Magnes

Obrazek
Kto normalny zakrywa dziurę w podłodze dywanem? Czy burmistrz ma coś wspólnego z deflacją sera? Co to znaczy deflacja? Kto pociąga za sznurki w Poco Pane? Ile musi mieć dziurek ser, aby był załącznikiem? I czy Lucinda jest drugim Endermanem? Tutaj dowiesz się wszystkiego o pierwszej części nowej serii Przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Magnes

Post autor: Newt Salamander »

Ostatnio podrywałem sobie trochę w RiMS, i coś mnie zastanawia aż do teraz. Jakim cudem magnes , który był potrzebny do wyłowienia piecyka by odbudować akwalung na początku gry znalazł się w Śluzach? Czyżby staw połączony był jakoś z Pocopane?
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Avatar zrobiony przez Miszcza Jodę. Serdecznie dziękuję i polecam
Spoiler:
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Re: Magnes

Post autor: kretonpodziemny »

Mglisty Deszcz pisze:Pytanie czemu wcześniej tych śluz nie było widać.
Ciekawe... W RiWC widzimy przecież wyraźnie, że w stawie nie ma żadnych odpływów, poza lejem ani przeszklonych powierzchni. Może to po prostu nie jest ten staw? Śluzy stały tam już od czasów rewolucji, więc wątpliwe, żeby powstały między akcją RiWC a RiMS.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Burak Chrumburak
Starszy Norman

Post autor: Burak Chrumburak »

Śluzy są na dnie stawu. Cała historia zaczęła się od tego, że Kretes zauważył pływając w stawie poświatę.
ale fakt, że to by oznaczało, że po wypompowaniu stawu byłoby widać ślady Pokopane
Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Newt Salamander »

Ogółem to ten temat założyłem zanim przeszedłem RiMS, dlatego padło takie głupie pytanie. Temat do zamknięcia
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Avatar zrobiony przez Miszcza Jodę. Serdecznie dziękuję i polecam
Spoiler:
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Picus pisze:A moooooże śluzy zostały wybudowane jakiś czas po tym jak Staw został wypompowany? W końcu między RiWC, a RiMS
minęło trochę czasu.
Tak, tyle że zbiorniki stały tam już w czasach rewolucji. Nie wiadomo kiedy to było, ale sądząc po wypowiedziach Alfredo i Fernando, że byli wtedy młodzi, można założyć, że przed RiWC.
Newt Salamander pisze:Temat do zamknięcia
Absolutnie nie!
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
mysliwy112
Roz-krecony

Post autor: mysliwy112 »

Może te śluzy zadziałały tak jak piramidy, kiedy Reksio i Kretes wrócili do swoich czasów, to nagle wyrosły z ziemi. Tzn. nie było ich przed podróżą w czasie ponieważ Kretoni zostali na ziemi dopiero po niej i doprowadzili do zbudowania Pokopanem.
Awatar użytkownika
Kaczor Dziennikarski
Norman
Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Kontakt:

Post autor: Kaczor Dziennikarski »

@odkop (całe dwa tygodnie w końcu minęły szmat czasu, szczególnie jak na obecne standardy forum...)
Kłopot w tym, że piramidy, wbrew słowom Jonesa, wcale nie wyrosły spod ziemi nagle, ale stały tam cały czas, tylko nikt nie zwracał na nie uwagi. Mówi o tym gazetka dołączona do gry. Podróż Reksia i Kretesa, "odblokowała" niejako ich percepcję. Mówi o tym na swój sposób Shlafrock, że to przybycie RiK do XIX w. spowodowało odkrycie piramid. Mamy tu styczność z zawiłościami sposobu działania reksiowej czasoprzestrzeni, ale jest w tym swoista logika. W każdym razie, śluzy, podobnie jak piramidy, powinny tam stać, nawet pomimo faktu, że RiK nie dokonali jeszcze tego, co wpłynęło na ich powstanie. Co najwyżej mogliby nie zwrócić na nie uwagi, ale w grze i tak powinny być widoczne, więc tą opcję jesteśmy zmuszeni tak czy tak odrzucić. Ja bym się skłaniał w stronę opcji, że to był sąsiedni staw, szczególnie że staw z lejem był dość płytki, a Pocopane znajdowało się na dużej głębokości, więc pasowałoby, że to sąsiedni zbiornik.
Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny :love:
ODPOWIEDZ