RiMS - naprawa labiryntów

Obrazek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

RiMS - naprawa labiryntów

Post autor: Dawid6 »

Niesławne labirynty z oryginalnej wersji Miasta SeKretów to lokacja cuchnąca i zagrzybiała, pełna zakamarków i tajemnych przejść, a przede wszystkim dziur i bugów, co należy rozumieć dwojako. Przedstawiam wam, drodzy gracze, łatkę, której celem jest ująć nieco z mroku ogarniającego podziemne tunele i umożliwić kompletne ukończenie gry bez używania drogi na skróty w postaci przycisku z mapą lub kodu "iddqd".

Tytuł wątki brzmi może trochę na wyrost, bo rzeczy do naprawy jest w labiryntach bez liku, ja natomiast skupiłem się jedynie na kwestii podstawowej, tj. aby ich przejście w ogóle było możliwe. Problematycznymi okazały się wersje łamigłówki, w których mamy okazję sterować Reksiem (na drodze do Zaginionego Lądu na początku epizodu IV oraz do Państwa Szczurów na początku epizodu VI). W pierwszej z nich brakowało klucza niezbędnego do otwarcia drzwi tuż przed metą. W przypadku drugiego na drodze do ostatniej drabiny postawiony został szyb nie do ominięcia. Dodatkowo w ostatnim labiryncie meta nie została oskryptowana - po dotarciu na wyznaczone miejsce gra nie przechodziła do następnej planszy.

Łatkę należy wypakować w katalogu, w którym została zainstalowana gra. Katalog ten zawiera m.in. program MiastoSekretow.exe oraz folder MiastoSekretow_Data.
Przy wypakowywaniu plików na pytanie o scalenie folderów należy udzielić odpowiedzi twierdzącej, podobnie w przypadku pytania o zamianę plików albo prawa administracyjne (jeśli gra zlokalizowana jest w Program Files).

Nazwa łatki: LowerLabs
Aktualna wersja: 0.1.0
Link do łatki: https://drive.google.com/file/d/1GdlHYn ... sp=sharing

W testowaniu łatki niezastąpiony okazał się Tashiro (z reksiowego Discorda), któremu serdecznie dziękuję za pomoc.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Kaczor Dziennikarski
Norman
Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Kontakt:

Re: RiMS - naprawa labiryntów

Post autor: Kaczor Dziennikarski »

Chałwa Wam! Nie mogę się doczekać przejścia RiMS bez nonsensownego włóczenia się po niemożliwych do ukończenia labiryntów :mrgreen:
Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modowanie”