Mojej wypowiedzi nie może zabraknąć. Raz już chciałem napisać tego posta, ale oczywiście musiałem zamknąć kartę. Już jest sylwester, więc trzeba to napisać dopóki jest ten rok. No właśnie, ten rok - 2014. Sam nie wiem, czy to dobry rok, czy zły. Według mnie 2013 był o wiele ciekawszy (nie mówiąc o 2011, heh...). Ten rok był mieszaniną ciszy w tematach i ulewy postów w konkursach. W tym roku opuściłem gimnazjum. Dobra, przejdę do całej sprawy.
6:
Piosenki i kanał YouTube Kretesa. Zaczęło się od nagranej w 2013 roku kultowej już piosenki "Czy ten pan i pani?", która pojawiła się dzięki Turniejowi Rycerskiemu (dzięki Dizel za to). Może i wyszło średnio, ale wkrótce się to rozkręciło. Jeszcze w 2013 roku na kanale pojawiły się piosenki Antosia Szprychy. Pojawiły się pierwsze subskrybcie. Oj, Kretesie. Na początku tego roku miałeś... 10? Gdzieś tyle. Wstawiałeś kolejne piosenki, lekko ryzykując. Z tego co pamiętam, to dostałeś tam swego czasu ostrzeżenie za łamanie praw autorskich xP. Ale się nie poddałeś. Wstawiałeś piosenki już nie tylko Antosia, bo także Krawczyka, Love System, Bohdana Smolenia, DJ Witusia i innych. W końcu Dizel zaczął Być Jak Kameleon

- za piosenki były dodatkowe punkty, więc sporo ich nagrałeś. Definitywnie najlepiej wyszło ci "My, Liberałowie". No i teraz, pod koniec 2014 roku masz już ponad 100 subskrybcji. Ten rok sprawił, że twoja ciężka sprawa (wrzucanie filmików na YouTube to zło, uwierzcie) zaowocowała i wydała dziesięciokrotny plon xP.
Trochę mu pomagałem nabić wyświetlenia, co zapewne pomogło mu zdobyć tych fanów. Może za rok będziesz miał już 1 000 fanów? Zobaczymy.
5:
Powrót userów. To naprawdę miłe, że na nasze forum nie tylko dołączają nowi (kogo ja oszukuję ._.), ale również powracają ci starsi. Zaczęło się właściwie od powrotu Doktora, który był na forum tylko i wyłącznie w 2013 roku. Potem usunął konto, bo... w sumie nie wiem. Wrócił i to się liczy. Z tych starszych powrócili tacy ludzie jak Paweł czy Lone Star. Ostatnio powrócił Sniff - czy tam teraz Izzy. I to na dłużej. Forum jest dzięki niemu o wiele ciekawsze i bardziej rozbudowane. Mam nadzieję, że Izzy zostanie z nami, nie tylko na 2015 rok. Może nawet do końca forum zostaniesz? mahna mahna
4:
Mr. Monster Show 2 i LoI. Te konkursy są bardzo ciekawe. Dlaczego wymieniam je w parze? LoI jest powiązane z Cyrkiem Chaosu, który jest właściwie centrum MMS2. MMS2 ma bardzo ciekawe i zróżnicowane konkurencje. Podwórkowy Mundial 2 trochę nie wyszedł, nie wiem czemu tak mało osób się zapisało. Mam nadzieję, że wyjdzie jego trzecia edycja, która będzie o wiele lepsza. Być Jak Kameleon - to było mistrzostwo. Pomysł parodiowania jest genialny i gratulacje dla tego, kto na to wpadł (czyli poniekąd twórcę Twoja Twarz Brzmi Znajomo

). Świetnie się bawiłem grając te wszystkie postacie. Finał był po prostu bardzo fajny. Do tego prowadzącymi byli nasi ukochani Pan i Infine! Dead's Kitchen wspominam trochę gorzej, pewno dlatego, że szybko odpadłem, ocenianie jedzenia było nieregularne i do tego przez większość jego trwania byłem nad morzem. HeRoeS - wielki niewypał. Konkurs zapowiadał się świetnie (ach te pokemony... niby odgrzewane kotlety, ale fabuła jednak ciągle interesuje). Niestety, skończył się po jednym minikonkursiku. Wiadomo, konstrukcja tego konkursu zajęła by bardzo dużo czasu, być może kilku lat. Kto wie, może kiedyś nadejdzie wielki powrót tego konkursu? Rzeźnie wspominam bardzo dobrze. Pierwsza konkurencja była według mnie genialna i nietypowa. Fajnie było pobawić w stare, nie zawsze dobre czasy. Kolejne konkurencje były bardzo fajne (szczególnie pasty. Ach... pasta Doktora). Uważam, że fajnie wymyśliłem creepyhero, który na pewno jeszcze zaistnieje. The Strangers też wspominam dobrze. DoP jest według mnie fajnym pomysłem, który niestety zapewne skończy się już w styczniu. Cyrk jest bardzo fajny. A teraz przejdźmy do omawiania LoI. Fajny pomysł na RPG, mi się podoba bardziej niż dawne Odjechane RPG. Szkoda, że teraz nic się tam nie dzieje, bo trwa Cyrk... Mam nadzieję, że w 2015 wreszcie ten konkurs zacznie działać.
3:
ZIN2. Według mnie to najlepszy konkurs, jaki kiedykolwiek powstał na forum. Było w nim wszystko co lubię - i szczęście, i zagadki, i współpraca, i dużo kreatywności i roboty. Dizel według mnie postarał się z tym konkursem. Po prostu jest cudowny. Pamiętam, jak zagadki sprytnie rozwiązywał Kretes, chociaż nie dawno odkryłem, że niektóre oparte były na znanych creepypastach (np. "Beztytułu"). Przedstawienie wyszło nam (Drużynie na Czasie ;D) idealnie. Szkoda, że nikt jej nie nagrał i zapewne zginęła na wieki. Z konkurencji pamiętam również film. Heh, było definitywnie za mało czasu i właściwie sam go zrobiłem. Tylko Kretes mi trochę pomógł. No i na tej konkurencji odpadłem... Ale i tak wkrótce będzie sequel tego. Finał też był fajny. Namęczyłem się nad tą prezentacją. Nie wspominam dobrze piosenek, gdyż... ech... Dziękuję, że uwierzyliście, że nie kłamię, chociaż kłamałem w finale ;P. Myślę, że to dzięki temu, że przy piosence dołożyłem filmik pokazujący moje pw. Wiadomość o kłamaniu zcytowałem i wysłałem sam do siebie, zaś oryginał usunąłem. W zasadzie dużo nie straciłem, bo nie było tam żadnych podpowiedzi. Ani jednej. I ja wygrałem ten konkurs, yay.
2:
Dziewiąta rocznica forum. To było ważne wydarzenie. Nieznany i Dizel zrobili kawał dobrej roboty. Quiz był fajny i pomysłowy. Powrót Szalonego też był fajny - niestety też nikt to nie nagrał. A szkoda. Była to pierwsza rocznica, w której brałem aktywny udział (coś mi świta, że w 2011 byłem jako gość, ale cóż, nie rejestrowałem się czy coś). Dziękuję moderatorium za zorganizowanie tej rocznicy i mam nadzieję, że dziesiąta to będzie hit.
1:
Forumowy skype. To po prostu świetnie miejsce do rozmów. Teraz mamy aż dwa forumowe skype: oficjalny (zwany też ex-Fanclubem Lyra Forever) i grupę zboczoną (+10) ;D. Szkoda tylko, że zaczął obowiązywać na nim regulamin (przynajmniej na oficjalnym, chociaż biorąc pod uwagę co tam piszemy, to... nie). Podziękowania dla Kacpra za pomysł. Podziękowania dla Mątka i Autora za przewodniczenie tym grupom. To właśnie na tym Skype istniała znana pewno wszystkim trójca Mautoretes i różne spiski i teorie (jeszcze zaistniejOM w 2015, zobaczycie).
No, lista jest trochę krótka. Mógłbym jeszcze tu wcisnąć inne rzeczy, ale uważam, że po prostu nie były dla mnie ważne, jak te powyżej.
No i jeszcze muszę napisać podziękowania dla użytkowników.
Kretes102, za to wszystko co zrobiłeś dla forum w tym roku. Wiem, że często cię krytykuję i niemal łapię się wszystkich sposobów byś przegrał jakiś konkurs. Jednakże uznaj to za coś w stylu... motywacji. Dziękuję ci za te wszystkie piosenki w tym roku, podsumowanie roku 2013 (bo nie było okazji ;-;). Życzę ci, byś dobrze radził sobie w Technikum. Dziękuję ci za to, że przez założenie i rozwijanie twojego forum poznałem skrypt phpbb3. Dziękuję ci za twój komiks. Życzę ci, byś dokończył go w następnym roku ;D. Dziękuję ci za kanał YouTube, który jak widzisz był jedną z najważniejszych forumowych wydarzeń dla mnie. Oby zbliżająca się osiemnastka nie była tylko "końcem", ale również "początkiem" wielu dobrych rzeczy. Życzę ci byś, wreszcie znalazł tą dziewczynę i wyluzował ;D.
Mątek, teraz ty, stary druhu i mój bff. Dziękuję ci za twój wysiłek w GR (którego niestety nie mogę zobaczyć, ale mimo wszystko). Dziękuję Ci za... eee... bycie Mątkiem, to bardzo rozruszało to forum. Życzę Ci byś dobrze radził sobie w gimnazjum, i dostawał same ósemki, a szóstkę to tylko w lotku (cytuje życzenia wigilijne od moich kolegów z klasy, yay ^^).
Dawid6, dziękuję Ci za Cytaty i RexMemy. W sumie to nie wiem, co o tobie dokładnie myśleć xD. Na pewno twój Placke rozruszał lekko forum. Dzięki nagraniom na cytatach możemy powspominać ten rok, który nie zawsze był kolorowy. Bez ciebie jest trochę smutno. Życzę Ci, byś ograniczył twoje dziwaczne dwuznaczne teksty i byś już nigdy nie dostał bana za takie głupoty.
olexo2, dziękuję Ci za twój wkład w rozwój pewnego projektu (wprawdzie to nie na tym forum, ale cóż). Również dzięki Tobie uniwersum Imperium Mięsnego jest o wiele ciekawsze. Dziękuję Ci za wymyślenie Bolesnych Czipsów

, Liszajów Swędocych i Bodziszkowatych. Dziękuję Ci za wielokrotne rozruszanie forum różnymi "dziwnymi rzeczami". Na pewno dzięki Tobie forum jest ciekawsze. Życzę Ci byś się nie zmienił na gorsze. Bądź aktywny w 2015. Życzę ci dobrej klasy gimnazjalnej.
Doktor, dziękuję Ci, że wróciłeś. Często zachowujesz się dziwnie, a nawet czasem strasznie. I tak miło, że jesteś. Życzę Ci dobrej klasy gimnazjalnej. Życzę ci miłego roku 2015 i dużej aktywności na forum.
Ż. Art, dziękuję Ci, że jesteś aktywny i w ogóle dzięki tobie forum jest aktywne i w ogóle masz wspaniałe życie pięknie piszesz więc życzę ci tylko byś dalej utrzymywał formę pisarską.
Kacper, dziękuję Ci za wiele rzeczy. Za prowadzenie Kłamczucha, świetnego konkursu bez nagród. Oby w 2015 było więcej odcinków. Za rozkręcanie forum. Za porządnie wykonywaną robotę moderatora. Za to, że właściwie ty stworzyłeś forumowego skype. Za opowiadania (ZiN, WSS). Życzę ci byś wytrwał w gimnazjum i trafił do dobrej szkoły ponadgimnazjalnej.
Izzy, tobie też podziękuję. Chociaż powróciłeś na forum niedawno, to już zrobiłeś dużo. Rozruszałeś forum, wprowadziłeś manię emotki

i już kultową piosenkę "mahna mahna". Mam nadzieję, że zostaniesz z nami na długo. Życzę ci wesołego studiowania i miłych chwil.
Adam, Dizel, Nieznany, dziękuję za wykonywanie waszych pomysłów. Dizlowi za MMS2 i ZIN2, Nieznanemu za prowadzenie GR, a Adamowi za naklejki. Życzę wam by w roku 2015 wasza praca była owocna.
Czarnoksiężnik, dziękuję Ci za liczny wkład w rozwój forum. Nie sprawiałeś w tym roku żadnych problemów. Życzę Ci zwycięstwa w MMS2, miłej nauki w liceum
AdamZet, czasem wchodzisz na forum. Ostatnio również się bardziej ogarnąłeś. Niech rok 2015 sprawi, że będziesz bardziej aktywny i jeszcze bardziej ogarnięty.
Pozdrawiam. Przepraszam, że taki krótki post... ale cóż. Mam nadzieję, że mnie nie zniszczycie za to
~Autor8