Reksio Monopoly

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Reksio Monopoly

Post autor: Newt Salamander »

Jak wyglądało by? Jakie pola mogły by się znaleźć w Monopoly Reksio? Jako pionki według mnie Reksio, Kretesz Kogut Wynalazca, Kornelek, Molly i Kari Mata Hari. Jako pola dałbym łeb wielbłąda, glejt do świątyni i Ser za 60 piesos. Poza tym może lebiotka i bambus 2000 :) Piszcie swoje sugestie!
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Avatar zrobiony przez Miszcza Jodę. Serdecznie dziękuję i polecam
Spoiler:
Awatar użytkownika
Burak Chrumburak
Starszy Norman

Re: Reksio Monopoly

Post autor: Burak Chrumburak »

Każda stacja mogła by symbolizować lokacje z różnych części. Na przykład jako dwa najtańsze plaża i wioska czarnych kur. Kapitan Nemo byłby najdroższy
Na miejscu kolejek może być: Wajchadłowiec, Bambus 2000, Wechikuł Czasu i Balon Nieśmiertelny
Jako pole "idziesz do więzienia" widziałem gdzieś Pana Policjanta
"szansy" mogą być cytatami z gier (np. A zezwolonko na handel jest? oj nieładnie, nieładnie. Oj chyba skończycie w tureckim więzieniu)
Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: kretonpodziemny »

Świetne pomysły! Co do sera - proponuję, żeby walutą, którą obracamy było właśnie piesos. Dodatkowo zamiast domków mogłyby być kurniki, a zamiast hotelów może całe podwórka? Myślę, że szansami mogłyby być nie tylko teksty, ale też przedmioty (jak Lampa A'la Dynia) czy np. Mantra Ibisa (której poznanie dawałoby jakąś nagrodę).
Nie jestem wielkim fanem Monopoly, bo nigdy nie mogłem się przemóc i grać do końca, dlatego nie do końca znam zasady (i to jak bardzo można zmienić działanie kart szansa w zależności od edycji), ale może skusiłbym się na grę w reksiowej wersji.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Burak Chrumburak
Starszy Norman

Post autor: Burak Chrumburak »

Mogą być dwa stosy kart (jak w oryginale jest szansa i cośtamjeszcze)- szansa i przedmiot dający jakiś efekt np. Klucz do piwnicy z piwnicy dawałby kasę, albo Śrubęt pozwalałby uciec z więzienia.
Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
ODPOWIEDZ