Silnik Reksia

Obrazek
Czy strażnik z Egiptu miał sklerozę? Czy doktor Jones przybył do Egiptu w poszukiwaniu magicznego kielicha? Jak przebrnąć przez egipskie ciemności?
Czemu zaawansowani technologicznie Starożytni Kretoni bali się starcia z prymitywnymi Jaskiniowcami? Tu rozmawiamy o piątej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
retr0
Się Odezwał

Silnik Reksia

Post autor: retr0 »

Hej, ostatnio powróciłem do Reksia i postanowiłem zrobić grę podobną do niego :P . Jako iż znam się na tworzeniu gier pomyślałem że to będzie łatwa sprawa, lecz silnik Clikcteam Fusion nie jest odpowiedni do takich gier. A więc proszę was na szybką odpowiedź na temat silnika Reksia, słyszałem coś o "Bloomoo" ale za bardzo nie mogę tego znaleść. :(

Przyklejam. //Kretes102
Awatar użytkownika
mysliwy112
Roz-krecony

Re: Silnik Reksia

Post autor: mysliwy112 »

Niestety Bloomoo, wcześniej zwany Piklib jest prywatnym silnikiem AM więc w internecie go raczej nie znajdziesz (też szukałem) :cry: Możesz spróbować skontaktować się z AM z prośbą o jego użyczenie, ale to też raczej podchodzi pod niemożliwość. W dodatku parafrazując jednego z twórców "piklib był niestabilny i nie był dobrze opisany", więc nawet jakbyś zdobył silnik to i tak nauka korzystanie z niego nie byłoby zbyt przyjemnym doświadczeniem. Ostatecznie AM przesiadło się na Unity i stworzyło na nim RiMS, więc silnik nie wydaje się do tego najgorszy.

Zawsze jak potężnie się uprzesz możesz stworzyć grę poprzez edycję samych gier z Reksiem nad których rozpracowaniem odbywają się prace (Cooo że to nielegalne? Nie wiem o czym mówisz :shock: ) innymi słowy, na tym nie zarobisz.

:oops: oj jeżeli chodziło Ci o samą specyfikację Bloomoo too, ech kiedyś będę musiał opisać jeżeli ładnie poprosisz :P, nie no pisz jeżeli chcesz coś wiedzieć.

tl;dr
Raczej nie ma co sobie zawracać głowy BlooMoo, poza starymi grami AM go raczej nie znajdziesz :roll:
Awatar użytkownika
retr0
Się Odezwał

Post autor: retr0 »

Wielkie dzięki za odpowiedź :P . A więc zostaje przy ClickteamFusion, co prawda wiem że na Unity zrobili miasto sekretów lecz wolałbym styl 2D, sam rozumiesz te rysowane postacie oraz tło. To właśnie to nadało klimat gier o Reksiu :wink: . Mimo to wielkie dzięki za odpowiedź :mrgreen:
Awatar użytkownika
mysliwy112
Roz-krecony

Post autor: mysliwy112 »

Wiesz Unity też może służyć do 2d (nie twierdzę że Clickteam jest złym wyborem :wink: ). Cieszę się że kogoś PR zainspirowały do tworzenia gry. Zawsze możesz tu od czasu do czasu napisać coś o postępie swoich prac :D
KogutWspaniały
Stawia Opór

Post autor: KogutWspaniały »

Pisałem wcześniej na tym forum właśnie o FanMade reksia można zobaczyć już moją pracę na moim kanale https://www.youtube.com/watch?v=jxOkdbCmuWI&t=2s 30 grudnia pisałem ale nikt nic nie odpisywał więc piszę tutaj
Kubala
Się Odezwał

Post autor: Kubala »

Link do Discorda, coś? Czy projekt żyje?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Reksio i Kapitan Nemo”