Szybkość gry

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
Awatar użytkownika
Topek
Doradca Budowlańców
Naklejki: 4

Szybkość gry

Post autor: Topek »

Witam !
Od pewnego czasu mam nowy komputer. Pewnego dnia chciałem sobie pograć w Reksia, więc zaistalowałem Nemo, włączyłem grę, zacząłem grać i ... okazało się że gra odbywa się w przyśpieszonym tempie, Kretes i wszystkie inne postacie chodzą bardzo szybko ( :) ), postacie otwierają pyszczki też z podwójną szybkością. Bardzo przeszkadza to w grze. To samo dzieje z "... w Akcji". Może można jakoś zmienić tempo gry ? A może to wina nowego komputera ?

Topek
Awatar użytkownika
Sempertus Snejk
Norman
Kontakt:

Post autor: Sempertus Snejk »

Sądze że to wina kompa !
Twój komputer ma troche inne wymagania sprzętowe i dlatego , ja mam laptopa i też mi szybko chodzi bo mam laptop szybszy od gry
Oficjalne forum o naruto : www.ninjanaruto.vdd.pl < [zapraszam tych co lubią naruto i nietylko]

W Gwardi Naruto moderuje pomarańczowym
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3

Post autor: Bambosz »

Sempertus - głupotę napisałeś :?
Topek podaj prametry PC oraz system :wink:
Cort X-6 :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Topek
Doradca Budowlańców

procesor Athlon 2,4 X2 DUAL
pamięć Ram 4 GB
karta graficzna GeForce 8800GTS 320

system windows XP professional

to chyba tylko te parametry potrzeba.
Awatar użytkownika
Serapis
Pogromca Wózka Widłowego

Post autor: Serapis »

ja miałam podobnie do Topka jak przyszedł nowy komputer i grałam w RiKWA ale jakoś się przyzwyczaiłam bo nie była to zbyt wielka w moim przypadku różnica
Nigdy nie dowiesz się kiedy uderzę xP
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Naklejki: 2
Kontakt:

Post autor: xDominik »

mi się zdaje że to raczej wina ustawienia w komputerze

Topek pisze: [...]pamięć Ram 4 GB
karta graficzna GeForce 8800GTS 320 [...]
niezłe to chyba pod Diretix 10 robione i Viste
"No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł

Potrzeba by było ograniczyć ilość FPS w grze, ale w Reksiu chyba nie ma takiej opcji, trzeba poczekać na Sz.K.(jeszcze zainstaluje któregoś Reksia u siebie i zobacze czy w plikach da sie to zrobić)
Obrazek
Awatar użytkownika
Smuggler
Roz-kreca się

Post autor: Smuggler »

myślę że procesor trochę za wolny w stosunku do reszty
spróbuj się pobawić w panelu sterowania a jak nic nie pomoże to tylko wyjęcie kości ramowej przychodzi do głowy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł

Smuggler pisze:myślę że procesor trochę za wolny w stosunku do reszty
a co w tym procku nie tak?
Obrazek
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Kontakt:

Post autor: xDominik »

Bambosz pisze:
Smuggler pisze:myślę że procesor trochę za wolny w stosunku do reszty
a co w tym procku nie tak?
>> jest słaby w stosunku do reszty
"No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł

jest ok i dobrz pasuje do zestawu, ciągle nie wiem o co chodzi :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Shrek
Bardzo Stary Norman

Post autor: Shrek »

Masz za dobrą karte graficzną, i za dużo ramu, jak ja mam 3 gb ramu i karte 7300 GT, to chodzi normalnie, a i dodatkowo mam Vista Ultimate, wieć chyba za dobry.
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Post autor: Artur »

Mogę się mylić, ale według mnie RAM nie ma nic do szybkości gry..
Topek pisze:karta graficzna GeForce 8800GTS 320
LOL, masz dobrą kartę graficzną. :shock: To przez nią właśnie. W ustawieniach karty graficznej włącz v-sync (vertical sync - synchronizacja pionowa). Jeśli to nic nie pomoże, to uruchom DxDiag (Start - -> Uruchom - -> wpisz DxDiag), następnie przejdź na stronę "Więcej pomocy" i naciśnij przycisk zastąp wpisując w pole wartość "85". Możesz także spróbować z wartością 120. Wpływ na to mogą mieć również ustawienia zasilania, jednak zawsze jest to wina karty graficznej oraz jej ustawień. Według mnie to powinno na pewno rozwiązać problem. :)
Możesz jeszcze z jakimiś ustawieniami karty graficznej pokombinować - one nie gryzą. Możesz spróbować jeszcze ustawić zgodność np. z jakimś innym systemem, co według mnie i tak nie rozwiąże problemu.
Ech, i jak rozwiązać problemy bez mojej pomocy na tym forum? :lol:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
Topek
Doradca Budowlańców

Ale czy przez to że zmienię ustawienia karty, to inne, wymagające gry nie będą chodziły gorzej ? I czy jej nie popsuję ?
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Post autor: Artur »

Zmiana wypisanych przeze mnie ustawień zapobiega właśnie problemom z szybkością chodzenia gry i takich innych rzeczy. Hehe, pogorszyć? One mogą tylko polepszyć, a nawet tak się dzieje przy takiej zmianie. :wink: A co do ustawień pogarszających chodzenie gier, to można bez problemu je zmienić na poprzednie w razie jakichkolwiek kłopotów. Zrób jak powiedziałem, to nie gryzie. Jeszcze raz mówię - zmiana ustawień może rozwiązać problem oraz polepszyć chodzenie gier. Hm, może ustawienie wartości zastępczej na 120 jest nieopłacalne, ale u mnie nie widać dużej różnicy.

Właściwie tego typu problemy są rozwiązywane włączeniem - jak już wspomniałem - synchronizacji pionowej.

I jeszcze jedno. Myślę, że zmiana ustawień na najgorsze nie pogorszy chodzenia gier. A co jest tego zasługą? Zapewne to, iż posiadasz bardzo dobrą kartę graficzną, którą możliwe że będę miał niedługo w nowym kompie. :mrgreen:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
ODPOWIEDZ