Wyzwanie: 15 dni z Reksiem.

Obrazek
Czy Kogut ma za długi dziób? Kretes za wolno chodzi? A może Reksio sepleni? Tutaj prowadzimy rozmowy o całej Starej Serii gier z Reksiem.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Re: Wyzwanie: 15 dni z Reksiem.

Post autor: Kretes102 »

4. Nie mam jednej ulubionej gry z serii, gdyż w grę wchodzą dwie: Reksio i Wehikuł Czasu oraz Reksio i Kapitan Nemo. Moim zdaniem, to najlepsze gry z całej starej serii gier z Reksiem. Zawsze interesowały mnie podróże w czasie oraz liczne zagadki.
Wiem, że piszę to w szerokim skrócie, jednakże już dawno pisałem (i to w innych tematach) o ulubionej grze z serii PR. :wink:
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Paki
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Paki »

Dzień 1. Moją ulubioną postacią jest Kogut Wynalazca, to chyba dla tego, że lubił majsterkować i tak zostało. Poza tym bardzo lubię kretonów i oczywiście Reksia, Kretesa i Kornelka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paki
Starszy Norman
Kontakt:

2. Ulubiony antagonista. Trzeba pamiętać, że Kornelek był kiedyś antagonistą. Dobra historia z nim, dlatego jest ulubionym antagonistą.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paki
Starszy Norman
Kontakt:

Dzień 3. Mój ulubiony moment to zakończenie RiC i zakończenie RiKN.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paki
Starszy Norman
Kontakt:

Nie miałem wczoraj internetu, dzisiaj piszę więc za dwa dni.
4. Ulubiona gra z serii. Moją ulubioną grą jest RiC, aczkolwiek bardzo lubię też RiWC. Pozostałe gry też są świetne, ale te dwie najbardziej dla mnie.
5. Ulubiony czarodziej z RiC. Serpentus Snejk. Jakoś przypadł mi do gustu w RiC, a poza tym lubię Snape'a w Harrym Potterze, więc takie nawiązanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paki
Starszy Norman
Kontakt:

6. . Tak nie grałem w nową serię xD.
Tak więc 7. Ulubiony przedmiot. Różdżka z RiC. Nic jej nie pobije, chyba, że szkatułka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paki
Starszy Norman
Kontakt:

8. Ulubiony soundtrack. Wszystkie są dobre, ale najbardziej to chyba dorożka i Konstantynopol z RiKN.
Obrazek
Awatar użytkownika
Paki
Starszy Norman
Kontakt:

9. Ulubiony wynalazek Koguta Wynalazcy. Oczywiście sofa czasu i legendarny statek kosmiczny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Rex7
Roz-kreca się

Post autor: Rex7 »

Dobra zrobię se.
Dzień 1. Ulubiona postać - Kretes. Jego zrzędzenie, teksty, humor, styl bycia. W pierwszej części - tylko siedział w norce lub chatce i się kąpał - to już był humor. W drugiej części był uprzejmym kretem, to nie był jego prawdziwy charakter.
Dopiero w czarodziejach zaczął zrzędzić i stał się prawdziwym sobą. I tak już zostało
Przekopałem się pod całym oceanem, żeby wam o tym powiedzieć
Awatar użytkownika
Rex7
Roz-kreca się

Post autor: Rex7 »

Dzień 2 - ulubiony antagonista
Chyba TKTPM. Miał świetny plan, działał pod przykrywką, prawie mu się udało. No i pozostał zły do końca.
Przekopałem się pod całym oceanem, żeby wam o tym powiedzieć
ODPOWIEDZ