Achtung, die Kurve!

Obrazek
Kto to Rycerz Jedi i dlaczego właśnie on nim jest? Czy Kiepski znajdzie w końcu pracę? Czy klocki Lego to tylko zabawa dla małych dzieci? Jaki jest ulubiony rodzaj sportu Angry Birds? A może kiedyś nadejdzie dzień w którym skończy się moda na sukces? Wszystko dowiesz się w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Naklejki: 7
Kontakt:

Achtung, die Kurve!

Post autor: Dawid6 »

Szukałem, znalazłem i się zdziwiłem - nikt nie założył jeszcze tematu o tej wspaniałej grze przeglądarkowej multiplayer. Znana teź pod nazwą Curve Fever, ta zrêcznościówka zdobyła wielu fanów. Na czym polega? Cóż... Wyobraźcie sobie grę "Snake". Już? OK. Teraz wyobraźie sobie, że wąż zostawia po sobie ślad. Teraz wyimaginujcie sobie, że gadów jest min. 2. I cała sztuka polega na tym, by, przy lekkiej pomocy wyskakujących power-upów nie wpaść na przeciwnika lub (łatwiejsze) skierować go na power-downy i doprowadzić do przegranej. Osobiście grę gorąco polecam, swego czasu w nią grałem. Można się pośmiać, można poćwiczyć refleks... Co o tym sądzicie? Słyszeliście coś?

Oficjalny adres: http://www.curvefever.com Radzę założyć konto, by zdobywać punkty, miejsce w raniingu i takie tam różne. Miłej zabawy xD
Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!
Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie.
Obrazek III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015
Tym kolorem moderuję.
Awatar użytkownika
AdamMag
Mag bezczelny
Naklejki: 7

Re: Achtung, die Kurve!

Post autor: AdamMag »

Tak zwane "kropki" :mrgreen:

Super zapychacz czasu na wolnych lekcjach informatyki, pozwala na raz bawić się kilku osobom :)
Bardzo fajna gra, lecz dużo zależy od tego z kim się w nią gra. Ja najbardziej lubię ze znajomymi, ale jak ktoś ich nie posiada, to na serwerach wersji multiplayer zawsze może grać z ludźmi z Polski, bo jest ich tam dość dużo. :wink:
Swego czasu myślałem nad zorganizowaniem na forum turnieju, byliby jacyś chętni?

Kurcze, tylko ta kontrowersyjna nazwa XD
Obrazek
Awatar użytkownika
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100

Post autor: Autor8 »

@odkop
Powiem, że to bardzo fajna gra. Trochę w nią grałem, ale jakoś się nie wciągnąłem. Nazwa jest trochę dziwna. Mimo wszystko polecam każdemu.
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Post autor: Kretes102 »

@odkop
Zgadzam się z moimi przedmówcami, iż gra jest bardzo ciekawa. Ja częściej niż na komputerze, grałem w nią na telefonie, gdyż jest dostępna w sklepie Play bądź w Windows Store, oczywiście pod tą samą lub podobną nazwą (Windows Store gra nosi nazwę "Achtung").
Gra ta zawsze umila czas, gdy zdarza się nam mieć wolną lekcje albo okienko (lekcję odwołaną). :)
Osobiście polecam wszystkim, którzy jeszcze w nią nie zagrali. Wiadomo, nazwa jest dość dwuznaczna, ale nie zrażajcie się nią. Niemcy określają to jako zakręt. :wink:
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
ODPOWIEDZ