[komiks] Reksio i Kretes: Skarb Umuritu

Obrazek
Tutaj możemy publikować swoją twórczość , pisać wierszyki i bawić się w różne zabawy literackie

Jak ci się podoba?

Fajne
16
64%
Może być
7
28%
Takie sobie
2
8%
Nie podoba mi się
0
Brak głosów

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Re: [komiks] Reksio i Kretes: Skarb Umuritu

Post autor: Kretes102 »

Tak długo wyczekiwany komiks już jest! No, przyznam, że nieco zmieniła się szata graficzna. Doszedłem do wniosku, że poprzedni wygląd nie zachwycał i postanowiłem go odświeżyć :). Jednak to Wam pozostawiam ten komiks do oceny, ewentualnie jakieś krytyki. Co do następnej części, to jeśli mi się uda, komiks pojawi się na Wielkanoc, a jeśli nie, to niestety, będziecie musieli poczekać do wakacji na kolejną część.
No, to tyle ode mnie. Zapraszam do przeczytania :).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Małe sprostowanie: na pierwszym obrazku Hummels specjalnie powiedział "będziem", zamiast "będziemy". To tak, gdyby ktoś pomyślał, że to literówka :wink:.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Komiks jest bardzo dobry, trzyma poziom. Najważniejszym osiągnięciem jest barwna fabuła, resztę trzeba dopracować. Grafika jest lepsza niż ostatnio. Z wklejaniem postaci nie ma już jakichś większych problemów, bardziej zająłbym się inną sprawą. Mianowicie, chodzi o nowe lokacje/tła itd. Nie wychodzą one za dobrze. Humoru prawie nie ma. To trzeba zmienić. Więcej gagów i bezsensu. Bez tego ten komiks staje się lekko szary i niepasujący do Reksia. Aha, i błagam, dawaj komiks w spoilerze, gdyż dosyć długo ładuje się strona (tym bardziej, że ładują się równocześnie inne części komiksu).
Oceny nie wystawiam, bo po co.
Pozdrawiam,
Autor8.
Awatar użytkownika
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10

Post autor: Matek »

Nudzi mi się to ocenię. Na początku chciałbym powiedzieć, że nowe logo twojego komiksu o wiele lepsze od poprzedniego, blebleble. Przejdę do konkretów... Kretes na pierwszych obrazkach wygląda jakby oberwał czymś ciężkim w głowę, na innych wygląda podobnie. W tej części na prawie każdym obrazku ma złe proporcje. Te postacie namalowane przez ciebie w ogóle nie pasują do komiksu. Za to 6/10. Fabuła, hm, w tym rozdziale dość nudno, szczerze tylko końcówka mnie zaciekawiła. Za nią też 6/10. Humoru nie ma, więc nie oceniam. Niestety ten rozdział lekko mnie zawiódł... Różnica między tym, a poprzednim numerem jest bardzo mała, udało Ci się tylko trochę poprawić grafikę, a jednocześnie pogorszyć ją. Przekombinowałeś. Za tą cześć daję 6,5/10. Czekam na następne rozdziały i oczekuję, że się poprawisz.
Awatar użytkownika
Pan Kreton Dykta 10
Bardzo Stary Norman
Naklejki: 5
Kontakt:

Post autor: Pan Kreton Dykta 10 »

Bardzo fajny komiks!Czekam na następne części.

Bardzo milo mi sie wspolpracowalo, ale wierze, ze PKD bedzie wykonywal moje obowiazki lepiej i z gramem mlodzienczego wigoru [...] i mianowac Pana Kretona Dykte na swojego nastepce, samemu przechodzac do Rady Medrcow ~Traktor, 31.05.2019 23:58
Awatar użytkownika
Kreton Polski
Bywalec Nory

Post autor: Kreton Polski »

Według mnie komiks fajny najlepszy pomysł z wklejaniem teł (tłów) z reksia np ten pomysł z wioską z UFO
Niech ktoś kupi licencję i robi gry a nie tylko mówi że robi
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

Kiedy mozna spodziewac sie kontynuacji?
ODPOWIEDZ