Jedyna szansa na powrót gier z reksiem (według mnie)

Obrazek
Po co komu 3D? Czyżby Aidem Media popierało ustroje totalitarne? I czy Pocopane zostało przez kogoś bestialsko pokopane? Tu mówimy ogólnie o nowej serii Przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TrolekSXT
Się Odezwał

Jedyna szansa na powrót gier z reksiem (według mnie)

Post autor: TrolekSXT »

WITAM! Jestem nowy na tej grupie, ale nie znaczy to że nie wiem co się dzieje z aidem media i osobami zajmującymi się kiedyś grami z reksiem.
Wiem że aidem media to teraz boombit games, a Chrynkiewicz który pisał scenariusze jest teraz w very nice studio i że obie te firmy tworzą teraz gry mobilne.
Z tego powodu śmiem wątpić że powrócą do tworzenia jakichkolwiek gier z reksiem.

Ale jak przeglądałem sobie ostatnio różne fora o reksiu to te gry na szczęście nadal mają wiele fanów, więc przyszedłem tutaj podzielić się swoimi przemyśleniami.
Straciłem już wiarę w powrót twórców do tworzenia reksia, ale reksio moim zdaniem może powrócić. Jeżeli znajdą się jacyś fani reksia którzy mają coś wspólnego z programowaniem lub potrafią tworzyć grafiki, to gry reksia mogłyby odżyć w jakimś takim fanowskim projekcie. Pieniądze na wykupienie praw do postaci i innych ważnych i potrzebnych rzeczy można by było zdobyć w dobrowolnej zbiórce od innych fanów którzy chcieliby pomóc ale nie mają żadnej wiedzy i żadnych umiejętności w tworzeniu gier.

To tylko moje skromne przemyślenia, więc przepraszam za wszystkie błędy w tym poście. Nie znam się również na wszystkich rzeczach potrzebnych do stworzenia gry, więc jeżeli stworzenie takiej fanowskiej gry jest praktycznie niemożliwe to również przepraszam.
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Re: Jedyna szansa na powrót gier z reksiem (według mnie)

Post autor: Dawid6 »

Cześć!
Miło widzieć zainteresowanie tematem, ale przybyłem tu, niczym czarny kruk, zwiastować złą nowinę: różne próby były już podejmowane i wygląda na to, że stworzenie większego projektu przy stopniu zaangażowania i dostępności aktywnych forumowiczów jest faktycznie praktycznie niemożliwe. Każdy ma jakieś tam swoje zajęcia (głównie oczywiście związane z edukacją) i ciężko nam się zebrać do kupy.
Z drugiej strony dane nam było ujrzeć pojedyncze osoby, które tworzyły większe lub mniejsze projekty w klimatach reksiowych: klikaną przygodówkę czy grę tekstową. (Jakbyś chciał się zapoznać, to zapraszam na Reksio Discord do działu z projektami.)
Może coś, o czym mówisz, kiedyś się spełni. Nie wiem. Na razie szansa na to jest równa szansie na wyjście drugiego epizodu CoS 2.
Chyba że o czymś nie wiem :kuratoren:

BTW. co to za "różne fora o reksiu", które przeglądałeś?
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
klon900
Bywalec Nory
Kontakt:

Post autor: klon900 »

Potwierdzam
Awatar użytkownika
mysliwy112
Roz-krecony

Post autor: mysliwy112 »

Potwierdzam.

Ale taka prawda, większość z nas chciałaby stworzyć jakąś fanowską grę Reksiową. Problemem jest czas. Ale ogólnie wydaje mi się, że jakbyś zaczął coś tworzyć samemu, to mógłbyś liczyć na nasze wsparcie, a może nawet współpracowników przy projekcie.
ODPOWIEDZ