Reksio i UFO - 4K AI Upscale

Obrazek
Czy ufo ma ładny kolor? Kiedy Kogut nauczył sie produkować statki kosmiczne? Jaki stosunek ma Żabba do książek? Oraz jak zbudować cuchnąco potężną broń Jajo Śmierdzi? Tu piszemy tylko o drugiej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Lojalfan
Roz-kreca się

Reksio i UFO - 4K AI Upscale

Post autor: Lojalfan »

Hejka,

jakiś czas temu (3 lata temu :niewierze:), zabrałem się za "Remaster" Skarbu Piratów. Wtedy planem było w miarę sprawne skończenie całej serii, aby można było każdą część zobaczyć w dobrej jakości na naszych telewizorach. Z powodów personalnych nie miałem możliwości, a czasami nawet motywacji, aby się za to zabrać od razu po skończeniu pierwszej gry.

Pierwsze pliki na dysku z gotowego nagrania UFO pochodzą z 2022 roku. Zajęło to ponad 2 lata z różnych powodów, całkiem sporo klatek wymagało ręcznego poprawiania lub użycia innego modelu / poczekania na aktualizacje programu, którego do tego projektu używałem.

W międzyczasie ktoś się podjął całkowitego zrobienia całej serii od podstaw na nowym silniku i jest to jak najbardziej preferowana opcja doświadczenia Przygód Reksia we współczesnych czasach. Jednak mam nadzieję, że dwie formy uwspółcześnienia tej serii mogą ze sobą koegzystować i spełniać różne potrzeby. Remake byłby wersją interaktywną, z lekko zmienioną stylistyką w porównaniu do oryginałów - tak jakby te gry miały powstawać dzisiaj. Z kolei moje filmy spełniałyby potrzebę przypomnienia sobie jak te gry pamiętamy, bez potrzeby instalowania ich i grania w nie samemu.

Jeśli wszystko pójdzie sprawnie zacznę pracę na Czarodziejami już niedługo i całą serię uda się skończyć przez najbliższe 2 lata. Tak wiem, że najlepiej byłoby zrobić moda pozwalającego na po prostu wgranie lepszych tekstur do gry i przejście ich samemu z takim rezultatem jaki jest na filmie, niestety wykracza to poza moje kompetencje.

Ogólnie, to projekt polegał na nagraniu gry w bezstratnej jakości, wyeksportowaniu każdej pojedynczej klatki, przeskalowaniu jej w Gigapixel AI, zaimportowaniu z tego sekwencji PNG w Premiere Pro i sprawdzeniu każdej sceny czy nie wymaga ręcznych poprawek koloru / przeskalowania w innym modelu lub z innymi ustawieniami i takich tam.

Tak więc zapraszam do oglądania wszystkich zainteresowanych:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/d_nIHlK0TUI?si=HGFzvgKcashm6Lb5" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Lojalfan
Roz-kreca się

Re: Reksio i UFO - 4K AI Upscale

Post autor: Lojalfan »

Dobra ogarnąłem jak tu się wstawia linki XD

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=d_nIHlK0TUI[/youtube]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Reksio i Ufo”