InfoMod do RiC i RiWC

Obrazek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Roostar
Norman

InfoMod do RiC i RiWC

Post autor: Roostar »

Dla zainteresowanych poznaniem co dokładnie dzieje się z grą i zmiennymi podczas rozgrywki stworzyłem dwie wersje InfoModa, czyli modyfikacji która wyświetla na ekranie oraz na bieżąco odświeża niektóre informacje z gry.
Dokładne działanie widoczne na screenach:
Obrazek

Mod wzorowany na podobnym modzie stworzonym przez Dawida6, który wyświetla pozycje myszki na ekranie.

Wersja RiC:
RIC_infomod_0.2.zip
Wersja RiWC:
RIWC_infomod.zip
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt, 22 lut 2022, 00:26 przez Dawid6, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: naprawa kolejności załączników
Awatar użytkownika
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Re: InfoMod do RiC i RiWC

Post autor: kretonpodziemny »

Czy jest szansa na InfoModa do innych części serii?
To narzędzie może być przydatne, ale fajnie by było, gdyby można je było włączać i wyłączać w opcjach w zależności od potrzeb (kiedy chcesz to podglądasz statystyki, a kiedy nie, to zostawiasz sobie pełną widoczność).
Dodatkowo taki opcjonalny InfoMod mógłby wejść do gry jako patch dla wszystkich (nie tylko dla weteranów), ale do jego odblokowania potrzebne by było przejście gry chociaż raz (oczywiście w RiKN trzeba by było osobno uwzględnić oba poziomy trudności - odblokowanie w łatwym nie odblokowywałoby w trudnym), aby nie był ułatwieniem ani utrudnieniem dla tych, którzy dopiero poznają PR. Myślę, że nawet po resecie RiSP, RiU, RiK:TTW i RiMS czy po wyczyszczeniu szuflad w RiKN opcja powinna w grze pozostać.
Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli!
Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modowanie”