Labirynty

Obrazek
Czy czaru Sen można użyć przed operacją zamiast narkozy? Czy Drób Chaosu odlatuje na zimę? I czy Bobromir zostanie zabity przez orki? Tu rozmawiamy o trzeciej części przygód Reksia."
ODPOWIEDZ

Który spodobał się wam najbardziej?

U Ale-Fajnego Chomika ;)
0
Brak głosów
W Piklibii!
2
29%
Tamtą mroczna i czekoladowa czeluść
5
71%

Liczba głosów: 7

Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Labirynty

Post autor: Newt Salamander »

Który labirynt w RiC spodobał wam się najbardziej? Ja mam co do tego mieszane uczucia. Jeżeli chodzi o łatwość to zdecydowanie piwnica Ala. Jeżeli chodzi o pomysłowość to chodzi tu o lochy w Piklibii. Ostatecznie najlepszy wg mnie jest ten w Krainie Bajek, bo jest w miarę trudny, i ładnie wygląda
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Avatar zrobiony przez Miszcza Jodę. Serdecznie dziękuję i polecam
Spoiler:
Awatar użytkownika
Burak Chrumburak
Starszy Norman

Re: Labirynty

Post autor: Burak Chrumburak »

Mam najmocniejszy sentyment do Czekoladowej Części Chatki z Piernika
Jednak nie kojarzę jej jako trudną, bo zawsze blokowałem gęsi krasnoludkami

To wąskie gardło w Lochach jest najtrudniejsze
Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Awatar użytkownika
AaronFox
Roz-kreca się

Post autor: AaronFox »

Moim ulubionym również jest ten w krainie bajek. Mam do niego sentyment. Pamiętam, że zawsze tata mi go przechodził. Kiedy teraz wracam do RIC ten labirynt wydaje się dziecinnie prosty.
Bo nadeszły takie czasy, science fiction, przyjacielu, emeryci lecą w kosmos, zamiast bujać się w fotelu.
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Również mam wielki sentyment do piwnicy Żaby Jagi, pewnie przez to, że to jedyny dostępny labirynt w wersji demonstracyjnej, w którą to zagrywałem się przed zdobyciem pełnej gry. Pod kątem estetycznym moim zdaniem świetnie wypada z tymi smakowitymi czekoladowo-lukrowymi ścianami. No i fabularnie w momencie jej przechodzenia umiemy najwięcej czarów (w porównaniu z dwoma pozostałymi labiryntami), więc możliwości eksperymentowania są spore. Co do trudności, to chyba jedyne, co mi tam doskwierało, to nieustanny atak gęsi na postać stojącą na przycisku do drzwi po lewej stronie planszy, ale nie miało to większego wpływu na poziom życia postaci i w sumie gra sprowadzała się do nieco mozolnego przeprowadzenia wszystkich postaci krok po kroku z przerwami na czekanie, kiedy gęś wyjdzie z danego obszaru.

Labirynt z Kartą Śledztwa potrafił mi za to sprawić większą trudność przez wszechobecne lochy i gęś, która krążyła przy Karcie i nie było siły, żeby choć raz mnie nie "najechała" przy szturmie na skrytkę (w której swoją drogą można było tę gęś później zamknąć :mrgreen: ). Planszę tę uznaję za klimatyczną ze względu na jej mrok, ozdobne migoczące czaszki i prześwitującą w pęknięciach lawę.

Labiryntu u Ala-Chomika natomiast nie lubię z powodu żmudnych podróży po jeziorze lawy (gdzie postać jest dosłownie o krok od utraty życia) i mylących mi się teleportów xD
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Reksio i Czarodzieje”