Kryminały

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Luk
Lider Podziemia

Kryminały

Post autor: Luk »

Lubicie kryminały? Tutaj można pogadać o nich i wogóle. Ja lubię, ale nie czytałem ich zbyt wiele. Zacząłem miesiąc temu. Na razie czytałem tylko kilka książek Agaty Christie z Herkulesem Poirotem w roli głównej. Ale bardziej lubię Sherlocka Holmesa, ale nie ma książek z nim w bibliotece publicznej. Obecnie czytam ''Słonie mają dobrą pamięć''. A wy?

PS. Wiem, powinienem napisać w temacie ''Książki'', ale tamten temat poświęcony jest ogólnie książkom, a ten tylko i wyłącznie kryminałom.
Awatar użytkownika
Kacper98
Forumowy Artysta
Naklejki: 6

Post autor: Kacper98 »

Raczej ich nie lubię :wink:
Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
:(
Awatar użytkownika
Dominik
Bardzo Stary Norman
Kontakt:

Post autor: Dominik »

Nie czytam zbyt często kryminałów, prawie wcale... Jednym z nielicznych, który polecam jest dziejący się w latach 60. XX w. świetny komiks Janusza Christy "Śladem białego wilka". Opowiada o dwójce marynarzy, którzy zmuszeni przez przestępców, pod dowództwem von Bombkego i Hilarego Zamsza, do szukania złota w hitlerowskich bunkrach. Dodatkowo muszą ukrywać się przed milicją, która poszukuje ich za kradzież strzelb mysliwym, którzy także kręcą się koło bunkrów. Sensacyjna fabuła - jak to zwykle u Christy - została wzbogacona dużą dawką humoru. Polecam :wink: !

Obrazek
Lwów i Wilno na zawsze polskie!
Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia.
Obrazek Piszę poprawnie po polsku
"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
Awatar użytkownika
nieznany
Mistrz Gry
Naklejki: 4

Post autor: nieznany »

Głównie kryminały o Poirocie i Holmesie, bardzo lubię. Ale jest też seria detektywistyczna ,,Trzej Detektywi" Hitchcocka, nie zawierająca wiele przemocy i morderstw, ale za to często towarzyszą wszystkiemu tajemnicze zjawiska (np. mumia szepcze, z lustra wychodzi człowiek, czaszka mówi itp).
Obrazek
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku).
Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem.
"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)
Awatar użytkownika
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dadi »

nieznany pisze:Ale jest też seria detektywistyczna ,,Trzej Detektywi" Hitchcocka, nie zawierająca wiele przemocy i morderstw, ale za to często towarzyszą wszystkiemu tajemnicze zjawiska (np. mumia szepcze, z lustra wychodzi człowiek, czaszka mówi itp).
Uwielbiam tą serię.
Przeczytałem kilka części.
Niestety ostatnio nie mam czasu na czytanie.
Obrazek
Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
Awatar użytkownika
Doktor Jones
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Doktor Jones »

Ja lubię tylko W11 i Detektywów
Awatar użytkownika
Buizel
Starszy Norman
Kontakt:

Post autor: Buizel »

Ja kocham kryminały.
Mam ich całą półkę a obecnie czytam "Czapkę Holmesa". :wink:
Odchodzę bardzo mi przykro ,ale to prawda ! Bywajcie fani Reksia !
Pozdro.
Buizel
Awatar użytkownika
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Naklejki: 7
Kontakt:

Post autor: Dadi »

Doktor Jones pisze:Ja lubię tylko W11 i Detektywów
Tu rozmawiamy o książkach a nie o serlialach i filmach.
Obrazek
Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Re: Kryminały

Post autor: Autor8 »

@odkop
Bardzo lubię kryminały. Podoba mi się, że można razem z detektywem podczas lektury wymyśleć, kto jest winny i czemu to zrobił. No niestety przez brak czasu, brak odpowiednich informacji i brak dostępu do odkrytych już ciekawych pozycji sprawiły, że przeczytałem tylko kilka książek o Holmesie i kilka mniejszych serii zagadkowych. Mam nadzieję, że kiedyś to nadrobię, szczególnie, że w obecnych czasach coraz łatwiej można znaleźć ciekawą książkę :)
Awatar użytkownika
Dolan
Roz-kreca się

Re: Kryminały

Post autor: Dolan »

Ja osobiście nie przepadam , kiedyś tylko oglądałem W11 :)
ODPOWIEDZ