DDrawCompat (patch graficzny)
ODPOWIEDZ
• Strona 1 z 1
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Naklejki: 7
- Kontakt:
DDrawCompat (patch graficzny)
Bardzo możliwe, że udało się znaleźć rozwiązanie problemu uciążliwego lagowania w trakcie zwykłej rozgrywki (np. podczas obrony murów) oraz "smarujących" tekstur po zminimalizowaniu i... odzminimalizowaniu gry.
Z pomocą przyszedł ten oto człowiek: https://github.com/narzoul/DDrawCompat, tworząc wrapper biblioteki DirectDraw, z której korzystają wszystkie Reksie od RiSP po RiKwA.
Patch jest przeznaczony dla systemów Windows Vista, 7, 8 i 10.
Aby go zastosować, należy:
a) pobrać plik: https://github.com/narzoul/DDrawCompat/ ... /ddraw.zip,
b) wypakować archiwum ddraw.zip,
c) skopiować plik ddraw.dll do folderu z zainstalowaną grą (tam, gdzie znajduje się m.in. plik .exe gry czy piklib.dll/bloomoo.dll)
Od tej pory gra będzie używała tej biblioteki, a wspomniane błędy (mam nadzieję) już nie wystąpią.
Od razu uprzedzam, że działanie biblioteki w zakresie gier AM jest w fazie testów. Sam sprawdziłem pobieżnie RiU i RiC, a także pograłem chwilę w RiKwA i wszystko działało jak należy. Roostar natomiast sprawdził RiC i się okazało, że nie działa mu przywrócenie gry po zminimalizowaniu (po naciśnięciu np. Alt-Tab, a następnie powrocie do gry, chwilowo wyświetla się czarny ekran, a następnie gra się samoistnie minimalizuje ponownie).
Jeśli ktoś napotka problemy, polecam przesłać plik ddraw.log, który również powinien pojawić się w katalogu gry (lub, jeśli gra jest zainstalowana w Program Files, w odpowiednim katalogu VirtualStore).
Zapraszam do testów, smacznego i dobranoc.
Z pomocą przyszedł ten oto człowiek: https://github.com/narzoul/DDrawCompat, tworząc wrapper biblioteki DirectDraw, z której korzystają wszystkie Reksie od RiSP po RiKwA.
Patch jest przeznaczony dla systemów Windows Vista, 7, 8 i 10.
Aby go zastosować, należy:
a) pobrać plik: https://github.com/narzoul/DDrawCompat/ ... /ddraw.zip,
b) wypakować archiwum ddraw.zip,
c) skopiować plik ddraw.dll do folderu z zainstalowaną grą (tam, gdzie znajduje się m.in. plik .exe gry czy piklib.dll/bloomoo.dll)
Od tej pory gra będzie używała tej biblioteki, a wspomniane błędy (mam nadzieję) już nie wystąpią.
Od razu uprzedzam, że działanie biblioteki w zakresie gier AM jest w fazie testów. Sam sprawdziłem pobieżnie RiU i RiC, a także pograłem chwilę w RiKwA i wszystko działało jak należy. Roostar natomiast sprawdził RiC i się okazało, że nie działa mu przywrócenie gry po zminimalizowaniu (po naciśnięciu np. Alt-Tab, a następnie powrocie do gry, chwilowo wyświetla się czarny ekran, a następnie gra się samoistnie minimalizuje ponownie).
Jeśli ktoś napotka problemy, polecam przesłać plik ddraw.log, który również powinien pojawić się w katalogu gry (lub, jeśli gra jest zainstalowana w Program Files, w odpowiednim katalogu VirtualStore).
Zapraszam do testów, smacznego i dobranoc.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- ManiacComics3445
- Norman
Re: Łatki/domowej roboty: Unlimited Patchworks
Post autor: ManiacComics3445 »
Dzięki za patcha, dzięki temu bez problemu będe mógł minimalizować gry z Reksiem.
Oglądać Diebustera
- kretonpodziemny
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
Re: DDrawCompat (patch graficzny)
Post autor: kretonpodziemny »
Testowałem na innym komputerze (Windows 10) i wszystko działało jak należy (no prawie, bo z jakiegoś powodu niezależnie od tego czy łatka była, czy nie gra zawieszała mi komputer, gdy próbowałem 3 raz rzucić zamianę w żabę podczas pojedynku w RiC), na moim natomiast, z tym samym systemem pojawiał się następujący problem:
To nie jest kwestia płyt. W takim razie od czego to zależy i jak to naprawić? Też chciałbym korzystać z tej łatki u siebie. 
Spoiler:
W każdej z tych 6 gier, działają one normalnie, gdy nie mam zainstalowanej łatki, ale gdy przeniosłem plik ddraw.dll do ich katalogów, zaczęły się zawieszać. Po krótkim czasie spędzonym na rozgrywce animacja w grze ustaje aż do czasu kliknięcia Alt+Tab, zaś powrocie, niedługo potem znów przestaje reagować. Reszta rozgrywki działa, więc teoretycznie można grać, tyle że na oślep. 
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Kontakt:
Szczerze mówiąc za bardzo nie wiem, od czego to zależy. Czuję, że wkrótce może zajść potrzeba jakiegoś przepisania tych gier (albo chociaż sposobu, w jaki obsługują grafikę) zamiast ciągłej reanimacji trupa. No ale z oczywistych powodów czasowych na razie nad tym nie myślimy poważniej.
Tymczasem możesz spróbować alternatywnych rozwiązań:
1. poprzedniej albo eksperymentalnej wersji tej łatki
2. innego narzędzia (bardziej znanego i chyba o lepszym wsparciu), czyli DxWnd
Jakiś czas temu jeszcze miałem nadzieję, że te problemy graficzne są w miarę stabilne, ale po wielu relacjach (na grupie na fb czy pod filmikami na youtubie), czy wreszcie po tym, jak parę dni temu odkryłem, że RiSP, które wcześniej mi działało, przestało, tę nadzieję straciłem
Tymczasem możesz spróbować alternatywnych rozwiązań:
1. poprzedniej albo eksperymentalnej wersji tej łatki
2. innego narzędzia (bardziej znanego i chyba o lepszym wsparciu), czyli DxWnd
Jakiś czas temu jeszcze miałem nadzieję, że te problemy graficzne są w miarę stabilne, ale po wielu relacjach (na grupie na fb czy pod filmikami na youtubie), czy wreszcie po tym, jak parę dni temu odkryłem, że RiSP, które wcześniej mi działało, przestało, tę nadzieję straciłem
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- kretonpodziemny
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
Wielkie dzięki, Dawid! Tyle rozwiązań - jest z czego wybierać! RiSP i RiU działają mi ze starszą wersją ddraw.
Wszystkie następne nie zawieszają gry całkiem, jak na nowszym ddraw, ale zdecydowanie spowalniają grę i wczytywanie lokacji. Pojedynki magiczne czy ucieczka na Zwierzu Hanoi są z tego powodu bardzo utrudnione i nie wiadomo czy w ogóle możliwe do przejścia.
Eksperymentalny ddraw nie różni się u mnie znacząco w testach od starego.
Jest jeszcze twoja łatka do RiKwA, która chodzi mi płynnie, ale nie jest kompatybilna z outromodem.
Co do DxWnd. Jak to zainstalować?
PS. Jednak problem z zamianą w żabę występuje również na moim komputerze (dziwne, bo zdawało mi się kiedyś, że spokojnie pokonywałem tym czarem różne kury). Może to zarysowanie płyty? Też tak macie? Może to też dałoby się załatać?
Wszystkie następne nie zawieszają gry całkiem, jak na nowszym ddraw, ale zdecydowanie spowalniają grę i wczytywanie lokacji. Pojedynki magiczne czy ucieczka na Zwierzu Hanoi są z tego powodu bardzo utrudnione i nie wiadomo czy w ogóle możliwe do przejścia.
Eksperymentalny ddraw nie różni się u mnie znacząco w testach od starego.
Jest jeszcze twoja łatka do RiKwA, która chodzi mi płynnie, ale nie jest kompatybilna z outromodem.
Co do DxWnd. Jak to zainstalować?
PS. Jednak problem z zamianą w żabę występuje również na moim komputerze (dziwne, bo zdawało mi się kiedyś, że spokojnie pokonywałem tym czarem różne kury). Może to zarysowanie płyty? Też tak macie? Może to też dałoby się załatać?
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Kontakt:
DxWnd wystarczy pobrać i rozpakować, a następnie uruchomić dxwnd.exe z wypakowanego folderu. Pojawi się okno, w którym można dodać różne gry (Edit->Add) z komputera w celu poprawy kompatybilności z nimi. W okienku dodawania należy dodać ścieżkę w polu Path i jakąś nazwę opisującą grę w polu Name. Dalej pozostaje już zabawa opcjami, jeśli nie działa out-of-the-box. Do testów przydaje się przycisk "Try", który nie zapisuje ustawień, ale włącza grę na próbę. Jak chcesz zatwierdzić, klikasz OK i ustawienia zostają utrwalone (potem jeszcze przy wychodzeniu z programu należy je zapisać na stałe). Wydaje mi się, że okienko musi być włączone podczas grania. Wydaje mi się też, że gra (albo skróty do niej) po zapisaniu ustawień jest w jakiś sposób modyfikowana, by uruchamiać się poprzez właśnie DxWnd. No ale nie mam zbytniego obeznania w tym programie, bo akurat u mnie z grami AM niezbyt działa.
Podstawowe opcje to wybór między "Run in Window" a "Fullscreen only" w zakładce Main w okienku ustawień, dalej można kombinować, bo na dobrą sprawę na różnych komputerach różny efekt mogą dawać poszczególne ustawienia.
Tu jakiś przykładowy wstęp do programu po angielsku: https://www.play-old-pc-games.com/compa ... ing-dxwnd/
Pomoc do programu jest również dostarczona w rozpakowanym folderze w katalogu "help".
Co do problemu z czarami, to gra posiada jakieś ograniczenie, przez które zacina się przy nałożeniu np. kilku różnych czarów na przeciwnika. Ale żeby nie dało się rzucić trzeci raz tego samego czaru, to mocno niepożądane i szczerze się z czymś takim nie spotkałem jeszcze. Chyba pora dodać do kolejki badań [*]
No chyba że to rzeczywiście coś z płytą. Jeśli możesz, sprawdź jak gra działa z jakiegoś obrazu płyty.
Dzięki za szczegółowe opisy problemów, bo pomagają chociaż trochę się odnaleźć pośród dziwactw silnika
Podstawowe opcje to wybór między "Run in Window" a "Fullscreen only" w zakładce Main w okienku ustawień, dalej można kombinować, bo na dobrą sprawę na różnych komputerach różny efekt mogą dawać poszczególne ustawienia.
Tu jakiś przykładowy wstęp do programu po angielsku: https://www.play-old-pc-games.com/compa ... ing-dxwnd/
Pomoc do programu jest również dostarczona w rozpakowanym folderze w katalogu "help".
Co do problemu z czarami, to gra posiada jakieś ograniczenie, przez które zacina się przy nałożeniu np. kilku różnych czarów na przeciwnika. Ale żeby nie dało się rzucić trzeci raz tego samego czaru, to mocno niepożądane i szczerze się z czymś takim nie spotkałem jeszcze. Chyba pora dodać do kolejki badań [*]
No chyba że to rzeczywiście coś z płytą. Jeśli możesz, sprawdź jak gra działa z jakiegoś obrazu płyty.
Dzięki za szczegółowe opisy problemów, bo pomagają chociaż trochę się odnaleźć pośród dziwactw silnika
Tym kolorem moderuję.
- kretonpodziemny
- Bardzo Stary Norman
- Kontakt:
Przystępnie to opisałeś. Sprawdziłem w RiC i RiKN. Działa, nie zauważyłem też błędów. Fajnie by było gdyby PR mogły tak działać bez zewnętrznych programów. Dlatego przydałby się porządny patch-remaster, który dodatkowo wyeliminowałby konieczność używania płyt lub ich obrazów. No, ale póki co to najlepsze rozwiązanie, przynajmniej na tym komputerze. Jeszcze raz dzięki!
Skorzystałem z tej strony: http://downloadprzygodreksia.blogspot.com/ i zainstalowałem grę jeszcze raz. Nadal nie mogłem pokonać przeciwnika za pomocą tego czaru i musiałem uruchamiać komputer ponownie. Co ciekawe DxWnd naprawił również ten problem. Mam nadzieję, że się nie pogorszy.
Skorzystałem z tej strony: http://downloadprzygodreksia.blogspot.com/ i zainstalowałem grę jeszcze raz. Nadal nie mogłem pokonać przeciwnika za pomocą tego czaru i musiałem uruchamiać komputer ponownie. Co ciekawe DxWnd naprawił również ten problem. Mam nadzieję, że się nie pogorszy.
- Kaczor Dziennikarski
- Norman
- Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
- Kontakt:
Post autor: Kaczor Dziennikarski »
Też miałem kiedyś identyczny problem przy nagrywaniu. Na nagraniu był tylko czarny ekran. U mnie pomogła zmiana z ddrawa na DxWnd, ale jak się ostatnio przekonałem, także ta eksperymentalna wersja ddrawa nie wywołuje takich rewelacji.
Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny 
ODPOWIEDZ
Przejdź do
- Pożegnanie
- Przedpokój
- ↳ Goście, Goście
- ↳ Regulamin
- Salon Aidem Media
- ↳ Ogólnie o Starej Serii Gier z Reksiem
- ↳ Modowanie
- ↳ Reksio i Skarb Piratów
- ↳ Reksio i Ufo
- ↳ Reksio i Czarodzieje
- ↳ Reksio i Wehikuł Czasu
- ↳ Reksio i Kapitan Nemo
- ↳ Reksio i Kretes w Akcji!
- ↳ Reksio i Kretes - Tajemnica Trzeciego Wymiaru
- ↳ Ogólnie o Nowej Serii Gier z Reksiem
- ↳ Reksio - Miasto SeKretów
- ↳ Miasto SeKretów 2
- ↳ Inne
- ↳ Bolek i Lolek
- ↳ Bolek i Lolek i Tajemnicze Zamczysko
- ↳ Piraci - Korona Władzy
- ↳ Freak Files
- ↳ Ogólne o nowej serii gier
- ↳ Freak Files
- ↳ Gry Edukacyjne
- Pokój Relaksacyjny
- ↳ Opowiadania i Komiksy
- ↳ Opowiadania z Konkursu Literackiego
- ↳ Inne Konkursowe Opowiadania
- ↳ Nasza Twórczość
- ↳ Konkursy
- ↳ Renesans
- ↳ I: Magiczna Niszczarka Zdjęć
- ↳ II: Być Jak Kameleon: Extreme Edition
- ↳ III: Potworne Zaplecze
- ↳ IV:adogzeiN i adogZ
- ↳ V: Królewski Mundial
- ↳ VI
- ↳ VII
- ↳ VIII
- ↳ O różnych innych rzeczach
- Toaleta
- ↳ Kanalizacja
- Korytarz
- ↳ Fandomowe Linki
- Kuchnia
- ↳ O stronie Reksia
- ↳ Plejada Gwiazd
- ↳ Dział Test
- Piwnica
- ↳ Izba Pamięci
- ↳ Rekord Obecności
- ↳ Gwardia Reksia
- ↳ V Gwardia Reksia
- ↳ Koszary Gwardii Reksia
- ↳ Redakcja "Rex News"
- ↳ Numer 1
- ↳ Numer 2
- ↳ Numer 3
- ↳ Numer 4
- ↳ Numer 5
- ↳ Numer 6
- ↳ Siedziba Reksiopedystów
- ↳ Studio
- ↳ Archiwum Konkursów
- ↳ Konkursy Dizla
- ↳ Land Of Immortals
- ↳ Rozgrywka
- ↳ Fabryka Postaci
- ↳ Latający Zamek Magów
- ↳ Błękitne Koloseum
- ↳ Niebiański Teatr
- ↳ Klasztor Sklepienia Chaosu
- ↳ Polana Przeznaczenia
- ↳ Parnas
- ↳ Biały Zamek
- ↳ Karczma pod Czterolistną Koniczyną.
- ↳ Niebo
- ↳ Czyściec
- ↳ Piekło
- ↳ Zgoda i Niezgoda II
- ↳ Jasnowidzący
- ↳ Obóz Jasnowidzących
- ↳ Drużyna na czasie
- ↳ Obóz Drużyny Na Czasie
- ↳ Mr Monster's Show II
- ↳ Revenge Of Mysteries
- ↳ Dreams Of Paradise
- ↳ FIIames Of War
- ↳ Potworiada - Paradajs Edyszyn
- ↳ X² z² Y² - Paradajs Edyszyn
- ↳ Dawno, dawno temu.. Jeszcze przed historią.
- ↳ Viva la Revolución!
- ↳ Piramidalna Paranoja
- ↳ Domena Grincha
- ↳ The Strangers
- ↳ Rzeźnia numer 66
- ↳ HeRoeS
- ↳ Dead's Kitchen
- ↳ Świeżo Upieczeni
- ↳ Świeżo Upieczeni
- ↳ Płonące Fartuchy
- ↳ Płonące Fartuchy
- ↳ Być Jak Kameleon
- ↳ Potworny Mundial II
- ↳ Showdown Time
- ↳ Showdown Time
- ↳ The Rex Tales III: Swan Song
- ↳ The Rex Tales
- ↳ The Rex Tales I: Genesiss
- ↳ ...
- ↳ The Rex Tales II: Dead Winds
- ↳ ...
- ↳ The Rex Tales III: Swan Song
- ↳ ...
- ↳ Libraria Cognita
- ↳ Exegi monumentum aere perennius
- ↳ Vivere Est Militare
- ↳ ..
- ↳ Ubi Amici, Ibi Opes
- ↳ Stan Kont
- ↳ Scio, me nihil scire
- ↳ O Alchemiku
- ↳ Amor Tussisque Non Celantur
- ↳ ..
- ↳ Per Aspera Ad Astra
- ↳ ..
- ↳ Cysterna Chaosu
- ↳ Czarny Staw
- ↳ Ragnarok
- ↳ Mr Monster's Show
- ↳ Chatka Dziadka Mroza
- ↳ Tajny pokój końca eventu
- ↳ X z Y
- ↳ Turniej Rycerski
- ↳ Potworny Teleturniej
- ↳ Diabelski Młyn
- ↳ Mroczne Warcaby
- ↳ Diaboliczne Statki
- ↳ Straszny Spadalec
- ↳ Potworne Scrabble
- ↳ Kółko i Krzyżyk Pod Piecem
- ↳ Mroczne Kalambury
- ↳ Magiczna Niszczarka Zdjęć 2
- ↳ Podwórkowy Mundial
- ↳ Zgoda I Niezgoda
- ↳ Siedziba Smoka
- ↳ Siedziba Smoka 2
- ↳ Siedziba Smoka 3
- ↳ Siedziba Smoka 4
- ↳ Siedziba Smoka 5
- ↳ Siedziba Smoka 6
- ↳ Siedziba Smoka 7
- ↳ Siedziba Smoka 8
- ↳ Siedziba Smoka 9
- ↳ Siedziba Smoka 10
- ↳ Siedziba Smoka 11
- ↳ Siedziba Smoka 12
- ↳ Finalna Kryjówka Smoka
- ↳ Cyrk Chaosu
- ↳ Wrota Chaosu
- ↳ #4. The Celestial War
- ↳ The Celestial War
- ↳ #5. Deus Ex Machina
- ↳ #5. Deus Ex Machina
- ↳ Dawno, Dawno temu
- ↳ #1. Lęgowisko Zażartych Skarpetożerców
- ↳ #2. Kaskadowa Valhalla
- ↳ #3. The Silent Wood
- ↳ #1. Arena Galaktycznej Nieskończoności
- ↳ #2. Przeklęte Ziemie Dullahana
- ↳ #3. Zone Of Terror
- ↳ Zgoda i Niezgoda III
- ↳ Czarne Koloseum
- ↳ Psychiczni i Chorzy
- ↳ Piewcy Śmierci
- ↳ Kingdom Of Penalties
- ↳ Mr Monster's Show III
- ↳ Kocham Cię, Forum
- ↳ Drużyna Czarnego
- ↳ Drużyna Kretesa
- ↳ Trup Pogrzebany
- ↳ Trafiony, Zatopiony
- ↳ Potworiada II
- ↳ Cios za Cios
- ↳ Wonsz Busters
- ↳ Ca$h Rain
- ↳ Kameleon Stajl
- ↳ Potworny Mundial III
- ↳ Noc Creepalionu
- ↳ Starlight Of Fashion
- ↳ Freak Show
- ↳ Konkursy Kretesa102
- ↳ Kretes102 Darkness Lajf
- ↳ Oktoberfeßt
- ↳ Hintergnis, czyli Zaplecze 2
- ↳ Fur Empire, czyli Imperium Fur II
- ↳ Demokratyczno-Cesarskie Anipenińskie Państwo Kabużu i Oldanii
- ↳ Islamska Republika Khaklazji
- ↳ Imperium Krastańskie
- ↳ Islamska Republika Teherii Północnej
- ↳ Erikinana
- ↳ Republika Srbenijska
- ↳ Republika Fioletowa
- ↳ Pact Intercontinental Organizaton
- ↳ Islamic Pact For Free Fur
- ↳ Human Problems
- ↳ Unia Suchtalańska
- ↳ Międzynarodówka
- ↳ Pact for Help Microstates
- ↳ Facist Pakt!
- ↳ Wojna!
- ↳ Imperium Fur
- ↳ Republika Tysterii (Była Republika Guuk)
- ↳ Qi San Xuan
- ↳ Dona i Kaczowia
- ↳ Wielka Republika Lechistanu
- ↳ Socjalistyczna Republika Rapii
- ↳ Wyspa Bolesnego Sortu
- ↳ Związek Wyspiański
- ↳ Tygresja
- ↳ Sojusz Guuk, Rapii, Doni-Kaczowi i Qui San Xuan
- ↳ Sojusz Wielkiej Rep. Lechistanu, Wyspy Bolesnego Sortu i Związku Wyspiańskiego
- ↳ 12 Zaplecze
- ↳ Ścinarka Marzeń
- ↳ Va Theca
- ↳ Czuć Piniądz
- ↳ TOP 10 FORUM!!!
- ↳ Zone of Emperor Fiction
- ↳ Tajny pokój końca eventu
- ↳ Konkurs Literacki
- ↳ RPG
- ↳ Questy Herfindera
- ↳ www.przygodyreksia.aidemmedia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewforum.php?f=questy_herfindera_2
- ↳ Paradoksalna Hiperprzestrzeń
- ↳ Opowieść o Złotym Eterze
- ↳ Recepcja
- ↳ Imperium Rur 3: Cień Robaka
- ↳ Mawaria
- ↳ Rzesza Discordowa
- ↳ Zagłębie Rury
- ↳ Nowe Morawy
- ↳ Donkunta
- ↳ Katelessa
- ↳ Imperium Dizlowskie
- ↳ Dalekie Kraje
- ↳ Związek Wyspiański im. Placka i Ziemniaczka
- ↳ Magiczna Niszczarka Zdjęć 3
- ↳ Noc Duchów
- ↳ Cesarskie RPG
- ↳ Rest in pieces
- ↳ Librarium
- ↳ Xarvazduun
- ↳ "Pod Zakutym Łbem"
- ↳ Wrota Archipelagu
- ↳ Effectrix
- ↳ Neko no Kochi
- ↳ Jakub Blumsztajn
- ↳ Von Kartoffel
- ↳ Verlet Zung
- ↳ Bartłomiej Szkot
- ↳ Jan de Franca
- ↳ Besheb
- ↳ Lochy i Smoki
- ↳ Pustynia Khaarenów
- ↳ Forumowy Tydzień Kreatywności
- ↳ Czerwony Młynek
- ↳ Kasyno
- ↳ Złote Tuby 2016
- ↳ Time And Relative Dimensions In Business
- ↳ Treasure of the Temple
- ↳ Klony Wojen
- ↳ Fast & Cheating
- ↳ ???
- ↳ ????
- ↳ ?????
- ↳ ??????
- ↳ ???????
- ↳ ????????
- ↳ ?????????
- ↳ ??????????
- ↳ Konstantymonopol
- ↳ ????????????
- ↳ ?????????????
- ↳ Canto Anima
- ↳ Serca z Twarogu
- ↳ Gotlandia
- ↳ Ekologiczna Republika Dwóch Stanów
- ↳ Rzeczypospolita Warmińska
- ↳ Neostrada TP
- ↳ Animalistyczna Republika Ludowa
- ↳ Morenkowa Strefa Specjalna
- ↳ Lodziarzowa Republika Narodowa
- ↳ Wodzostwo Zachodniej Borei
- ↳ Liga Dreszczyku
- ↳ Archiwum Ważnych tematów na forum
- ↳ Zapytaj Postacie
- ↳ Shoutbox
- ↳ Zamrażarka Działów
- ↳ Kącik Wróżbiarski Cisza
- ↳ Rex Memy (strona tymaczasowo nie działa)
- ↳ Rex Cites
• Strona 1 z 1