Plan ataku na Lechistan.
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Naklejki: 7
- Kontakt:
Re: Plan ataku na Lechistan.
Ja, szczerze mówiąc, bombę mam. Czarny, jak u Ciebie z punktami PP? A u innych? Bo za 950 czy tam 975, pamiętajcie, jest atomówka. A za jeszcze mniej wodór.
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- Autor8
- Lord Protektor
- Naklejki: 100
Ja mam tylko 284 prestiżu, strasznie pogardzany kraj jestem.
Na bombę możemy naturalnie płacić.
Na bombę możemy naturalnie płacić.
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Naklejki: 17
- Kontakt:
I. Wczoraj odbyły się wybory w Ser i Herz. Oto wyniki:
1. Partia Zjednoczenie - 45%
2. Partia Socjal i Demo - 25%
3. Kasta i Basta - 17%
4. Socjalistyczna Partia Pracy - 7%
5. KukuBukuZakaNazaNaziBaziWaziKazi - 6%
II. Ser i Herz oficjalnie zjednoczone. Od dzisiaj nazywamy je Demokratyczną Republiką Serherzową lub Ser-Herz. +10 punktów dla D&K
III. Rapia trochę ziemi zdobyła w Lechistanie. +5 punktów dla Rapii
III. Kara dla Rapii za brak odpowiedzi (wojna się jeszcze nie skończyła!). -50 punktów dla Rapii
IV. Lechistan zdobył trochę ziemi w Sobatii. - 4 punkty dla D&K i Tysterii
V. Wojska quisańskie nadal stoją w Tyraspoyu Środkowym.
VI. Armia Lechistanu: 45 000 żołnierzy walczy w Sobatii (słowem mówiąc: wszyscy). +15 punktów dla Tysterii
VII. Mapa:
1. Partia Zjednoczenie - 45%
2. Partia Socjal i Demo - 25%
3. Kasta i Basta - 17%
4. Socjalistyczna Partia Pracy - 7%
5. KukuBukuZakaNazaNaziBaziWaziKazi - 6%
II. Ser i Herz oficjalnie zjednoczone. Od dzisiaj nazywamy je Demokratyczną Republiką Serherzową lub Ser-Herz. +10 punktów dla D&K
III. Rapia trochę ziemi zdobyła w Lechistanie. +5 punktów dla Rapii
III. Kara dla Rapii za brak odpowiedzi (wojna się jeszcze nie skończyła!). -50 punktów dla Rapii
IV. Lechistan zdobył trochę ziemi w Sobatii. - 4 punkty dla D&K i Tysterii
V. Wojska quisańskie nadal stoją w Tyraspoyu Środkowym.
VI. Armia Lechistanu: 45 000 żołnierzy walczy w Sobatii (słowem mówiąc: wszyscy). +15 punktów dla Tysterii
VII. Mapa:
Spoiler:
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
- Czarnoksieznik
- Mistrz Administracyjnej Magii
Rozumiem więc, że Linia Jazz-Gotta pozostała bez obrony w odcinku środkowym? Doskonale. Przerzucam nad nią połowę wojsk drogą powietrzną. Dove, zaatakujemy armię Lechistanu jednocześnie z trzech stron: ty od zachodu, ja od północy i wschodu.
Aw jełopie, twoje wojska mają opuścić Tyraspoy Środkowy, albo je deportuję. To już zaczyna podchodzić pod prowokację wojenną.
Aw jełopie, twoje wojska mają opuścić Tyraspoy Środkowy, albo je deportuję. To już zaczyna podchodzić pod prowokację wojenną.

Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!
Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
Spoiler:
- Autor8
- Lord Protektor
Zwrot grzecznościowy "jełop" użyty, to koniec śmieszkowania. Wycofujemy się z Tyraspoyu i zajmujemy tam Ósterię, Jatanazję i Polloretę.
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Kontakt:
Jak z bombami? Póki całe wojsko Lechistanu jest skupione, planuję atak. Może być tak, że ktoś kupi informatora, który będzie nas informował o gęstości skupienia oraz Jestem miłym uczynnym i eleganckim Traktorkiem. W życiu bym nie pomyślał o pisaniu wulgaryzmów na czacie. wojsk PKD, ja mogę zrzucić tam bombę czy dwie, następnie prowadził będę "partyzanckie" działania na terenie skażonym.
KRETES: informator zwykłe czy znowu specjalny. I wgl jak stoi ten informator, my go czasem nie opłaciliśmy?
SOJUSZ: pisać, kto ma atomówki, kto może ewentualnie opłacić tego wyżej.
Ogólne informacje o planowanym ataku: szybko wycofujemy wojska, następnie zrzucam(y) bombę atomową lub dwie na największe skupiska wojsk Lechistanu. Nie jestem pewien, czy wycofanie armii się uda, np. armii mojej, ale... Tu mogę pokusić się o dostawę ropy na miejsce walki i podpalenie jej. Ściana ognia powinna zatrzymać na jakiś czas wroga. Dodatkowo za tą ścianą ustawiłbym działa jakieś automatyczne, a w ogień powrzucał parę dodatkowych naczyń z ropą. Część mojej armii (100-200 ludzi) po zrzuceniu bomby zostanie przetransportowana na obrzeża terenu skażonego (po przejściu fali uderzeniowej, itp.), dodatkowo po wybuchu UWAGA armia Lechistanu może być w rozsypce i w panice. Należy ich zaskoczyć podczas ewentualnej ucieczki, bo nie sądzę, żeby jakieś wojsko zachowało spokój po wybuchu bomby atomowej, a tym bardziej większej ilości. Należy ich dobić. 45'000 to prawie całe wojsko PKD, więc po udanym starciu nie mamy się czym dłużej przejmować. Potrzebuję waszych odpowiedzi i zatwardzenia zatwierdzenia planu.
Czarny, Ty też masz dużo ropy, c'nie
Też potrzebne: wasz hajs i PP.
Dla zaufania
mój hajs to 91 tyś (lekko ponad), a PP 1243.
KRETES: informator zwykłe czy znowu specjalny. I wgl jak stoi ten informator, my go czasem nie opłaciliśmy?
SOJUSZ: pisać, kto ma atomówki, kto może ewentualnie opłacić tego wyżej.
Ogólne informacje o planowanym ataku: szybko wycofujemy wojska, następnie zrzucam(y) bombę atomową lub dwie na największe skupiska wojsk Lechistanu. Nie jestem pewien, czy wycofanie armii się uda, np. armii mojej, ale... Tu mogę pokusić się o dostawę ropy na miejsce walki i podpalenie jej. Ściana ognia powinna zatrzymać na jakiś czas wroga. Dodatkowo za tą ścianą ustawiłbym działa jakieś automatyczne, a w ogień powrzucał parę dodatkowych naczyń z ropą. Część mojej armii (100-200 ludzi) po zrzuceniu bomby zostanie przetransportowana na obrzeża terenu skażonego (po przejściu fali uderzeniowej, itp.), dodatkowo po wybuchu UWAGA armia Lechistanu może być w rozsypce i w panice. Należy ich zaskoczyć podczas ewentualnej ucieczki, bo nie sądzę, żeby jakieś wojsko zachowało spokój po wybuchu bomby atomowej, a tym bardziej większej ilości. Należy ich dobić. 45'000 to prawie całe wojsko PKD, więc po udanym starciu nie mamy się czym dłużej przejmować. Potrzebuję waszych odpowiedzi i zatwardzenia zatwierdzenia planu.
Czarny, Ty też masz dużo ropy, c'nie
Też potrzebne: wasz hajs i PP.
Dla zaufania
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
- Autor8
- Lord Protektor
Cesarz zatwierdza plan.
142.219 Petrudolarów miałem, ale to 10.06... Ja od tego czasu nie aktualizuje tematu ;-; Kur.
A PP (Punkty Prestiżu, mam nadzieję, bo już nic nie rozumiem tutaj...) to już mówiłem 284 punkty.
142.219 Petrudolarów miałem, ale to 10.06... Ja od tego czasu nie aktualizuje tematu ;-; Kur.
A PP (Punkty Prestiżu, mam nadzieję, bo już nic nie rozumiem tutaj...) to już mówiłem 284 punkty.
- Czarnoksieznik
A owszem. Ropy ci u nas dostatek. Trochę ponad pięć milionów litrów.
Mam 105 105 dolarów i 479 PP. Dove, skąd ty tyle tego masz?
EDIT: Źle policzyłem sobie punkty za urodzaj. Mam 1291.
Dobra. Dove, jeżeli dobrze patrzę na wykaz nagród, powinieneś mieć dwie atomówki i wodorówkę. Ja też mam dwie atomówki i wodorówkę. To wystarczy. Zrzucimy po jednej wodorowej, ewentualnie dorzucimy atomówkę.
Przeznaczam cztery miliony litrów ropy na mur ognia. Dove, ile ty?
Mam 105 105 dolarów i 479 PP. Dove, skąd ty tyle tego masz?
EDIT: Źle policzyłem sobie punkty za urodzaj. Mam 1291.
Dobra. Dove, jeżeli dobrze patrzę na wykaz nagród, powinieneś mieć dwie atomówki i wodorówkę. Ja też mam dwie atomówki i wodorówkę. To wystarczy. Zrzucimy po jednej wodorowej, ewentualnie dorzucimy atomówkę.
Przeznaczam cztery miliony litrów ropy na mur ognia. Dove, ile ty?

Spoiler:
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Kontakt:
W ogóle to już zapomniano o tamtym informatorze. Jeśli chcecie, możecie kupić jakiego chcecie. Ja mogę wszystko zaoferować.
A oto plan wydarzeń na dzisiaj:
1. Linia JazzGotta w dużej ilości zniszczona. Ponadto Tysteria zdobyła trochę ziemi w Lechistanie. +40 punktów dla Tysterii.
Wytrzymałość linii: 4 000/70 000.
2. QSX zajął ziemie w Jakolicji, Jatanazji i Pollorecie. +30 punktów dla QSX
3. Lechistan z całą swoją armią zdobył nielicznie ziemię w Sobatii, jednak koalicja rozbiła mur od północnej strony. - 2 punkty oraz +4 dla DiK oraz Tysterii
4. Serherzowa Republika chciałaby trochę ziemi w Lechistanie. Chce założyć tam kolonię. Co Wy na to?
5. Możliwe jest odblokowanie tajnej nagrody. Jeśli któryś z Was chce ją zdobyć, musi uzbroić się w cierpliwość i odpowiednie kombinowanie. Na świecie Fur znajdują się cztery wulkany. Musicie, wykorzystując wszystkie, ułożyć z nich trójkąt. Jeśli się to wam uda, oczywiście
Jest to wykonalne, ale trzeba dokładnie przeczytać zdanie: "Musicie, wykorzystując wszystkie, ułożyć z nich trójkąt.". To taka mała podpowiedź
Oto mapa do wykorzystania:
6. Mapa świata:
A oto plan wydarzeń na dzisiaj:
1. Linia JazzGotta w dużej ilości zniszczona. Ponadto Tysteria zdobyła trochę ziemi w Lechistanie. +40 punktów dla Tysterii.
Wytrzymałość linii: 4 000/70 000.
2. QSX zajął ziemie w Jakolicji, Jatanazji i Pollorecie. +30 punktów dla QSX
3. Lechistan z całą swoją armią zdobył nielicznie ziemię w Sobatii, jednak koalicja rozbiła mur od północnej strony. - 2 punkty oraz +4 dla DiK oraz Tysterii
4. Serherzowa Republika chciałaby trochę ziemi w Lechistanie. Chce założyć tam kolonię. Co Wy na to?
5. Możliwe jest odblokowanie tajnej nagrody. Jeśli któryś z Was chce ją zdobyć, musi uzbroić się w cierpliwość i odpowiednie kombinowanie. Na świecie Fur znajdują się cztery wulkany. Musicie, wykorzystując wszystkie, ułożyć z nich trójkąt. Jeśli się to wam uda, oczywiście
Jest to wykonalne, ale trzeba dokładnie przeczytać zdanie: "Musicie, wykorzystując wszystkie, ułożyć z nich trójkąt.". To taka mała podpowiedź
Oto mapa do wykorzystania:
Spoiler:
Spoiler:
- Czarnoksieznik
Armię skupiam głównie na Tyraspoyu Wschodnim, jednocześnie jednak wspomagam Dawida w Sobatii.
Dove, kiedy przeprowadzimy zaplanowany atak atomowy?
Jeśli chodzi o Ser-Herz, nie widzę przeszkód. Dove, wypowiedz się.
Dove, kiedy przeprowadzimy zaplanowany atak atomowy?
Jeśli chodzi o Ser-Herz, nie widzę przeszkód. Dove, wypowiedz się.

Spoiler:
- Dawid6
- Bezpieczeństwo Forum
- Kontakt:
Też nie widzę problemu w sprawie SH.
Atak? Może jutro? Wodorówka i atomówka z dwóch stron 'k. Tylko teraz - Art, Aw, kupcie informatora. Zwykłego czy tam nie, ustalcie z Kretsem.
Aw, widzę, że odciąłeś tamte dwie prowincjeczyjaktonazwać Lechistanu. Dobrze, teraz nie powinieneś mieć problemu z zajęciem tego terenu.
Na mur ognia przeznaczam 2 miliony litrów ropy. Ponadto można by kupić od Krets jakieś działa samostrzelne czy coś w tym stylu (CZY TO ISTNIEJE). Panie Patryku, wypowiedz się pan w kwestii ceny.
Wojska skupiam na froncie sobackim po to tylko, by stopniowo je odsyłać do na bezpieczną odległość. Robię jakieś zamieszanie, wstrzymujące na chwilę atak, po czym wraz z Czarnym ogarniamy ścianę płomieni MWAHAHAHA... Znaczy, już mi przeszło... A następnie na zajęte próbą przedostania się przez tą ścianę wojsko razimy wraz z Czarnukiem bombami. Tak, by zniszczyć jakieś 70-90% bytujących tam wojsk, z priorytetem dużych skupisk, bo tam najłatwiej wywołać panikę. Potem się pomyśli.
Atak? Może jutro? Wodorówka i atomówka z dwóch stron 'k. Tylko teraz - Art, Aw, kupcie informatora. Zwykłego czy tam nie, ustalcie z Kretsem.
Aw, widzę, że odciąłeś tamte dwie prowincjeczyjaktonazwać Lechistanu. Dobrze, teraz nie powinieneś mieć problemu z zajęciem tego terenu.
Na mur ognia przeznaczam 2 miliony litrów ropy. Ponadto można by kupić od Krets jakieś działa samostrzelne czy coś w tym stylu (CZY TO ISTNIEJE). Panie Patryku, wypowiedz się pan w kwestii ceny.
Wojska skupiam na froncie sobackim po to tylko, by stopniowo je odsyłać do na bezpieczną odległość. Robię jakieś zamieszanie, wstrzymujące na chwilę atak, po czym wraz z Czarnym ogarniamy ścianę płomieni MWAHAHAHA... Znaczy, już mi przeszło... A następnie na zajęte próbą przedostania się przez tą ścianę wojsko razimy wraz z Czarnukiem bombami. Tak, by zniszczyć jakieś 70-90% bytujących tam wojsk, z priorytetem dużych skupisk, bo tam najłatwiej wywołać panikę. Potem się pomyśli.
Tym kolorem moderuję.
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Kontakt:
Działa samostrzelne? No.. gdybyście to graficznie (nie musicie rysować xD) przedstawili, to ja prędziutko na Zaplecze i patrzę czy coś takiego posiadam.
No, obecnie armia Lechistanu wycofała się z Sobatii i kieruje się na wschód.
No, obecnie armia Lechistanu wycofała się z Sobatii i kieruje się na wschód.
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Kontakt:
A, pozostała kwestia tych wulkanów.
Zarówno Dawid, jak i Czarny dobrze odpowiedzieli.
Chodziło stworzenie trójkąta z czterech wulkanów. Mieliście po prostu wyciąć te wulkany i ułożyć je w trójkąt. Sprytne, nie?
Jednak ktoś o 5 minut był szybszy.
A był to...
To jemu przysługuje zdobycie tajnej nagrody, o której poinformuję w jego temacie.
Zarówno Dawid, jak i Czarny dobrze odpowiedzieli.
Chodziło stworzenie trójkąta z czterech wulkanów. Mieliście po prostu wyciąć te wulkany i ułożyć je w trójkąt. Sprytne, nie?
Jednak ktoś o 5 minut był szybszy.
A był to...
Spoiler:
- Kretes102
- Poznaniak Nieszczelny
- Kontakt:
Uwaga, wojska Lechistanu się podzieliły po połowie. Jedna prze na zachód (22 500), druga na północ (22 500).
- Czarnoksieznik
...Serio?
Dobra. Skoro tak.... ruszam na spotkanie północnej armii. Jednocześnie część bombowców wysyłam do pomocy Dawidowi na zachodzie. Myślę, że można zrezygnować z atomówki, ale wodorowe i ropa w dalszym ciągu stoją.
Aw, jak widzisz, masz wolną rękę na wschodzie. Plądruj, zajmuj i takie tam. Wiesz, co robić zresztą.
Dobra. Skoro tak.... ruszam na spotkanie północnej armii. Jednocześnie część bombowców wysyłam do pomocy Dawidowi na zachodzie. Myślę, że można zrezygnować z atomówki, ale wodorowe i ropa w dalszym ciągu stoją.
Aw, jak widzisz, masz wolną rękę na wschodzie. Plądruj, zajmuj i takie tam. Wiesz, co robić zresztą.

Spoiler: