dawid6 pisze:A więc drogi panie ktosiu... Jak chcesz się co do tego upewnić?
- Hmm. - Pomyślał i zaczął drapać się po brodzie.
Kretes102 pisze:Emm... panie... no po prostu panie, nie wyznajemy żadnych ciemnych mocy ani nie jesteśmy psychopatami. Przyszliśmy tutaj z bardzo ważnego powodu. Z naciskiem na WAŻNEGO.
Do wszystkich tubylców jesteśmy pokojowo nastawieni i nie chcemy robić nikomu krzywdy (no może tym złym i przebiegłym), a jeśli chcesz się pan upewnić, to może jakąś próbę niech pan zrobi, co? Jesteśmy na to gotowi.
- Możliwe. Równie dobrze możecie być jakimiś klaunami. Stroje i wygląd już macie. Ostatnimi czasy na to pole spada dużo osób. Spadają z nieba, tak po prostu jak ci... którzy kiedyś upadli. Ale nie, to ciut inne pojęcie.
A więc mówicie próbę.. hmm.. No dobra. Czemu nie. Zaśpiewajcie mi czoś. Czoś w czym nie pozostawicie suchej nitki po wrogich siłach ciemności. Może wtedy wam uwierzę, że mówicie prawdę.
Api pisze:Na pewno jeśli będziemy odpowiednio mówić, w końcu coś chlapnie. Jakby się opierał, to ewentualnie napleciemy jakiś farmazonów, że jesteśmy z kółka różańcowego, czy coś. Coś w stylu:
,,Jestem pewna, że tak inteligentnie i miło wyglądający... stwór będzie umiał nam pomóc. Będziemy niezmiernie wdzięczni za kilka informacji. Na pewno nie zabierzemy panu dużo czasu. ''
-Jaka miła i szłodka białogłowa. No jasne, że ma panienka rację, pomogę twoim znajomym, ale dopiero gdy wykonają próbę.
Może w międzyczasie pokażę panience okolicę?
Matek pisze:Ja tam chcę dodać, że satanistą nie jestem i nigdy nim nie byłem. Mam nadzieje, że szanowny dziwny pan powie nam co mamy zrobić, aby pokonać Nestiego czy tam... gdzie jest droga. Chętnie wykonamy jakieś zadanie... w ramach dostarczenia paru informacji.
- Mhmm mhmm. Nie wierzę ci. Wyglądasz na takiego co zjada małe zwierzęta... kury, koty.. może jeszcze szczeniaki. Nie. Musicie mi udowodnić, że mówicie prawdę. Wtedy pogadamy. Nie wiem nic o żadnym Nestim, nie wiem co to za szatan, może wasz jakiś kolega.. nie wiem. I nie chcę wiedzieć. Udzielę wam kilka porad, opowiem kilka historii, ale to dopiero wtedy kiedy przejdziecie przez moją próbę.