Pytania do Danceny'ego - Wycena czarów

Obrazek
Czy można samodzielnie opanować skomplikowane zaklęcia? Jak wielkie szkody może przynieść nieodpowiednie podejście do nauki? Czy historia pamięta spowodowane przez to samozapłony, albo samozamarznięcia? I czy komukolwiek jeszcze... uda się wyleczyć rudyzm?
O tym już wkrótce.
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Naklejki: 4
Kontakt:

Pytania do Danceny'ego - Wycena czarów

Post autor: Dizel »

Tutaj Danceny wyceni trening czarów, których będziecie pragnęli się wyuczyć.
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Naklejki: 17

Re: Pytania do Danceny'ego - Wycena czarów

Post autor: Czarnoksieznik »

Szanowny Panie Danceny, pragnę uprzejmie prosić o wycenę nauki trzech czarów z mojej szkoły magii. Mianowicie chodzi tu o czary: Jetflame, Song of Flames oraz Ring of Fire 1.
Obrazek
Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!
Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Shirion pokręcił głową ze zdziwieniem.
- Ambitnie i ryzykownie. Jest to przyjemność warta 750 $ - odpowiednio 250 $ za sztukę, o ile można tak mówić o zaklęciach.
Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Shirion uśmiechnął się złowieszczo.
- To zaklęcie ciekawe, użyteczne, lecz również... bardzo ryzykowne. Trening będzie kosztował Cię 350 $.
Weird Glory – Zaklęcie, przejmujące chwilowo kontrolę nad umysłem przeciwnika. Powoduje jedną z czterech losowych czynności.
1. Sprawia, że otrzymujesz bonus 40% do ataku
2. Sprawia, że całe otoczenie ma w Tobie wiernego towarzysza i ma wrażenie, że długo bywasz w jego obecności.
3. Sprawia, że losowe przedmioty chcą Cię zabić z premedytacją.
4. Sprawia, że zostajesz obdarowany pechowym urokiem, dzięki któremu jesteś w stanie potknąć się nawet o najzwyklejsze przedmioty.

Moc: 0 Mana: 120 Użycie w walce 1x Regeneracja ... Efekty uboczne: zależne od wylosowanego numeru.
Awatar użytkownika
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Pan Kreton Dykta 10 »

Dizelku, ile kosztuje Wall Runner?

Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Shirion skrzywił się niemiłosiernie.
- Czy ja wyglądam na Dizelka? - zapytał
Awatar użytkownika
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Pan Kreton Dykta 10 »

Mówię, że jestem naćpany, i że chcę to kupić.

Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Shirion zaśmiał się złowieszczo.
- W takim razie, nie mogę nic panu sprzedać. Proszę wyleczyć się ze swojego stanu i wrócić tu ponownie.
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Mijam wychodzącego Vudixa i witam Pana Alchemika. Proszę go wycenę i opis Song of Avalanche oraz Ice Sword, a także samą wycenę nauki Refreshments, Res-ice-tance, Spearmint, Global Cooling, Phicicle. Zdumionego zapewne Shiriona uspokajam, mówiąc, iż nie jest pewna ich chęć nauczenia się na raz z mej strony. Po prostu lubię gromadzić dane.

W ostatniej chwili przypominam sobie również o pewnej ciekawostce związanej z Ice Creation. Pytam, ile kosztuje kreacja runy dla danego przedmiotu stworzonego za pomocą owego zaklęcia i na jakiej zasadzie to działa, mając nadzieję, że nie przekroczyłem limitu pytań.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Shirion, usłyszawszy ogrom Twoich pytań, postanowił rzucić o ziemię jedną ze swoich straszliwych run. Nie zorientowałeś się nawet kiedy wylądowałeś na zewnątrz. Na drzwiach alchemicznego sklepu pojawiła się wywieszka "Nie przeszkadzać, przeżywam egzystencjalnego kaca".
[możesz próbować dalej]
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dawid6 »

Zakładam płaszcz, który zrzuciłem z wrażenia i wbiegam do sklepu, szanując przy tym drzwi.
- Przepraszam, że znowu przeszkadzam, ale ta runa była wprost genialna! Ponoć specjalizuje się też Pan w tworzeniu run do zaklęć kreacji, np. Ice Creation. Ile kosztuje taka przyjemność i jakie ma zasady? - pytam niezbyt szybko. - Przy okazji prosiłbym o wycenę i opis Pieśni Lawiny. Mam nadzieję, że to nie zbyt wiele.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Shirion skrzywił się. Nie spodziewał się, że wrócisz tak szybko. Zapytany o cenę pieśni lawiny, podrapał się mądrze po brodzie i chrząknął 2 razy.
- 400 $ starczy.
- No panie, a co ze zastosowaniem?
- cóż... - Danceny zmrużył oczy i spokojnym krokiem udał się na zaplecze alchemicznego sklepu. Po chwili zaczęły dobiegać z niego dziwne odgłosy, coś jakby połączyć odgłosy obdzierania ze skóry z ostrym brzęczeniem metalu. Alchemik wrócił po kilku minutach i trzymał w ręku jakąś dziwną, magiczną kulę, która lewitowała w powietrzu.
- Pan Golly, tak?
- Owszem.
- Weź pan sobie tą kulę i...
- i ?
- Meh, miałem być miły i uczynny. No dobra, Shirion, ostatni raz. Weź się chłopie w garść... - mówił sam do siebie. - No to tak... To słynna zaklęta kula, pochodząca z samego Elysium, zwana potocznie Kulą.
- Ładna nazwa.
- Nieprawdaż? - uśmiechnął się. - Kula pozwala samemu odczytać zastosowanie zaklęć, których chce się wyuczyć.
- Ciekawie.
- Tylko jeden haczyk jest. Nowicjusze w odczytywaniu zastosowań czarów mogą popełniać błędy, toteż, aby się nie rozczarować, proponowałbym przyjść z tym odczytem (którego pan sobie wcale nie wymyśli jak coś) do mnie, a ja go ewentualnie skoryguję. To co, pasuje?
- Może być. A i jeszcze takie jedno pytanie. Ponoć zajmuje się pan również tworzeniem run do zaklęć lodowych kreacji.
- Ja?! - oburzył się. - Kto panu takich bzdur naopowiadał...?
- Mam wrażenie, że wygląd Van Slotha wdaje się panu we znaki.
- Heheh...
- Dobra, to zna się pan na tym?
- Golly, zadałeś mi właśnie pytanie w stylu: "Potrafi pan opisać każdą cząstkę organiczną na świecie?". Potrafić potrafię, ale pytaj o konkrety. Powiedz o jakie konkretnie czary Ci chodzi. Magia kreacji jest jak morze, jest długie, duże i głębokie, a według fanatyków, ciągnie się do kresów tego świata.
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Shirion oburzył się na widok kolejnego gościa. Powiedział Ci w zasadzie to samo, co Golly'emu, a także wręczył Ci magiczną kulę do odczytywania zastosowania zaklęć. Zapytany o ilość pieniędzy, powiedział, że wystarczy mu 500 $.
Awatar użytkownika
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Naklejki: 17

Post autor: Czarnoksieznik »

-Sorry, można? - drzwi nawet nie zdążyły się zamknąć za Sigmą, gdy do środka wkroczył Silver. Danceny'emu nie dane było tego dnia odpocząć. - To ja prosiłbym o wycenę Flame Sword 1 oraz Life Fire Absorb. I tą kulkę do odczytywania efektów czarów, jeśli można.
Obrazek
Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!
Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
Spoiler:
Awatar użytkownika
Dizel
Doradca Budowlańców
Kontakt:

Czarnoksieznik pisze:-Sorry, można? - drzwi nawet nie zdążyły się zamknąć za Sigmą, gdy do środka wkroczył Silver. Danceny'emu nie dane było tego dnia odpocząć. - To ja prosiłbym o wycenę Flame Sword 1 oraz Life Fire Absorb. I tą kulkę do odczytywania efektów czarów, jeśli można.
- yyyy... - zdziwił się Shirion, spostrzegłszy znowu Casiusa.
- yyyy... - dodał chwilę później.
- No dobra, masz pan to wszystko, idź pan w cholerę. 900 $ powinno wystarczyć.
ODPOWIEDZ