Problem z crashowaniem

Obrazek

Czy sofanie w czasie szkodzi na linię? Jak nauczyć się języka jaskiniowców? Czy fanatyzm Ryżokitowców był spowodowany za ciasnymi nakryciami głów? Tu piszemy tylko o czwartej części przygód Reksia.
ODPOWIEDZ
Okish
Się Odezwał

Problem z crashowaniem

Post autor: Okish »

Witam forumowiczów!
Mam pewien problem związany z crashem.
Na samym początku gry, gdy nalezy zbudować żuraw nad jeziorem dochodząc do 4 etapu (tj. Włożenie anteny lub chomika Diesela) wyskakuje mi crash i wyłącza gra
Wiecie może jak temu zapobiec?
Awatar użytkownika
mysliwy112
Roz-krecony

Re: Problem z crashowaniem

Post autor: mysliwy112 »

Nie będę tu dużą pomocą, ale wspomnę trzy podstawowe rzeczy:
  • Instalowałeś łatkę?
    Spróbuj przeinstalować grę.
    Znając silnik AM jest możliwe, że gra będzie miała problemy na niektórych komputerach i nowszych systemach operacyjnych (spróbuj odpalić na innej maszynie).
Z łatką jest też możliwość pominięcia rozdziału (tu trzeba zmienić liczbę w pliku .ini) jak Cię to nie będzie specjalnie bolało.
To chyba tyle co mogłem zrobić.

PS: Takich pytań się przypadkiem nie pisze w temacie "Centrum Pomocy"?
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

mysliwy112 pisze:Znając silnik AM jest możliwe, że gra będzie miała problemy na niektórych komputerach i nowszych systemach operacyjnych (spróbuj odpalić na innej maszynie).
Można też zaznaczyć opcję uruchamiania programu w trybie zgodności, zwykle pomaga w tego typu sytuacjach. I owszem, trzeba było spytać w Centrum Pomocy. Wszak nie jest trudno znaleźć tamten temat, Okish.
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
kacrudy
Roz-kreca się

Post autor: kacrudy »

Jeżeli grasz z płytą i wybrałeś typ instalacji oszczędny, możesz spróbować wyciągnąć płytę przed zamontowaniem części, włożyć z powrotem, a gdy zacznie się kręcić, zamontować część. Musiałbym mieć dostęp do gry, żeby ci pomóc, tymczasem mam ją na innym komputerze, a instalować od nowa mi się nie chce.
Lubię Reksia.
I tyle.
ODPOWIEDZ