Genesiss...
Narrator pisze:Nietoperz pokłonił się.
Ale... Hades mówił, że... nie żyjesz... zresztą, mało ważne.
Starożytne przepowiednie? Wiemy, że są ze dwie. I znamy... dosłownie kilka fragmentów. Mogę zacytować.
I Uzyl pierwszego narzedzia, wzial i zniszczyl wyzsze wymiary. A jego imie to Ten, ktory nie tak dawno spadl. Poprowadzi ludzkosc do psychodeliki bramy, której tak latwo nie opusci. Powstana nieliczni, ci którzy juz dawno glob opuscili. Oni wyjasnia sens bram chaosu. Ludzkosc nie zrozumie i zacznie sie wojna, ktora pochlonie setki istnien zywych i martwych. Albo i nie. Córka Gwiazd rozjasni plonace niebo. Choc ludzkosc i tak nie zrozumie jej pochodzenia. Niesmiertelni zaczna umierac. Spowoduje to zlo wypuszczone przez smiertelników.
Pozostanie Tylko Jedna Siostra. Powróca Demony Przeszlosci. Krzyzowka alternatyw podzieli swiat. Gra dopiero sie zaczyna. Niebo zaplacze piekielnym ogniem lez. Pierwotne krysztaly sie roztopia. Trzy mloty podziela trzy kontynenty. Tenebris nadejdzie razem z ciemnoscia. Pierwotna Krypta nie powinna zostac otwarta. Ten, który dawno juz zasnal przebudzi się.
I stanie jeden z nich, do tej pory milczący. On otworzy przestrzeń ciemności, łamiąc za jej drzwiami wszelkie wszechświaty.
Lecz nadejdzie i ten, który zmaże grzechy swojej przeszłości walką. Stanie na szczycie wszechświata i powie Gwiazdom wprost to Co myśli. Przy jego boku niczym feniks, powstanie lew płomieni, a także ta, którą ponadczasowość uzna za tego godną. Dziewczyna, choć śmiertelna, uznana przez ponadczasowość wszechświatów za najpiękniejszą.
To wszystko, co wiemy. Staramy się to zinterpretować, ale nie do końca idzie.
Domyślam się tylko, że słowa "Powrócą Demony Przeszłości" to próba zmuszenia mnie do kontynuowania pisania mojego opowiadania. Niedoczekanie.
Genesissie... my także mamy kilka pytań. Jak wiesz albo i nie, Andromeda powróciła. Oczywiście jest zbyt potężna, by pojedynczy śmiertelnik ją pokonał, a nie ma drugiej takiej bandy idio... chciałem rzec, drużyny bohaterów, jak my i nasi towarzysze, których zostawiliśmy z tyłu i trochę się o nich martwimy, więc nam przypada zaszczyt jej wykończenia... dobra, będę mówił krótko.
Jak zostałeś uwięziony tutaj, w Arenie? Czy tam na Arenie?
Czy możesz udzielić nam jakichś rad, które pomogą nam przeżyć starcie, zakładając, że się stąd wydostaniemy?
Czy wiesz, gdzie szukać kwiatu paproci?