Nika powzięła sobie ostatnio za cel zdobycie trofeum złotej łopaty, a to jest jej pierwszy temat, który odkopuje.
*kopu, kopu*
Zaczynając: JAK TO MOŻLIWE, ŻE KTOŚ MA PODOBNY GUST DO MNIE? Myślałam, że jestem na tyle *ekhm, oryginalna (dziwna?) że najbardziej do gustu przypadły mi zapominane melodie. A tu niespodzianka! Kretes102, nie wiem, jak to zrobiłeś, ale wymieniłeś wszystkie moje ulubione utwory :O
"Tunel" z Reksio i Wehikuł Czasu moim zdaniem jest utworem wspaniałym, nawet go sobie włączyłam w tej chwili i ciągle nie mogę przestać się zachwycać. A do "Uniwersytetu" nawet kiedyś prosiłam mamę, aby mi nuty ułożyła (ach te czasy, niezapomniane!).
Z Reksio i Kretes: Tajemnica Trzeciego Wymiaru muzyka z wyboru poziomów/zapisów gry była boska, ale nie mogłam jej znaleźć w plikach (straszne! ;(). Zapis nutowy na prawą rękę sama kiedyś rozpracowałam, choć ciężko nazwać to jakimś poprawnym zapisem. W każdym bądź razie, jakby ktoś ją wydobył z gry, byłabym wdzięczna.
Od siebie dorzucę, że menu w Reksiu i UFO jest wręcz epickie i dziwię się, że nikt tego nie wymienił. Ja do dziś mam tę melodię w głowie, u mnie osobiście wywołuje wielkie emocje.
Z Kapitana polecić mogę wcześniej wspomniane przez Mątka "Mu", "Nautilius" oraz "Wyspa", która mi się jakimś cudem podoba. Reszta z tej gry może nie jest zła, ale mi nie przypadła do gustu.
No i jeszcze intra z Czarodziejów, Wehikułu i Kapitana (choć te ostatnie jest wręcz bliźniaczo podobne do "Nautiliusa").
A melodia z Reksio i Czarodzieje zatytułowana "Pagórki" jest według mnie nieco "psychiczna" i prześladuje mnie po dziś dzień.
Tak, miałam kiedyś wszystkie utwory z tych wszystkich gier na MP4 i nie, nie wstydzę się tego