Gdzie jest zapis?

Obrazek

Czy sofanie w czasie szkodzi na linię? Jak nauczyć się języka jaskiniowców? Czy fanatyzm Ryżokitowców był spowodowany za ciasnymi nakryciami głów? Tu piszemy tylko o czwartej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sebek_Z_Reksia2003
Się Odezwał

Gdzie jest zapis?

Post autor: Sebek_Z_Reksia2003 »

Hej. Czy orientuje się ktoś gdzie jest zapis? Proszę też o nazwę tego pliku zapisu
Awatar użytkownika
Burak Chrumburak
Starszy Norman

Re: Gdzie jest zapis?

Post autor: Burak Chrumburak »

w common są pliki Save, slot1, slot2, slot3, slot4
Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Protestuję! Nie tylko te pliki, ale chyba praktycznie większość plików z rozszerzeniem .dta, podobnie jak to ma miejsce w RiC.
Tak więc dla absolutnej pewności polecam przy chęci przeniesienia zapisów skopiować cały katalog common, a do tego również plik wehikul.ini znajdujący się w głównym katalogu gry (nie przechowuje on co prawda stanu zapisu, ale pewne podstawowe ustawienia).
Dodatkowo, jeśli gra została zainstalowana w systemie Windows Vista lub nowszym pod ścieżką "C:\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub "C:\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", lub dowolną inną w "Program Files..." i nie jest uruchamiana z uprawnieniami administratora (nie pojawia się np. takie okienko przy włączaniu gry), zapisy nie znajdują się bezpośrednio w katalogu gry, a w całkiem innej lokalizacji: odpowiednio w "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub analogicznej.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Sebek_Z_Reksia2003
Się Odezwał

Burak Chrumburak pisze:w common są pliki Save, slot1, slot2, slot3, slot4
Hej. Właśnie zauważyłem i tak coś podejrzewałem, ale jak uruchomiłem grę to uruchomiła się od nowa, ponieważ gra była odtworzona na starym dysku gdzie był Windows 7, a przeniosłem zapis na nowy dysk Windows 10.
Dawid6 pisze:Protestuję! Nie tylko te pliki, ale chyba praktycznie większość plików z rozszerzeniem .dta, podobnie jak to ma miejsce w RiC.
Tak więc dla absolutnej pewności polecam przy chęci przeniesienia zapisów skopiować cały katalog common, a do tego również plik wehikul.ini znajdujący się w głównym katalogu gry (nie przechowuje on co prawda stanu zapisu, ale pewne podstawowe ustawienia).
Dodatkowo, jeśli gra została zainstalowana w systemie Windows Vista lub nowszym pod ścieżką "C:\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub "C:\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", lub dowolną inną w "Program Files..." i nie jest uruchamiana z uprawnieniami administratora (nie pojawia się np. takie okienko przy włączaniu gry), zapisy nie znajdują się bezpośrednio w katalogu gry, a w całkiem innej lokalizacji: odpowiednio w "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub analogicznej.
Dziękuję bardzo za zaangażowanie się. Niestety nie znalazłem na tym starym dysku, wczesniej skasowałem common w RiWC i próbuję odzyskać. Odezwę się co i jak, dziękuję :love: :D
Awatar użytkownika
Sebek_Z_Reksia2003
Się Odezwał

Jaki polecicie program do odzyskania plików z Reksia? :noisuper:
ODPOWIEDZ