Kornelek

Obrazek
Skąd na podwórku Reksia dynamit i koparka? Kim jest zagadkowy głos? Czy Kornelek coś ukrywa? Czy wonsz zjadłby monolit? I Czy rzucenie Nokią 3310 w monolit uwolniłoby trójkę naszych bohaterów? Tutaj rozmawiamy o drugim dodatku do Przygód Reksia
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Kornelek

Post autor: Newt Salamander »

Macie może jakieś pomysły jakie umiejętności mógłby mieć kornelek, gdyby również został wessany przez monolit?
Zapraszam tu: https://m.youtube.com/channel/UCLb2pUSf ... w/featured

Avatar zrobiony przez Miszcza Jodę. Serdecznie dziękuję i polecam
Spoiler:
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Re: Kornelek

Post autor: kretonpodziemny »

Pierwsze co mi przychodzi to rozwalanie, albo chociaż paraliżowanie strażników przy pomocy szpona (pod spacją). Poza tym mógłby skakać jak kogut.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

kretonpodziemny pisze:Pierwsze co mi przychodzi to rozwalanie, albo chociaż paraliżowanie strażników przy pomocy szpona (pod spacją). Poza tym mógłby skakać jak kogut.
Właśnie też myślałem, że mógłby manipulować strażnikami. Poza tym dobrym pomysłem byłaby możliwość wskakiwania-nie na skrzynie, a na kulę

Spoiler:
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Hmm... Wskakiwać na kulę? Takie akrobacje zdecydowanie by się mu nie spodobały. Ale może Kari Mata by tak mogła?
Awatar użytkownika
Newt Salamander
Starszy Norman
Kontakt:

Tak, to było by ciekawe. Jednocześnie jedyną osobą która z podwórka została jest Molly. Umiejętność którą jej bym dał to... W sumie nie wiem. Możliwość odblokowania specjalnych przejść (Litera M jako symbol). Ale to nie koniec ponieważ każda postać posiadała dwie umiejętności. Jakie by jeszcze mogły być?

Spoiler:
Awatar użytkownika
Burak Chrumburak
Starszy Norman

Post autor: Burak Chrumburak »

Kornelek mógłby blokować strażników tak jak Kretes blokuje emitery cząsteczek i mógłby przy spacji zamieniać się miejscami z obiektem, na który patrzy
Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Burak Chrumburak pisze:Kornelek mógłby blokować strażników tak jak Kretes blokuje emitery cząsteczek i mógłby przy spacji zamieniać się miejscami z obiektem, na który patrzy
Świetny pomysł. Niszczenie strażników mogłoby się okazać zbyt potężne. Blokować ich może również przy pomocy szponu (blokując ich laser jak błyskawice mocy). Co do zamiany miejsc to fajne nawiązanie do jego teleportera chaosu (jeśli o to ci chodziło) i dawałoby to graczom nowe możliwości (ja bym tylko uściślił to do obiektów sąsiadujących z Kornelkiem, bo inaczej ciężko by było tym sterować).
Może kiedyś w jakieś przygodzie znów doszłoby do wessania bohaterów do monolitu, tym razem mniejszego i tam byłoby więcej rodzajów strażników, więcej postaci (pasują tu przede wszystkim jeszcze Molly i Kari Mata, ale nie obraziłbym się też na kogoś innego np. Cthuluhulu), a może nawet więcej obiektów.
ODPOWIEDZ