Dodatek do Reksia

Obrazek
Co by się stało, gdyby świat wyglądał inaczej niż we właściwych przygodach? Kim jest Komentator i dlaczego irytował? Dlaczego Kretes był zły, a potem dobry? Dlaczego Reksio miał wiele dziewczyn? Tutaj poznasz odpowiedź na alternatywną wersję przygód Reksia.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty
Naklejki: 3

Post autor: Grzes »

Szkoda. :?
Ale poczekamy.
Do tego czasu nacieszymy się odpowiedzią na te pytanie :) :
1.Jakiego rodzaju będzie część o Czarodziejach,Wechikule i Kapitanie :?:
Moderuję kolorem żółtym.
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Naklejki: 4
Kontakt:

Post autor: Szalony Kapelusznik »

No dobrze, to coś wam opowiem, bo mam wyrzuty sumienia....

Reksio i Kretes dostają paczkę z ameryki z grami o ich przygodach. Siadają do hmmm... kretesowego klejstejszon i grają, obficie komentując. Towarzyszy im Molly i Kari Mata, a co jakiś czas wpadają jeszcze Koguty. A same gry to:

Reksio i Skarb Piratów będzie platformówką, w której sterujemy Reksiem przez 6 kolejnych dosyć duzych układów. Pokonujemy wrogów, omijamy pułapki, zbieramy monety potrzebne do przejścia. Zdradzę wam, że wyszła super fajnie, ale jest diablo trudna, więc trzeba bedzie ją nieco ułatwić. Garfika jest conajmniej eksperymentalan - ciekawe czy się wam spodoba...

Reksio i Ufo to typowy kosmiczny shooter. Lecimy przez kolejne układy, strzelamy do różnych wrogów i rozbudowywujemy wajhadłowiec (tarcze, działa, rakiety) Co kilka etapów do pokonania boss.

Reksio i Czarodzieje to oczywiście wielki rajd na miotle, ale... tym razem z możliwoscią strzelania czarami. Oprócz przeszkód zbijalnych i niezbijalnych, strzelające wieże, drób chaosu i...bossowie...

Reksio i Wehikuł Czasu to zestaw siedmiu dosyć trudnych labiryntów, które już znacie z poprzednich części. Kierujemy na zmianę Reksiem I kretesem, czasem jeszcze kimś innym i generalnie przerabiamy cała fabułę oryginalnej gry. Ukłądy są dosyć trudne, ale wciągające.

Reksio i Kapitan Nemo to oczywiście mumionki, mumioniki i jeszcze raz mumionki. Kretes odwiedzi podziemia Paryża, Egiptu, Szambo-La i jeszcze parę innych. Własnie do tej gry jest dołączony bardzo sympatyczny edytor.
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

Fajne, lepsze niż się spodziewałem. :P
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
kamixus
Starszy Norman

Post autor: kamixus »

Czy gra będzie miała duże wymagania systemowe czy też nie? 8) :lol: 8)
Pamiętaj mnie zawsze dobrze
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Topek
Doradca Budowlańców

Post autor: Topek »

Ja to bym prosił, aby nie ułatwiać za bardzo Piratów... :D Przechodzenie trudnych mumionków z Nema, było bardzo fajne, a jaka satysfakcja że się przeszło :) Także prosiłbym o umiarkowane ułatwianie... tak po środku, nie za trudne, ale i nie za łatwe.
Awatar użytkownika
Kreton
Norman

Post autor: Kreton »

Mumionki to pewnie będą w Paryżu, w Konstantynopolu, w Egipcie, w dżungli, w Szangri-la, w Szambo-la, na wyspie, w Ameryce, w Mu

Labirynty to pewnie: dinożarły, średniowiecze, lochy, Egipt, twierdza Ryżokitowców, twierdza Rabarbark

bossami w czarodziejach będą: ten który tak potwornie mąci, ogromny drób chaosu

bossami w ufo: statek ufo, jajo, jakiś pojazd żabby, generator na indorze, jakiś kosmiczny pojazd
Pff...
Gość

Post autor: Gość »

Szalony Kapelusznik pisze:No dobrze, to coś wam opowiem, bo mam wyrzuty sumienia....

Reksio i Kretes dostają paczkę z ameryki z grami o ich przygodach. Siadają do hmmm... kretesowego klejstejszon i grają, obficie komentując. Towarzyszy im Molly i Kari Mata, a co jakiś czas wpadają jeszcze Koguty. A same gry to:

Reksio i Skarb Piratów będzie platformówką, w której sterujemy Reksiem przez 6 kolejnych dosyć duzych układów. Pokonujemy wrogów, omijamy pułapki, zbieramy monety potrzebne do przejścia. Zdradzę wam, że wyszła super fajnie, ale jest diablo trudna, więc trzeba bedzie ją nieco ułatwić. Garfika jest conajmniej eksperymentalan - ciekawe czy się wam spodoba...

Reksio i Ufo to typowy kosmiczny shooter. Lecimy przez kolejne układy, strzelamy do różnych wrogów i rozbudowywujemy wajhadłowiec (tarcze, działa, rakiety) Co kilka etapów do pokonania boss.

Reksio i Czarodzieje to oczywiście wielki rajd na miotle, ale... tym razem z możliwoscią strzelania czarami. Oprócz przeszkód zbijalnych i niezbijalnych, strzelające wieże, drób chaosu i...bossowie...

Reksio i Wehikuł Czasu to zestaw siedmiu dosyć trudnych labiryntów, które już znacie z poprzednich części. Kierujemy na zmianę Reksiem I kretesem, czasem jeszcze kimś innym i generalnie przerabiamy cała fabułę oryginalnej gry. Ukłądy są dosyć trudne, ale wciągające.

Reksio i Kapitan Nemo to oczywiście mumionki, mumioniki i jeszcze raz mumionki. Kretes odwiedzi podziemia Paryża, Egiptu, Szambo-La i jeszcze parę innych. Własnie do tej gry jest dołączony bardzo sympatyczny edytor.
Ten dodatek zapowiada się bardzo ciekawie... :) :) :)
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Kontakt:

Nie bójcie się - nie ułatwię za bardzo Piratów. Po prostu postaram się, żeby przynajmniej 2 czy 3 etapy na początku były łatwiejsze, bo na razie nawet ja mam problemy z ich przejściem. :)
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
kamixus
Starszy Norman

Post autor: kamixus »

Czy ta gra będzie miała duże wymagania systemowe czy będzie miała takie same wymagania jak inne reksie? 8) :lol: 8)
Pamiętaj mnie zawsze dobrze
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty

Extra :shock: :D
Napewno frajda z grania będzie równa Kapitanowi Nemo :) .
Pytania:
1.Czy będzie przedsprzedarz gry w sklepiku?
2.Czy części trzeba będzie przechodzić pokolei?(Skarb-->Ufo tid.)
Moderuję kolorem żółtym.
Awatar użytkownika
Artur
Maniak Koparek
Naklejki: 2

Post autor: Artur »

Jestem ciekawy ile będzie to kosztowało. :wink:
Moderuję pogrubioną, brązową czcionką.
Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: piotrek »

Szalony Kapelusznik pisze:Nie bójcie się - nie ułatwię za bardzo Piratów. Po prostu postaram się, żeby przynajmniej 2 czy 3 etapy na początku były łatwiejsze, bo na razie nawet ja mam problemy z ich przejściem. :)
Platformówka w 3D? (nadzieja, prożba)
Awatar użytkownika
Szalony Kapelusznik
Kierownik Budowy
Kontakt:

1] Nie 3D. Tradycyjna.... ale nad 3D też ostatnio conieco pracujemy, ale narazie ciii :)

2] To inna gra niż Kapitan Nemo, więc ciężko ją w ogóle porównywać. Objętościowo jest dużo mniejsza no i myslę, że będzie też odpowiednio tańsza

3] Wymagania te same co zwykle.
pozdrawiam,
Szalony Kapelusznik
Awatar użytkownika
piotrek
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: piotrek »

Ja to bym bardzo chciał jakieś reksio w 3D i tego małego też, jak mu tam "Krates", "Krentes", a "Kredens" ! Nie. "Sedes" ?
Awatar użytkownika
Grzes
Kierownik łopaty

Nie rozumiem końca twojego postu?!
Jaki <<Krates>>??
Moderuję kolorem żółtym.
Zablokowany