Książki

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

FORUM pisze:Ja nie czytam książek,oprócz lektur szkolnych,które trzeba obowiązkowo przeczytać na język polski.
No to witaj w klubie FORUM! :mrgreen:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Gość

Post autor: Gość »

Czytanie jest bardzo dobrą rozrywką <prawdą jest jednak że wymaga wysiłku umysłowego nie to co niektóre gry komputerowe gdzie chodzisz i zabijasz> po za tym rozwija wyobraźnię co jest bardzo cenne
Gość

Ja bardzo lubię czytać książki!!!

Serie, które polecam:

-Jeżycjada
-Nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla każdej małolaty
-Kto na ławce wyciął serce...
-Słodkie marzenia
-Przygody trzech detektywów
-Ania z Zielonego wzgórza (oczywiście cała seria)
-Opowieści z Narni
-Seria Niefortunnych Zdarzeń
-Bezsennik, czyli o czym dziewczyny rozmawiają nocą
-Żadnych chłopaków! Wstęp tylko dla czarownic!
Cała seria Ullysesa Moore
Seria, której nazwy nie znam, ale są w niej książki: "Titanic, zgłoś się", "Upiór w szkole", "Drapacz chmur Frankenstaina"(chyba dobrze napisałam) itp...

Książki,które polecam:

-Nie kończąca się historia
-Chłopcy z placu broni
-Historia żółtej ciżemki
-Mała księżniczka
-Córka kapitana okrętu

i wiele, wiele innych.....
Awatar użytkownika
Bambosz
Treser Cegieł
Naklejki: 3

Post autor: Bambosz »

sandi565 ta seria to Klub Młodych Detektywów
Cort X-6 :D
Obrazek
Gość

Widziałam bezsennik w bibliotece. Jak skończe czytać to co czytam to pójdę i wyporzyczę. A która część jest pierwsza? Jak wygląda okładka.
Awatar użytkownika
Michcio
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Naklejki: 3

Post autor: Michcio »

Okładka nie wiele Ci powie, bo to zależy od wydania :) Sam czytam dużo tzn. Książki sam za bardzo nie wezmę (chyba, że kolejna w serii), ale jak zacznę to mnie się nie oderwie, aż nie przeczytam (powody mojej nieobecności). Książka ma to do siebie, że wciąga w swój świat. Inne problemy, inne marzenia, czasami inny świat! Zdecydowanie wolę bardziej książki od filmów.

Ulubione? Nie wymienie wszystkich :). Lubię "Pottera" (wkurzają mnie ignoranci), powieści Chmieleskiej, i nie pamiętam :)
Piszę poprawie po bangleszstańsku.
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: piotrek »

Lubie Pottera i jego parodie Trotera. Wole książki od filmów z tego powodu co Michcio.
Gość

Wreszcie ktoś pożądny co lubi bardziej książki. W mojej klasie to sami tacy nieczytacze. Nie mam dobrego towarzystwa w kl. Ale tutaj to jest great people!
Gość

też uważam że ludzie nie oczytani są trochę nudni i ograniczeni; i nie ma z nimi o czym pogadać<taka jest smutna prawda bo czytanie pomaga rozwijać horyzonty>

PS do której klasy zdałaś Euresanda
Awatar użytkownika
xDominik
Pogromca Wózka Widłowego
Kontakt:

Post autor: xDominik »

Tyzyfona pisze:też uważam że ludzie nie oczytani są trochę nudni i ograniczeni;
jak umysłowo :P

cóż ale racje masz a teraz już prawie nikt nie czyta ( hmmm jednak nie do końca fani Pottera to trochę tego jest :) )
"No to jedziemy z tym koksem"
czerwony
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Tyzyfona pisze:też uważam że ludzie nie oczytani są trochę nudni i ograniczeni; i nie ma z nimi o czym pogadać<taka jest smutna prawda bo czytanie pomaga rozwijać horyzonty
To się grubo mylisz. ^^
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Gość

nie umysłowo tylko poglądowo i łatwo nimi sterować bo nie wyrabiają sobie szybko poglądów co jest ważne,
a fani Pottera to yupenie inna historia cos w tej ksiaye jest co tak przzciga i ze latwo sie j czzta

sorrz ya brak polskich ynakow ale klawiatura mi yacyela fiksowac

Zrestartuj kompa :)
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek

Michcio pisze:Zrestartuj kompa :)
Ech, wystarczy nacisnąć CTRL+SHIFT. :wink:
Nie spamuj :P Ja zrestartowałem i też pomogło 8)
Gość

zdałam do 5. Nudzirze sami w mojej kl. Tylko mówią: a zgraj mi simsa2. To się staje męczące. :roll: :cry: :( :o
Gość

Sims 2 podbiły trochę świat i wszyscy o nich mówią ja też przez pewien czas grałam ale skończyłam gdyż zabierało mi to cenny czas który można poświęcić forum reksia albo czytaniu
ODPOWIEDZ