Dlaczego Reksio

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
olor
Starszy Norman
Kontakt:

Dlaczego Reksio

Post autor: olor »

:) :) hmm Dlaczego AidemMedia Postanowiła robić gry Przygodowe akurat z Reksiem a nie np. Bolkiem i Lolkiem :?:
Czyżby dlatego że Reksio Ma Z Postaci z gier AidemMedia Najmniejszą popularność czy Jakiś inny powód :?: :) :)
:) :)
Spadam bo nudno tu
Obrazek

Podpisane OLOR :) :)
Awatar użytkownika
Tyranosaurusrex212
Starszy Norman

Post autor: Tyranosaurusrex212 »

właśnie.ciekawe.może akurat bartek brosz wpadł na pomysł żeby Reksio na desce i tak powstało.myśliciee?
To jaaa.Willyfrog212
Awatar użytkownika
Sandra
Roz-kreca się

Post autor: Sandra »

według mnie to tak było:Bolek i Lolek i Reksio zostały wyprodukowane w Bielsku Białej.Na początek,Aidem Media stworzyła gre o przygodach Bolka i Lolka czyli tam gra dla przedszkolaków,później stworzyli gre tam Reksio idzie do przedszkola czy nie wiem jak,później znów wyprodukowali gre Bolka i Lolka na olimpiadach i skończyło się na tym,żeby coś się działo,Aidem Media stworzyła gre edukacyjną/przygodową o Reksiu.
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

prawda jest banalna.

Reksio jest fajny pies, a Bolek i Lolek są tacy se. Z dwojga, woleliśmy Reksia i dorobiliśmy mu nowy świat. :)
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
olor
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: olor »

:) :) Dziękuje za odpowiedź .
A czy mysleliście aby też zrobić Inne gry przygodowe?
Spadam bo nudno tu
Obrazek

Podpisane OLOR :) :)
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

Szalony Kapelusznik pisze:prawda jest banalna.

Reksio jest fajny pies, a Bolek i Lolek są tacy se. Z dwojga, woleliśmy Reksia i dorobiliśmy mu nowy świat. :)
No właśnie, zgadzam się, więc co wy gadacie za głupoty? :twisted:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
Werus
Norman
Naklejki: 1

Post autor: Werus »

Gry przygodowe są najfajniejsze! W inne Aidem tez grałam (np. W Bolka i Lolka) ale Reksio jest the best!
Awatar użytkownika
kamilio
Starszy Norman

Post autor: kamilio »

w domu mam tylko takie gry z aidemmedia reksio i skarb piratów
reksio i ufo reksio i czarodzieje reksio i wehikuł czasu szkoła koziołka matołka
Awatar użytkownika
Dark Zjava
Starszy Norman

Post autor: Dark Zjava »

Werus pisze:Gry przygodowe są najfajniejsze! W inne Aidem tez grałam (np. W Bolka i Lolka) ale Reksio jest the best!
strzelanki lepsze x]
Jesteśmy aby żyć , a nie w szkole być.-
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Post autor: Dizel »

Werus ma rację.Ja też grałem ale gorsze od reksia
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

to może ja się wypowiem.

aidem media od początku swojego istanienia tworzy przede wszystkim hmmm... programy edukacyjne. z zabawami, grami, ale nie są to gry sensu stricte. do tego raczej dla grupy wiekowej 4-8, niż dla starszych.

seria przygody reksia to własciwie jedyne nasze wydawnictwa, które można nazwać grami.

są jeszcze rózne składanki minigier, praktycznie pozbawione jako takich walorów edukacyjnych. są lepsze i gorsze, dla różnych grup wiekowych. ja osobiście darzę sympatią niektóre wydawnictwa serii "mity na wesoło" i "grybajki" - szczególnie udane są Wojna Trojańska i Robin Hood - niektóre minigry, które stworzyliśmy dla tych wydawnictw wróciły potem w nieco innej formie w Przygodach Reksia, a i grafika często przypomina naszą serię :)

Przypomniała mi się przy okazji historia powstania Wojny Trojańskiej :) Wyobraźcie sobie, że mieliśmy na wszystko 3 tygodnie. tylko. od początku do wypuszczenia do tłoczni. W efekcie okzało się, że po prostu nie mam czasu napisać sesnownych dialogów i w ten sposób powstały zastosowane w grze języki starogrecki i trojański :) a same minigry powstałe na przysłowiowym kolanie wg mnie bronią się do dziś...
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
Werus
Norman
Naklejki: 1

Post autor: Werus »

Dark Zjava pisze:
Werus pisze:Gry przygodowe są najfajniejsze! W inne Aidem tez grałam (np. W Bolka i Lolka) ale Reksio jest the best!
strzelanki lepsze x]
Strzelanki to nudy!
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Post autor: Dizel »

Dlatego,że to fajny pies
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
Herold Harold
Stawia Opór

Post autor: Herold Harold »

Naprawdę fajny. Lepszej gry przygodowej nie widziałem. :D
ODPOWIEDZ