojrzeć lub przemyśleć swoje niektóre zachowania w stosunku do drugiej osoby.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

@odkop

Bardzo mi się podoba, że w taki prosty i łatwy do zrozumienia sposób twórcy przekazali młodym graczom jakże ważną prawdę: zawsze trzeba przeprosić, jeśli zrobi się coś złego. Cała gra opiera się właśnie na tej zasadzie, bo jednym z powodów powstania złej przyszłości było brak "przepraszam". To pozornie nic nie znaczące słówko potrafi zmienić całą historię. Zgodzę się, Kretes, że musimy pamiętać, że słowo "przepraszam" nie jest trudne, tylko trzeba do niego dojrzeć lub przemyśleć swoje niektóre zachowania w stosunku do drugiej osoby.
ODPOWIEDZ