Błąd w Krainie Bajek

Obrazek
Czy czaru Sen można użyć przed operacją zamiast narkozy? Czy Drób Chaosu odlatuje na zimę? I czy Bobromir zostanie zabity przez orki? Tu rozmawiamy o trzeciej części przygód Reksia."
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ManiacComics3445
Norman

Błąd w Krainie Bajek

Post autor: ManiacComics3445 »

Podczas napisów końcowcyh wszytskie postacie wróciły do swych prawdziwych form (czyli kur), jednal 7 krasnolódków i Szewczyk Dratewka są meżczyznami wiec powinni być kogutami.Wiec gdzie tu logika?
Oglądać Diebustera
Awatar użytkownika
ManiacComics3445
Norman

Re: Błąd w Krainie Bajek

Post autor: ManiacComics3445 »

Oglądać Diebustera
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Przytaczam scenę dla lepszej ilustracji:
Obrazek

Jak zwróciłeś na to uwagę, to też mnie to trochę zaczęło zastanawiać. W poprzednich częściach mamy w końcu wyraźną różnicę w ukazaniu modeli kogutów (np. Kogut, Kornelek, Wódz Kur-Czaka).
Myślę, że w RiC taki sposób przedstawienia postaci wynika z... problemów z miejscem na dysku. "Czarodzieje" to najbardziej "napakowana" część w historii serii i każda możliwość ponownego wykorzystania modelu była dla AM zbawienna.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Przepraszam za post pod rząd, ale głupotę napisałem ;-;
Scena ta zapisana jest na płycie jako osobny obraz, więc nie może być mowy o oszczędności miejsca.

Powodem takiego przedstawienia postaci była zatem zapewne oszczędność czasu lub pieniędzy. Prościej w końcu wykorzystać gotowy już model kury niż rysować (i ewentualnie animować) coś od nowa. Tym bardziej że te końcowe scenki nie są formalną częścią gry, a jedynie fanserwisem.
Ewentualnie to niedopatrzenie ze strony AM.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Reksio i Czarodzieje”