Która gra z Reksiem ma najciekawszą fabułę?

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.

Która?

RiSP
1
1%
RiU
4
4%
RiC
17
16%
RiWC
25
23%
RiKN
59
54%
RiKwA
3
3%

Liczba głosów: 109

easy
Roz-krecony

Re: Która gra z Reksiem ma najciekawszą fabułę?

Post autor: easy »

Zastanawiałem się nad naszą czasoprzestrzenną trylogią, i ostatecznie wybrałem RIKN
Pozdrawiam kolorowo.
W kolorze.
Awatar użytkownika
medina1
Roz-kreca się

Post autor: medina1 »

RIWC i RIKN mają super fabuły i w obu występuje paradoks :) ( choć w RIKN jest nie logiczny ponieważ skoro przez co powiedział Kretes miał się nie urodzić to nie mógł tego powiedzieć, a skoro tego nie powiedział urodził się, a skoro się urodził to to powiedział itd :D ) więc wybierając lepszą losowałam.
polecam ,,dynastie Miziołków,,,
Kaszydło- homo nie bardzo sapiens.
Mamiszon- ekolog,kucharka,psycholog,wróżka,pisarka,feministka etc.,etc,(wszystko jeden tydzień)
Miziołek- to idiotyczne przezwisko przylgnęło do mnie kiedy miałem 2 lata.Zarecytowałem przy całej rodzinie
,,aniołek MIZIOŁEK róża balia wściekły pies,,(...) rodzice musieliby sprawdzić metryczkę by zobaczyć jak mi dali na imię!
Papiszon- łakomczuch, maniak techniki komputerowej.
Mały Potwór - samiczka trojga imion:Anna Klementyna Natalia , udaje że jest głupia by mieć w rodzinie stopień ukochanego bobasa.
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

RIC i RIWC. :D
Awatar użytkownika
Lobon
Bardzo Stary Norman

Post autor: Lobon »

Moim zdaniem pod względem fabuły najlepszy był RIWC. Poradzili sobie z bardzo długą i trochę skomplikowaną czasoprzestrzeną historią :wink: .
Dawniej "lobon",teraz "Lobon"!
7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.
Spoiler:
Obrazek
Vamos!Na zawsze!
Awatar użytkownika
HiperMonk
Bywalec Nory
Kontakt:

Post autor: HiperMonk »

Moim zdaniem jest to RIKN. Ta część jest dość długa i przede wszystkim ciekawa. Potem chyba RIC i RIWC ;)
Siemka ;) Zapraszam na mój fanpage na Facebooku: https://www.facebook.com/NajlepsiPrzyja ... ts&fref=ts :D
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

medina1 pisze:RIWC i RIKN mają super fabuły i w obu występuje paradoks :) ( choć w RIKN jest nie logiczny ponieważ skoro przez co powiedział Kretes miał się nie urodzić to nie mógł tego powiedzieć, a skoro tego nie powiedział urodził się, a skoro się urodził to to powiedział itd :D ) więc wybierając lepszą losowałam.
Przecież właśnie taka jest definicja paradoksu - sprzeczność dwóch bez wątpienia prawdziwych faktów. W RiWC też pojawił się paradoks, ta nagła zmiana usposobienia Zakonu Ryżokitowców, tak bardzo sprzeczna z wydarzeniami sprzed zmiany czasu.
Wracając do tematu: RiKN jest dłuższa, ma lepsze teksty i łamigłówki, ale pod względem fabuły lepsza jest według mnie RiWC. Po prostu uwielbiam klimat podróży w czasie.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
takijeden
Norman

Post autor: takijeden »

Według mnie RIKN ma lepszą fabułę.
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.
Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.

Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy).
http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl ... =23&t=7922
Spoiler:
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

@odkop
Uważam, że najciekawszą fabułę ma gra RiWC. Ciekawie przedstawiono paradoks czasowy, bardzo spodobał mi się pomysł z fanatycznym zakonem, nie mówiąc już o licznych aluzjach do poprzednich gier z serii Przygód Reksia. Tak więc mój głos poszedł na tą właśnie grę.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

Ja uważam, że najciekawszą fabułę ma właśnie RiWC oraz RiKN.
RiWC jest bardzo fajną grą i ma bardzo ciekawą fabułę. Podróże w czasie oraz pojawiające się paradoksy były dla mnie prawdziwą gratką. Ta część fabularnie była bardzo, wręcz bardzo ciekawa. Uwielbiam jakieś kombinowania z czasem.
Też trochę wspomnę o RiKN, dlaczego uważam ją za grę, która ma też ciekawą fabułę, prawie na równi z RiWC. Reksio i Kapitan Nemo jest grą bardzo interesującą, gdyż nasi bohaterowie musieli znaleźć drogę do domu, okrążając przy tym prawie całą planetę i to jeszcze w XIX wieku. Wszystko to co zostało ukazane w grze można uznać za bardzo ciekawą grę przygodową. Podróż podwodna dookoła świata, lot balonem oraz paradoks babcia - czego chcieć więcej?
Kiedyś, dawno temu zaznaczyłem w ankiecie, że RiKN ma najciekawszą fabułę, ale teraz Reksio i Wehikuł Czasu dla mnie w porównaniu z RIKN lekko tą fabułą piątą część przewyższa. No, ale kiedyś się trochę z tym pospieszyłem... no trudno. Czasami tak bywa.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
drugi manuel
Roz-krecony

Post autor: drugi manuel »

Trudno Mi określić RiC a k. nemo.
Awatar użytkownika
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Pan Kreton Dykta 10 »

Według mnie to RiC ponieważ są magiczne rzeczy

Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
Awatar użytkownika
AaronFox
Roz-kreca się

Post autor: AaronFox »

Moim zdaniem RIKN.
Bo nadeszły takie czasy, science fiction, przyjacielu, emeryci lecą w kosmos, zamiast bujać się w fotelu.
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Newt Salamander »

Powiem tak: RiSP nie ma według mnie zaciekawej fabuły, ale to była pierwsza część więc usprawiedliwiam. Poza tym zyskuje sporo na późniejszych częściach, Szczególnie na RiKN. RiUma w sumie dobrą fabułę. Nie wiem jak to rozwinąć. Po prostu takie 4/6, bo sądzę że mogło być lepiej :kuratoren: . RiC też niezłe. Dużo nawiązań. Taki fajny świat fantasty, wątek mąciciela fajny też, chociaż (tak, wiem że się czepiam) wg mnie za dużo zaczerpnięte z Harrego Pottera (ogół). RiWC moim zdaniem ma najlepszą fabułę. Głównie chyba przez wątek o Babciu oraz o Ryżokiyowcach, bo pokazuje on paradoks czasowy, i ogólnie, że jedna niewielka zmiana, może naruszyć całe kontinuum :kuratoren: . RiKN raczej na drugim miejscu. Bardzo lubię taki wątek podróżniczy. Bardzo rozbudowana, ze wszystkich chyba najbardziej wielowątkowa, ale jednak wolę fabułę RiWC. RiKwA i RiKTTW. No cóż. Tu chyba nawet nie ma fabuły xD. A RiMS, jest bardzo dobra, powiem że podoba mi się tak samo jak UFO. Takie 4+/6, bo jednak bardziej to rozbudowane (Dlatego ten "+")
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Avatar zrobiony przez Miszcza Jodę. Serdecznie dziękuję i polecam
Spoiler:
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Nie wiem czy bardziej rozbudowane jest RiMS od UFO pod względem fabuły, ale nie jestem zbyt obiektywny, bo fabuły z elementami fantastycznymi odbieram lepiej. W ankiecie zaznaczyłem dawno temu RiC i chyba nadal podtrzymuję, że jako przygoda, najlepiej ze mną rezonowała, chociaż RiWC i RiKN też są mocne, ale jednak ja się tak tymi wszystkimi paradoksami nie jaram. Albo uznajemy, że to normalne w tym uniwersum, albo że to błąd. RiKN może i jest dłuższe od RiC, ale sama podróż nie wydaje mi się aż tak ciekawa jak odwiedzanie krain w RiC w celu przeprowadzenia śledztwa (to dlatego odwiedzamy ich dokładnie tyle, podczas gdy w RiKN fabuła by nie ucierpiała gdyby było ich po drodze trochę mniej np. bez Ameryki lub więcej np. gdyby pokazali krakena z klatki).
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
ODPOWIEDZ