#3. Nous Sommes Mignon

Obrazek
Czy powiedzenie słowa "cięcie" na planie filmu o Rewolucji Francuskiej będzie odpowiednie? Czy Ludwik XVI lubił modę na sukces? Czy Francuzi już w osiemnastym wieku mieli tendencje do poddawania się? Czy Napoleon lubił świntuszyć? A może po prostu był prosiakiem? Czy Janusz Korwin-Mikke potrafiłby zmasakrować samego Maximiliena de Robespierre? I kto i jakim prawem pozwolił lewicy ściąć połowę kraju na gilotynie?
Przed nami Viva la Revolución!
Awatar użytkownika
Lilyness
Córka Gwiazd

#3. Nous Sommes Mignon

Post autor: Lilyness »

A to z kolei praca dla tych, bardziej interesujących się modą. Jeśli stworzysz ładną kreację, ściśle adekwatną do epoki i ubierzesz w nią jakiegoś modela, zyskasz poparcie u arystokracji, a w szczególności arystokratek.

Maksymalne poparcie: 1500
Awatar użytkownika
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Naklejki: 17
Kontakt:

Re: #3. Nous Sommes Mignon

Post autor: Kretes102 »

Czas na nową kreację (no, może lekko kontrowersyjną, ale skoro rewolucja będzie, to i nawet w modzie).
Spoiler:
Czas na Mode Robe! Suknię, która sięga aż do ramion. Bardzo głęboki dekolt zapewnia uczucie chłodu w te gorące dni. A gdyby było trochę zimno, to futro z lisa idealnie przykryje górne partie ciała tak, aby nie zmarzły. Szczególną uwagę należy zwrócić na dolną część sukni. Jest plisowana w różne kolory (czerwonym, zielonym i niebieskim). Do tego czarne buty i voilà. Ot, cała kreacja jest gotowa do ubioru.

Chciałbym podziękować Agnès za pomoc. Gdyby nie ona, to bym ja musiał założyć tę suknię, hehe.
Co ja będę się rozpisywał, zapraszam:
"Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu.
Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście :)
Awatar użytkownika
Lilyness
Córka Gwiazd

Re: #3. Nous Sommes Mignon

Post autor: Lilyness »

Kretes102 pisze:Czas na nową kreację (no, może lekko kontrowersyjną, ale skoro rewolucja będzie, to i nawet w modzie).
Spoiler:
Czas na Mode Robe! Suknię, która sięga aż do ramion. Bardzo głęboki dekolt zapewnia uczucie chłodu w te gorące dni. A gdyby było trochę zimno, to futro z lisa idealnie przykryje górne partie ciała tak, aby nie zmarzły. Szczególną uwagę należy zwrócić na dolną część sukni. Jest plisowana w różne kolory (czerwonym, zielonym i niebieskim). Do tego czarne buty i voilà. Ot, cała kreacja jest gotowa do ubioru.

Chciałbym podziękować Agnès za pomoc. Gdyby nie ona, to bym ja musiał założyć tę suknię, hehe.
Poparcie +900 osób.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Viva la Revolución!”